Turism Market Insider: episodul 10 – Serviciile in turism: A vinde “orice” inseamna “a NU vinde”

O agentie de turism vinde o multitudine de servicii si de pachete de servicii, in timp ce una din cele mai dificile cereri ale unui client se rezuma la intrebarea “Imi puteti trimite o oferta?”.

Pentru un client intrebarea pare simpla, insa pentru agentul de turism aceasta intrebare este uneori imposibila. De ce? Pentru ca in turism exista mii de oferte si majoritatea lor se pot face personalizat, in functie de dorinta clientului. Nu exista “un catalog” sau un site in care sa incapa “toate ofertele”, chiar daca unii turisti si-ar dori acest lucru.

Suntem in “era internetului”, avem acces la o multitudine de sisteme de rezervari: pentru bilete de avion, pentru cazari, pentru pachete predefinite, pentru transferuri, pentru diferite activitati la fata locului si multe altele, iar acest lucru face posibil ca o agentie de turism sa ofere milioane de oferte diferite, oferte care nu ar incapea in niciun “catalog”.

De multe ori agentiile de turism mici si medii, in special cele aflate la inceput de drum, cauta sa se faca cunoscute oferind “orice” sau “de toate”. Mai exact, se straduiesc sa isi faca un public care sa inteleaga ca ele ofera orice fel de servicii. De la bilete de avion, de tren si autocar, la cazari, pachete charter, pachete special create pentru acel client(tailor made), la circuite, croaziere, vacante in parcurile de distractie pentru copii. Ei bine, efortul unei astfel de agentii care incearca sa puna pe tava “tot ce vrea clientul” ii dauneaza mai mult decat ii face bine!

De ce? Pentru ca atunci cand “vinzi de toate” sau “vinzi orice” nu vinzi de fapt nimic. Si nu vinzi nu pentru ca nu ai avea resurse ci pentru ca potentialii tai clienti nu te tin minte!

Despre acest subiect vorbesc in episodul 10 al #TurismMarketInsider. Hai sa vedem impreuna ce ar putea face o agentie de turism pentru a ramane in mintea clientului si pentru a atrage cat mai multi clienti in mod natural.\

Turism Market Insider nu ar putea exista fara partenerii nostri carora le multumim pe aceasta cale: imagine si sunet – CalinStan.com si ClubulFoto.com; gazduire – Hotel Rembrandt.

 

 

 

Tags : Carmina Nitescuspecialisti in turismturism market insidervanzari si customer service in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response