Oamenii de succes din spatele Brandului de succes

Am fost inspirata de catre Roxana Maxim si articolul ei de pe www.cariereonline.ro asa ca nu m-am putut abtine sa nu impartasesc si cu voi niste pretioase sfaturi, asa cum le da Mel Kleiman.

Despre acest specialist in HR, mai multe detalii gasiti pe profilul lui de Linkedin , dar si pe orice motor de cautare, doar mentionand numele lui.

Ceea ce fiecare companie trebuie sa inteleaga este faptul ca in spatele oricarui brand de succes sta de fapt o echipa de succes. Oamenii fac diferenta. Chiar daca traim intr-o lume acum super automatizata, in spatele softului aceluia care face ca o masina sa mearga, sta tot un om cu creativitatea si gandirea lui (momentan cel putin 🙂

Atunci de ce sunt tratati angajatii altfel decat ar merita ?

Kleiman puncteaza cateva greseli dintre cele mai frecvente :

  • 1. Treci cat mai repede peste onboarding. Angajatii sunt cel mai usşor de impresionat in primele 60 de zile. Fiecare informatie pe care o acumuleaza in aceasta perioada fie le va confirma faptul că au luat decizia corecta (de a se angaja), fie le va aduce remuscari.De ce te-ai astepta sa performeze din moment ce primul lor contact cu organizatia este plictisitor, aglomerat de proceduri si politici. Daca vrei sa le transmiţi ca au luat totusi decizia corecta atunci implica-te si implica-i si pe colegii din senior management. Asigura-te ca perioada de onboarding ii transmite angajatului ca:

A. A fost selectat cu atenrie si suntem bucurosi ca este aici.
B. Acum face parte dintr-o organizatie super.
C. Job-ul lui este atat de important pentru noi.

  • 2. Exit-interview… ce-i asta?! Nu astepta ca unul dintre cei mai buni oameni pe care ii ai sa plece si apoi sa intreprinzi un exit-interview pentru a vedea daca ai fi putut sa faci ceva diferit …… astfel poti evita sa nu isi caute de lucru in alta parte.
  • 3. Nu dezvolti o strategie de retentie. Retentia ar trebui sa te preocupe in fiecare zi. Intocmeste o lista cu oamenii pe care nu vrei sa ii pierzi si in dreptul fiecarui nume scrie ce vei face sau ce trebuie sa faci pentru ca acea persoana sa ramana implicata in companie.
  • 4. Micromanagementul nu este ideal. Spune-le ce vrei sa fie facut si cum. Gresesti insa cand nu le spui de ce este nevoie sa faca asta sau de ce job-ul lor este important, cand nu le ceri parerea cu privire la modul de actiune. Nu gandi ca doar tu esti managerul si doar asta conteaza !
  • 5. Nu comunici cu subalternii. Trebuie sa comunici atat vestile bune, cat si vestile rele… daca tu nu te ocupi de asta, ei bine, zvonistica o va face.
  • 6. Nu te distrezi la job. Unde scrie ca munca trebuie sa fie exclusiv serioasa? Daca gasiti o astfel de hartie, rupeti-o in bucati cat mai mici si aruncati-le la gunoi. Ideea ca munca nu poate fi si distractiva este total neproductiva. Locul de munca trebuie sa aiba si o doza de amuzament. Cauta solutii pentru a inviora locul de munca sau pentru a face munca mai distractiva.
  • 7. Nu recunosti performanta. Nu uita, comportamentul care vrei sa fie repetat, trebuie recompensat imediat.
  • 8. Setezi reguli stupide. Nu spun sa nu ai reguli, ci sa nu ai reguli stupide. Angajatii valorosi vor sa aiba cateva linii directoare, dar nu vor reguli care efectiv ii pun in ipostaza de a nu-si mai indeplini cu succes sarcinile si le ingradesc creativitatea.
  • 9. Tolerezi mediocritatea. Cei care performeaa nu sunt obligati si nici nu vor sa lucreze cu cei din categoria „lasa ca merge si asa”.
  • 10. Ii tratezi pe toti la fel. Poate ca suna bine, dar angajatii nu sunt egali. Unii dintre ei „valoreaza” mai mult pentru ca produc rezultate mai bune. Cheia nu este sa ii tratezi in mod egal, ci sa ii tratezi corect si cinstit.

Multumesc inca o data Roxana Maxim pentru sursa, iar voi, cei care puteti face o schimbare undeva, incepeti, pana nu e prea tarziu 🙂

Credit foto: unsplash.com

Tags : cariera in turismIzabela Glomnicuspecialisti in turism
Izabela Glomnicu

The author Izabela Glomnicu

2 Comments

Leave a Response