Turism Market Insider: Episodul 33 – Recrutare in turism (interviu Oana Diaconu Tigau)

Ma bucur sa iti spun ca incepand de astazi incepe sezonul al doilea al seriei Turism Market Insider, sectiune video dedicata industriei de turism. Ca si pana acum, in fiecare zi de luni a saptamanii (exceptie fac Sarbatorile) vei gasi aici cate un nou videoclip ce trateaza cate un subiect de interes pentru industria noastra.

Pentru ca este toamna si este momentul in care se pregatesc echipele companiilor de turism pentru urmatoarele sezoane, primul videoclip al acestei noi serii Turism Market Insider este dedicat recrutarii in turism.

Invitata noastra de astazi este Oana Diaconu Tigau, fondator RTT Romania si, daca lucrezi in industria de turism din Romania, este imposibil sa nu fi auzit numele ei pana acum.

RTT Romania este, de 8 ani de zile, compania de recrutare de baza a industriei de turism din Romania, aceasta fiind specializata in recrutarea personalului din agentii de turism.

RTT Romania pana in prezent: sunt de 8 ani pe piata, au peste 100 clienti si 1500 candidati plasati cu succes pana acum, fac cu drag recrutare pentru industria de turism si cu maxima confidentialiattae atat pentru clientii lor(agentii de turism si touroperatori) cat si pentru candidati.

In interviul de mai jos gasesti raspuns la intrebarile:

  • ce inseamna un proces de recrutare reusit?
  • cat de usor sau greu gasiti candidatii potriviti pentru posturile disponibile intr-un moment dat?
  • pregatirea personalului in turism, programul APP (Programul Atragere, Pregatire, Plasare candidati fara experienta in turism)


Asa cum bine spune Oana in interviul de mai sus, “in aceasta perioada (ultimii ani) resursa umana in turism este greu de identificat, greu de descoperit, insa in momentul in care reusim sa o facem, este important pentru noi sa nu plasam oameni de dragul de a avea un shortlist ci sa ii trimitem pe aceia care se potrivesc postului si companiei”.

Turism Market Insider nu ar putea exista fara partenerii nostri carora le multumim pe aceasta cale: imagine si sunet – CalinStan.com si ClubulFoto.com; gazduire – RTT Romania.

Tags : Carmina Nitescujob in turismOana Diaconu Tigaurecrutare turismRTT Romaniaspecialisti in turismturism market insider
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response