Turism Market Insider: episodul 11 – Cum sa ramai in mintea clientului tau

A ramane in mintea clientului tau este mai important decat crezi. Si totusi, sunt multe agentii de turism care nu inteleg importanta seviciului oferit de ele si diferenta pe care o pot face in mintea clientului inca de la primul contact. Si, din cauza acestui lucru, in timp, pierd clienti.

Lucrez de 11 ani in turism si pentru ca imi place acest domeniu am ajuns ca si in discutiile cu prietenii sa aduc vorba de…vacante. Ei bine, tocmai aceste discutii simple s-au dovedit a fi foarte utile pentru ca de-a lungul timpului mi-au permis sa iau cateva informatii calde din piata. De curand am tras niste concluzii in cifre si ti le prezint mai jos.

90% dintre ei ajung sa imi dea detalii legate despre lucrurile marunte care i-au facut pe ei sa se simta bine si pe care astfle le-au retinut 

50% dintre ei imi spun si hotelul la care au stat, insa numai dupa ce ii intreb eu unde au fost cazati.

50% dintre ei se ocupa singuri de rezervari. Biletele de avion le iau de pe site-urile companiilor aeriene iar cazarile de pe Booking. Si nu m-am mirat deloc cand mi-au spus clar ca de pe Booking isi iau cazarile si nu din alta parte (deci au retinut numele “Booking”)

Cel mult 15% dintre ei ajung sa imi spuna ca au rezervat printr-o agentie de turism insa nu imi mai amintesc care.

Cel mult 5% imi spun clar ca au rezervat prin “agentia X” cu care lucreaza de ani de zile.

In ultimii 4 ani nu am mai facut parte dintr-o agentie de turism anume insa am lucrat indeaproape ca si consultant independent pentru multe agentii de turism si astfel am fost legata permanent la informatiile legate de comportamentul clientului, schimbarile in ceea ce isi doreste si multe altele.

Lucrand indeaproape cu agentiile de turism si analizand tocmai partea de relationare cu clientul si facand marketing uman mi-am dat seama ca daca tu ca agentie de turism nu faci nimic activ care sa asigure un serviciu superior clientului tau, acesta te va uita chiar inainte de a se intoarce din vacanta.

Despre asta si despre ce poate face o agentie de turism pentru a ramane in mintea clientului sau vorbesc in episodul 11 al Turism Market Insider:

Turism Market Insider nu ar putea exista fara partenerii nostri carora le multumim pe aceasta cale: imagine si sunet – CalinStan.com si ClubulFoto.com; gazduire – Hotel Rembrandt.

Tags : agentie de turismCarmina Nitescuturism market insidervanzari si customer service in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response