Travelers of Bucharest City Guide – Un proiect cat o lectie

 

Saptamana trecuta, am postat pe Facebook un mesaj prin care imi rugam prietenii sa propuna subiecte de interes pentru ei pe care sa le abordez in noul sezon editorial de pe Turism Market. Vreau sa multumesc tuturor pentru subiectele propuse  (acum am material pentru tot anul 🙂 ) iar pentru astazi am ales subiectul Bucuresti :).

Evident, nu imi sta in fire sa povestesc despre frumusetile capitalei noastre si asta pentru ca sunt oameni mult mai talentati decat mine care o pot face.

Apropo de asta, astazi chiar vreau sa va prezint un proiect si cativa oameni care, prin actiunea lor, incearca sa ajute si sa dezvolte calitatea turismului Bucurestean. Asadaaaaar, doamnelor si domnilor, faceti va rog cunostinta cu Travelers of Bucharest – City Guide, un ghid aflat la prima editie si care promite deja foarte multe 🙂

Personal, imi face placere de fiecare data cand am ocazia sa sustin un proiect interesant, inovator sau care aduce beneficii comunitatii iar cand acesta este si opera unor prieteni, atunci sentimentul este intens cu adevarat :).

La baza City Guide-ului sta pagina de facebook Travelers of Bucharest, o pagina care aduna in mod constant feedback-uri de la turistii straini dar si povestile lor, unele dintre ele, adevarate capodopere 🙂

Stiu ca sunt foarte multi oameni care considera ca proiectele de Social Media sunt #justforfun si fara mari perspective pe termen lung. Consider ca aceasta componenta de fun nu trebuie sa lipseasca niciodata, indiferent de domeniul in care lucram si nici nu trebuie confundata cu un volum de munca redus. In sprijinul acestei pareri, va aduc mai jos cateva cifre, direct de pe siteul lor, din care rezulta eforturile pe care cei implicati in proiectul Travelers of Bucharest le-au facut pentru a da substanta contentului lor.

More than 600 foreign travelers photographed
from over 60 countries around the world.
190 km traveled by foot in Bucharest and
90 hours of photo shooting.
330 published stories and 8700 friends on our Facebook page.

Revenind la ghid, acesta se gaseste atat in varianta print care va fi inmanata fiecarui turist strain intalnit prin Bucuresti, cat si in varianta digitala, varianta pe care o puteti downloada de aici. In timp ce se  downloadeaza, va spun pe scurt ce veti gasi acolo.

4 Itinerarii
Peste 80 de atractii
Secrete ale Bucurestiului
Recomandari ale localnicilor

As putea sa mai spun foarte multe lucruri in acest articol insa stiu ca nu veti avea rabdare sa cititi pana la capat, astfel ca o sa trec direct la concluzie.

Respect pentru acesti oameni care reusesc sa aduca la viata initiative pe care organizatiile abilitate le lasa doar la nivel de proiect.

Respect pentru acesti oameni care, din resurse proprii, reusesc sa ne ofere o lectie. Sa vedem cine e dispus sa o primeasca.

Respect pentru acesti oameni, care ne arata ca SE POATE.

Respect pentru acesti oameni: Alex Filip, Dragos Asaftei, Ionut Rusu, Andra Nicula si Daria Goga

Sa fim inspirati! 🙂

Tags : madalin mancila
Madalin Mancila

The author Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com

Leave a Response