“Programul APP” – program de pregatire si plasare a persoanelor fara experienta in turism

Recrutare Turism & Training (RTT Romania) lanseaza “Programul APP“, un program de pregatire si plasare a persoanelor fara experienta care doresc sa lucreze in industria de turism.

Stim cu totii ca oamenii foarte bine pregatiti in turism se gasesc din ce in ce mai rar si ca avem nevoie de forte noi.

Domeniul nostru, al turismului, imbina atat cunostinte despre destinatii si geografie cat si tehnologie, vanzari si apropiere de oameni. Pe scurt, un consultant bun de turism trebuie sa stie de toate: cui se potriveste fiecare destinatie in parte, cu ce se diferentiaza o destinatie fata de alta, trebuie sa stie in ce sistem de rezervari gaseste cea mai buna optiune pentru clientul pe care il are in fata, sa stie sa vanda in interesul clientului sau si, mai ales, sa fie un bun cunoscator al oamenilor – si asta pentru ca are nevoie sa identifice corect si complet dorinta fiecarui client in parte (si, asa cum stim cu totii, sunt putini clientii care stiu exact ce vor cand vine vorba de concediu iar consultantul de turism de cele mai multe ori trebuie sa “ghiceasca” ce este cel mai important pentru acestia).

Cei aflati la inceput de drum vin cu pasiune in acest domeniu si au dorinta de a invata si de a se adapta intr-un loc potrivit lor.

Astfel, “Programul Atragere, Pregatire, Plasare candidati fara experienta in turism“(pe scurt, “Programul APP“) ii invita pe cei care doresc sa se initieze in industria de turism si care nu au experienta in acest domeniu sa se alature programului.

Alaturarea in cadrul programului este gratuita pentru candidati iar lucrurile se intampla in felul urmator:

 • oricine doreste sa lucreze in industria turismului poate trimite CV + scrisoare de intentie pe adresa office@recrutare-turism.ro, cu subiectul “Program APP”. Experienta nu este necesara, dar scrisoarea de intentie trebuie sa faca diferenta. Cunoasterea limbii engleze (nivel conversational) este obligatorie.
 • Recrutare Turism & Training selecteaza CV-urile si scrisorile de intentie potrivite si ii adauga pe acesti candidati in programul de initiere in turism. (Compania isi rezerva drepturile de selectie a candidatilor ce vor intra in program).
 • Candidatul primeste un suport de curs (format pdf) si are la dispozitie 6 zile de studiu individual, pentru parcurgerea materialelor. Pe parcursul celor 6 zile, compania ofera, fiecarui candidat in parte, 3 sedinte (2h), la un interval de 2 zile. La finalizarea programului, se vor da testari (online tip grila, role play, simulare interviu). Dupa absolvirea programului, fiecare candidat va primi o diploma interna RTT Romania.
 • Candidatii vor fi recomandati clientilor (companii de turism) cu care lucreaza compania Recrutare Turism & Training si care se inscriu in program. Astfel candidatii vor avea ocazia sa obtina un job nou dat si pregatire ulterioara si chiar si premii. Decizia de angajare apartine, bineinteles, companiilor de turism direct interesate.

Ce obtin candidatii care se alatura Programului APP:

 • Initiere in turism alaturi de profesionisti, buni cunoscatori ai domeniului
 • Manual de initiere (suport de curs, in format pdf)
 • Cursuri online de turism (productie, destinatii, parcuri de distractii, hoteluri etc). Candidatul se obliga, ca pe parcursul perioadei de training, sa urmeze cel putin 1 curs online de turism vezi cursuri
 • CV profesionist
 • Pregatire pentru interviul de angajare
 • Participari la interviuri
 • Plasarea intr-o agentie / companie aeriana / call center / hotel
 • Premii (infotripuri, vacante, sedinte masaj, spa, bilete de avion etc).

Companiile de turism care sunt in cautare de personal calificat aflat la inceput de drum in turism si care sunt interesate sa colaboreze in cadrul acestui program cu Recrutare Turism & Training sunt invitate sa le scrie celor de la Recrutare Turism & Training pe email office@recrutare-turism.ro si sa isi spuna intentia.

“RTT Romania – the travel recruitment company” este prima firma de recrutare din Romania specializata in plasarea de forta de munca si training in industria turismului iar noi salutam initiativa acesteia de a crea Programul APP. Mult spor mai departe!

Credit foto: unsplash.com

Tags : consultant de turismjob in turismrecrutare turismspecialisti in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response