Turism Market Insider: concept + episodul 1

De-a lungul timpului am cautat cele mai eficiente metode de a veni in ajutorul celor care lucreaza in domeniul turismului.

Pana acum am facut asta cu ajutorul articolelor de pe acest site si cu ajutorul evenimentelor tematice pe care le sustinem periodic. Ei bine, astazi a sosit timpul pentru a-ti pune in atentie o noua sectiune a siteului nostru.

Se numeste “Turism Market Insider” si este o sectiune video cu care te vei intalni saptamanal aici pe siteul Turism Market,  pe pagina de Facebook, cat si pe canalul nostru de YouTube.

Ce este Turism Market Insider?

Este o vedere de ansamblu asupra industriei de turism din Romania dar si la nivel international. In cadrul editiilor saptamanale vorbim pe teme arzatoare din domeniul turismului, bune practici si evenimente legate de turism.

Pentru cei aflati la inceput de drum in industria turismului, Turism Market Insider va fi un fel de “introducere in turism” iar pentru cei care lucreaza in acest domeniu de ceva timp, editiile Turism Market Insider vor servi ca si inspiratie si un punct nou de vedere. Bineinteles, fiecare editie va avea o tema bine stabilita.

Pentru ca ne dorim ca aceasta sectiune sa fie utila cat mai multor oameni de turism te invit sa imi scrii o tema de discutie interesanta pentru tine. Trimite-mi un email pe adresa carmina@turismmarket.com.

Mai multe despre Turism Market Insider te las sa afli din videoclipul de mai jos.

Turism Market Insder – Episodul 1. Agentie de turism aflata la inceput de drum

Una din intrebarile de care ma lovesc cel mai des in ultimul timp vine din partea celor care doresc sa deschida o agentie de turism si nu stiu de unde sa inceapa.

Primul episod al Turism Market Insider se numeste “Agentie de turism aflata la inceput de  drum” si vorbeste despre ce ai nevoie ca sa incepi.

Pornim cu actele necesare (dar in care nu intram in detalii pentru ca nu acesta este scopul acestei editii), continuam cu diferentierea si pozitionarea in piata, stabilim profilul clientului ideal si abordam strategia de dezvoltare, marketing si comunicare.

In editia de astazi accentul este pus pe partea de diferentiere si pozitionare in piata pentru ca fara acestea, orice agentie nou infiintata nu va putea supravietui. In acest moment avem in Romania mult prea multe agentii de turism care vand aceleasi lucruri si care nu se diferentiaza cu nimic. Daca tu, cel aflat la inceput de drum, nu vei alege o directie inca de la inceput, nu vei avea mari sanse de dezvoltare.

In al doilea rand editia de astazi pune accentul pe planificare. Ai nevoie de o strategie de dezvoltare bine pusa la punct pentru a creste si pentru a verifica permanent unde te afli si ce trebuie sa schimbi pentru a creste mai departe.

Asadar, iata prima editie a Turism Market Insider:

Turism Market Insider nu ar putea exista fara partenerii nostri carora le multumim pe aceasta cale: imagine si sunet – CalinStan.com si ClubulFoto.com; gazduire – Cafe Klein.

Tags : agentie de turismCarmina Nitescucompanii de turismspecialisti in turismturism market insider
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response