Turism Market Insider: Episodul 5 – Imaginea companiei

Episodul 5 al “Turism Market Insider” este dedicat “Imaginii companiei”. Haideti sa vedem impreuna de ce este important ca o companie sa se ingrijeasca de imaginea sa astfel incat sa transmita publicului larg informatii clare, concise si simple, iar acesta sa o recunoasca dintr-o mie!

Cand vorbim despre “imaginea compaiei” vorbim despre toate actiunile de comunicare de orice fel pe care le face compania. Incepem cu numele companiei, care ar trebui sa fie cat se poate de clar, continuam cu logoul si cu sloganul companiei si incheiem cu alinirea de imagine pe toate canalele de comunicare. Iar la final “imaginea companiei” se rezuma la mesajul cu care ramane publicul in urma multitudinii de informatii primite.

De-a lungul timpului m-am intalnit cu o multime de cazuri de companii de turism (agentii de turism, unitati de cazare dar si restaurante si pub-uri) care nu intelegeau de ce au un public confuz, de ce acestia nu ii recunosc in piata si de ce nu revin la ei daca au fost multumiti de serviciile primite.

Motivul? Companiile acestea transmiteau lucruri diferite pe mai multe canale de comunicare, foloseau logouri si/sau sloganuri diferite pe mai multe canale de comunicare, imaginea generala era facuta atat de oameni care aveau aceleasi valori cu compania cat si de angajati care nu se identificau cu compania, iar publicul nu reusea sa isi dea seama ca este vorba de aceeasi companie.

Mai multe informatii gasesti in videoclipul de mai jos:

Turism Market Insider nu ar putea exista fara partenerii nostri carora le multumim pe aceasta cale: imagine si sunet – CalinStan.com si ClubulFoto.com; gazduire – Hotel Rembrandt.

Tags : agentie de turismCarmina Nitescucompanii de turismspecialisti in turismturism market insiderunitati de cazare
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response