Seminarii Social Media in Turism

Evenimentele din ultima vreme au picat ca o manusa pe subiectele pe care le tot abordez in articolele mele in ultima vreme si anume Social Media.

Desi exista suspiciuni legate de activitatea unui specialist Social Media in cadrul unei organizatii si ma refer aici la industria turismului, ceea ce conteaza cu adevarat este ca lucururile au inceput sa se miste in directia cea buna. La ce ma refer cand spun asta?

Pai, totul a inceput acum doua saptamani cand Marius a incercat marea cu degetul si a lansat seria seminariilor Travel Vision, seminar dedicat marketerilor din agentiile de turism, unde s-a vorbit despre marketing online si importanta abordarii Facebook ca tool de comunicare. Evident ca nu am putut lipsi, mai ales ca eram tare curios sa vad care este gradul de interes al oamenilor din industrie. Overall am avut placuta surpriza sa vad ca interesul nu a lipsit iar primul pas a fost facut,spun eu, cu succes. Sunt curios acum, sa vad ce se va intampla la cea de-a doua editie pentru ca atunci se va vedea foarte clar inpactul pe care l-a avut prima prezentare.

Ca si feedback personal pentru Marius, as spune ca o mica sesiune  de networking pentru marketerii prezenti, ar putea reprezenta un plus de interactiune si poate chiar crearea unei comunitati a specialistilor, comunitate de care cred eu, avem mare nevoie pentru ca noua generatie a marketerilor sa isi poata pune amprenta asupra dezvoltarii imaginii agentiilor de turism.

Mergem mai departe si observam cum ANAT doreste sa se alinieze noilor trend-uri de comunicare si ne propune un semina r “Marketing si Comunicare in Turism prin Retele Sociale”  ce va avea loc in cadrul targului de turism Winter Holidays in data de 30 septembrie. Invitati vor fi Cristian Manafu – cel mai reprezentativ blogger pe Social Media, Alexandru Negrea si Ciprian Gavriliu. Evident  ca nu voi lipsi nici de la aceasta actiune iar detalii despre ce s-a intamplat acolo va voi oferi intr-un articol dedicat.

In incheiere as vrea sa salut toate aceste evenimente care nu fac altceva decat sa conduca spre normalitate iar astfelsa putem creea concurenta intre agentii si in Social Media si nu doar prin oferte care mai de care mai atractive.

Credit foto: unsplash.com

Tags : agentie de turismmadalin mancilasocial media in turism
Madalin Mancila

The author Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com

3 Comments

  1. Mersi pentru participare si pentru review.
    Incerc ca editia a doua sa fie mai interactiva si cu mai mult accent pe aspectele practice asa cum au cerut cei mai multi participanti la prima editie.
    Sper ca editia 100 o sa fie una perfecta 🙂

    1. Cu placere si nu uita de networking. Ref la exemplele practice, acestea sunt destul de greu de aratat in conditiile in care new media in turism este foarte la inceput:).

      Bafta

Leave a Reply