Social Media Summit Bucuresti 18.02.2015

Social Media in Romania inseamna mai mult Facebook, insa nu sunt de neglijat nici celelalte retele sociale precum Instagram, YouTube, Trilulilu, Linked in, Twitter, Foursquare, etc

Astfel, conform celui mai recent infografic legat de social media in Romania – ianuarie 2015 (via Manafu.ro):

 • Facebook este in continua crestere atingand 7,8 milioane de conturi in Romania (cu 800 000 mai multe decat in ianuarie 2014)
 • LinkedIn se afla pe locul 2, cu peste 1,5 milioane de conturi
 • Instagram continua sa creasca si a ajuns la 186 761 de conturi
 • Youtube si Trilulilu sunt 2 canale de comunicare in plina dezvoltare – continutul video fiind din ce in ce mai cerut

Dintre toate canalele de socializare disponibile, fiecare dintre noi alege sa foloseasca ceea ce i se potriveste iar aici ma refer atat la persoane fizice cat si la companii. Iar companiile de turism nu ies din aceasta discutie.

De aproape 2 ani de zile sunt consultant de business si social media in turism (detalii aici). Lucrez cu mai multe companii de turism (in special agenti de turism si unitati de cazare), le consiliez in ceea ce priveste businessul pe care il au, fac strategii de promovare si social media si le implementez. Aceasta pozitie mi-a oferit de-a lungul timpului avantajul de a vedea piata in mod global, de a observa miscarile care conteaza si de a fii la curent cu ce noutati apar. Iar social media este in continua crestere si in turism.

Trebuie sa mai mentionez aici ca a fii activ in social media si in blogging este foarte diferit in cazul unei companii. Nu se compara cu activitatea pe un cont personal din simplul motiv ca trebuie sa ai grija intotdeauna la ce comunici, cum si mai ales cand comunici. In cazul de fata nu mai este vorba de imaginea ta ca si persoana, ci de imaginea companiei pe care o ai sau in care lucrezi si de munca unei echipe intregi.

Ma bucur sa pot spune ca din ce in ce mai multe companii de turism (mici si mijloci) sunt deschise mediului online si iti doresc sa inteleaga mai bine atat social media cat si bloggingul. Isi doresc sa fie mai aproape de clientii lor, sa se diferentieze in piata si  sa ofere un serviciu superior.

De ce spun toate astea? Pentru ca vreau sa iti arat cat de important este sa fii la curent cu noutati din domeniul in care activezi tu dar si din domenii conexe care iti pot duce businessul la nivelul urmator. pentru mine de exemplu, ca si consultant de business si social media in turism este esential sa fiu la curent cu tot ce apare nou atat in turism cat si in social media pentru a avea in permanenta capacitatea de a ma adapta schimbarilor si provocarilor pe care mi le aduce domeniul turismului in fiecare zi.

Astfel, daca vrei sa fii la curent cu noutati din Social Media iti recomand sa vii pe 18 februarie 2015 la noua editie Social Media Summit in Bucuresti, la Hotel Howard Johnson.

Evenimentul este organizat de Revista Biz si promite sa aduca multe noutati legate de social media si nu numai.

Programul suna tare bine iar din el mentionez numai cateva lucruri care mi-au ramas in minte ca se vor discuta:

 • Care este adevarata putere a social media si cum incepe sa se manifeste aceasta tot mai mult in offline?
 • Care au fost cele mai importante momente in social media in 2014?
 • Ce capcane trebuie sa evite brandurile in activitatea pe retelele sociale?
 • Care sunt strategiile eficiente in 2015?
 • Tendintele care vor schimba regulile jocului in acest an
 • Campionii social media din Romania
 • Cine sunt cei mai utilizati bloggeri, care sunt agentiile cele mai active in domeniu? Ramane Facebook preferata brandurilor?
 • Strategii castigatoare in social media

Eu voi fi prezenta in sala (promit sa revin cu un articol post-eveniment) si abia astept sa aflu care sunt previziunile pentru perioada urmatoare si ce anume se va putea adapta mai bine la industria in care lucrez cu drag de 9 ani de zile, industria turismului.

Ne vedem acolo?

Tags : Carmina Nitescusocial media in turismsocial media summitspecialisti in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response