S-a dat startul reducerilor pentru vacanta de vara 2017

A mai ramas foarte putin pana la Targul de turism de iarna (Bucuresti, 17-20 noiembrie 2016) si iata ca agentiile de turism au lansat deja programele de vara pentru anul 2017.

Zilele trecute am participat la prezentarea noutatilor acestui sezon de catre Paralela 45 si revin astazi cu cateva noutati anuntate cu aceasta ocazie.

Paralela 45 este una din cele mai vechi agentii de turism din Romania si an de an vine cu destinatii si produse noi pe piata. Anul 2017 nu face exceptie si sta foarte bine la capitolul destinatii noi si oferte excelente pentru Early Booking.

Astfel, pentru vara 2017 Paralela 45 a pregatit 45 de plecari saptamanale din orase precum Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara in 26 de destinatii. O parte din aceste curse reprezinta curse charter si o parte sunt realizate pe curse de linie.

Daca bucurestenii sunt deja obisnuiti cu o multitudine de destinatii disponibile in fiecare vara, se pare ca si cei din Iasi, Cluj si Timisoara (si zonele invecinate) se vor bucura vara viitoare de noi destinatii de vacanta la care vor putea ajunge cu un zbor direct din orasul lor.

Plecarile verii 2017 (sejururi cu avionul) le poti vedea impartite pe orase de plecare in imaginile de mai jos. In cazul oraselor precum Iasi, Cluj si Timisoara noutatile anului sunt marcate cu rosu:

sejururi-paralela-45-2017-plecari-din-tara

sejururi-din-bucuresti-paralela-45-2017

Pe langa destinatiile de sejur cu avionul, Paralela 45 pune la dispozitia turistilor si destinatii pentru turismul individual (Croatia, Muntenegru, Albania, Grecia si Bulgaria), litoralul romanesc (unde are in cadrul ofertei si cazari in apartamente) precum si o serie de circuite organizate atat cu avionul cat si autocarul.

Una din discutiile cele mai interesante ale serii a fost ce alegata de ofertele Early Booking, pentru noul sezon Paralela 45 promitand reduceri chiar si de 50% care scad progresiv in perioada 31 octombrie 2016 – 31 martie 2017.

Astfel, se pare ca Turcia este destinatia cu cele mai atractive oferte Early Booking si cu cele mai permisive termene de plata, turistul putand achita pana la finalul termenului de Early Booking 50% din vacanta, iar restul de 50% putand fi achitati pana cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare.

Si restul destinatiilor cu oferte Early Booking au reduceri consistente si conditii de plata destul de permisive, turistii trebuind sa achite 80% din valoarea pachetului de servicii pana la finalul termenului de Early Booking, restul de 20% putand fi achitati pana cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare.

eb-vara-2017-p45

eb-turcia-2017-p45

Interviu Ondina Dobriban – Director General Paralela 45

In cadrul prezentarii, am avut ocazia de a discuta direct cu Ondina Dobriban, Director Paralela 45 si de a o intreba cate ceva despre ofertele de Early Booking pe care tocmai le-au lansat pentru vara 2017.

img_20161031_180719-01
Lansare Early Booking 2017 – Ondina Dobriban, Director General Paralela 45

Mai jos gasesti interviul complet.

Carmina Nitescu – Turism Market: Buna Ondina. Paralela 45 tocmai a anuntat ca da startul reducerilor pentru vacanta de vara 2017. Ca si in alti ani, Paralela 45 vine cu multe noutati, insa anul acesta am observat o diferentiere in cadrul reducerilor Early Booking si vreau sa te intreb mai multe despre acest lucru.

Ondina Dobriban – Paralela 45: O prima observatie ar fi aceea ca am reusit sa obtinem pentru o parte a hotelurilor aflate in portofoliul de oferte Paralela 45 reduceri mai consistente decat cele din anii precedenti. Prin “consistente” nu ma refer doar la procentul de reducere acordat, ci si la termenul la care expira pragul de reduceri. Spre exemplu, un prag de Early Booking care anul trecut expira la 31 ianuarie, urmare a negocierilor (cu cateva dintre hoteluri), in anul 2017 va expira la data de 28 februarie.
Nu este mai putin adevarat insa ca aceste oferte au un caracter limitat, de aceea recomandam inscrierea din timp, fara a astepta ultimele zile ale pragului respectiv de reducere, data la care putem avea surpriza neplacuta ca toate camerele hotelului dorit, pentru o anumita perioada a calatoriei, sa fie deja vândute.

Carmina: Pentru sezonul de vara 2017 am observat ca conditiile de rezervare difera fata de ceilalti ani. Aveti reduceri de pana la 50% care scad progresiv in perioada 31 octombrie – 31 martie si, in plus, termenele de plata sunt mult mai permisive: daca pana in prezent turistii trebuiau sa achite 100% din costul pachetului de vacanta pana la termenul limita al pragului final de Early Booking, incepand cu 2017 turistii vor putea plati numai 50-80% din costul intregului pachet pana la acest prag, diferenta urmand sa fie achitata cu minim 15 zile inainte de plecarea in vacanta. Cum a fost primita aceasta masura pana in prezent de piata (clienti finali si agentii de turism partenere cu voi)?

Ondina: Aceasta facilitate de plata a fost lansata odata cu programul Early Booking din anul anterior, pentru sezonul 2016, insa nu cu caracter general, ci doar pentru anumite chartere sau sejururi. Urmare a faptului ca respectiva inlesnire a fost foarte bine primita, anul acesta vom practica aceasta politica pentru toate produsele care se preteaza reducerilor Early Booking, procentul cel mai permisiv (de 50% plata a vacantei cu doar doua saptamani inainte de plecare) fiind valabil in cazul Turciei.

Carmina: Turcia este destinatia cu cele mai permisive conditii, aceasta fiind singura destinatie din portofoliul pachetelor charter Paralela 45 pentru care se poate plati numai 50% din pachetul de vacanta pana la expirarea termenului de early booking, restul de 50% putand fi achitati cu minim 15 zile inainte de plecare. La cate hoteluri din portofoliul vostru aveti aceste conditii?

Ondina: La toate hotelurile din zona Antalya (care va numara peste 230 de unitati de cazare), precum si la hotelurile din Bodrum, Marmaris si Kusadasi.

Carmina: Este clar ca aceste conditii mult mai permisive le-ati obtinut in urma negocierilor cu hotelierii din tarile de destinatie si este o initiativa laudabila care vine in sprijinul turistilor. Care este totusi riscul agentiei in acest caz? Cu ce s-au schimbat conditiile contractuale pe care le aveati pana acum cu hotelierii/touroperatorii locali?

Ondina: Tour-operatorul are rolul de a negocia aceste conditii cu furnizorul (hotelier, prin agentie partenera) si nu de a-si asuma riscuri financiare mari, doar de dragul vanzarii. Ca atare, inlesnirile la plata trebuie sa fie obtinute de la furnizorii de servicii si nu “duse in spate” de catre agentie. Inainte de toate, trebuie sa avem in vedere derularea unei activitati sanatoase din punct de vedere financiar, astfel incat turistii sa apeleze cu incredere la agentiile de turism si nu cu teama ca-si vor pierde banii. Acesta este, de altfel, sloganul nostru pentru sezonul urmator: Paralela 45 – Agentia ta de incredere!

Carmina: Pot exista si turisti care sa nu mai doreasca sa plece in ultimul moment si care au achizitionat pachete in programul Earky Booking. Ce se intampla daca acestia achita numai 50-80% din pachet si apoi se razgandesc? Ce s-a schimbat in conditiile contractuale pe care le are clientul final?

Ondina: In cazul anularii rezervarilor de tip Early Booking, penalizarile se vor aplica procentual, in functie de momentul in care apare renuntarea la pachetul contractat si de produsul respectiv. Si la capitolul anulari am negociat cu furnizorii, astfel incat sunt produse pentru care, chiar daca anularea intervine dupa expirarea termenului de Early-Booking, dar nu mai tarziu de 60 zile inaintea plecarii, penalitatile la contract sunt de doar 20% din valoarea pachetului turistic. Penalizarile cresc progresiv pana la 100% daca renuntarea se face cu o saptamana inaintea plecarii.
Sa nu uitam insa de asigurarile storno de calatorie, care constituie un mijloc important de protectie financiara si care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Carmina: Ondina, iti multumesc frumos pentru raspunsuri si ma bucur tare mult ca ai dat curs invitatiei TurismMarket.com de a face acest interviu. Cu drag te asteptam cu noutati si pe viitor!

Ondina: Multumesc si eu!

Tags : agentie de turismspecialisti in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response