Mystery Shopping si fidelizarea clientilor in turism.Training dedicat agentiilor de turism, touroperatorilor si unitatilor de cazare

Nu stiu cat de cunoscuta iti este notiunea de “mystery shopping“, insa la evenimentul din 31 martie, “Fidelizarea clientilor in agentiile de turism” am discutat putin pe marginea acestuia si, din reactia celor aflati in sala ne-am dat seama ca ar trebui dezvoltat conceptul pe larg.

Tocmai din acest punct de vedere am decis impreuna cu Cosmina Mesesan – Customer care & Mystery Shopping Specialist VBS Business Solutions, sa organizam un nou eveniment in care sa imbinam cele doua tematici de interes.

Este vorba de un training de 2 zile care are loc in perioada 23-24 mai si se numeste “Mystery Shopping si fidelizarea clientilor in turism. Training dedicat agentiilor de turism, touroperatorilor si unitatilor de cazare“.

Cui se adreseaza evenimentul?

Asa cum spune si titlul, trainingul se adreseaza agentilor de turism, touroperatorilor si unitatilor de cazare.

Am ales aceste categorii de afaceri in turism pentru ca turismul este un domeniu destul de amplu si in fiecare caz situatia este diferita atat atunci cand vorbim despre mystery shopping cat si atunci cand vorbim despre fidelizarea clientilor.

“Este vital ca fiecare agentie sa constientizeze importanta fidelizarii clientilor in crearea si mentinerea unei afaceri profitabile, prin investitia in perfectionarea continua a personalului pentru a oferi de fiecare data un serviciu exceptional. Angajatii care relationează direct cu clientii fac mai mult decat sa aduca venituri firmei, reprezinta imaginea companiei in piata, iar daca reclama negativa ridică costurile pierderii unui client la sume exorbitante, efectul cauzat de pierderea renumelui printr-un serviciu neprietenos este devastator”, mentioneaza Cosmina Voichita Mesesan.

La ce sa te astepti de la eveniment?

 • Afli care este adevarata valoare a unui client – cand si de ce merita sa investesti intr-un client pe care il ai deja
 • Afli avantajele oferite de monitorizarea continua a serviciului oferit clientilor prin Mystery Shopping
 • Explorezi noi oportunitati – daca pana acum ai actionat limitat in ceea ce priveste fidelizarea clientilor, vei avea de aici inainte si alte retete si solutii aplicabile pentru a-ti atrage si fideliza clientii
 • Vom prezenta rezultatele a 3 studii de Mystery Shopping din turism si HoReCa realizate de catre VBS – Business Solutions
 • Exclusivitate: In cadrul acestui training va fi prezentat in exclusivitate rezultatul unui studiu de mystery shopping realizat la agentii de turism in luna mai 2015 de catre VBS Business Solutions.
 • Ai ocazia sa afli ce au aplicat alte companii de turism in strategia lor pentru a-si fideliza clientii 
 • Vei avea ocazia sa creezi o lista cu exemple de actiuni pentru fidelizarea clientilor in compania pe care o reprezinti (lista va include elemente special adaptate pentru compania ta)
 • Live Q&A – vei putea pune intrebari directe speakerilor evenimentului
 • Networking – te vei afla intr-un mediu de business de turism alaturi de alti colegi din industrie
 • Premii – ai ocazia sa castigi prin tragere la sorti unul dintre cele 2 premii – o sedinta de consultanta de business oferita de Carmina Nitescu si una oferita de Cosmina Voichita Mesesan

Atunci cand o agentie de turism face pasul de a apela la servicii profesionale de monitorizare a parcurs jumatate din drumul catre imbunatatirea calitatii serviciilor oferite clientilor sai.

Pentru a afla cu ce te poate ajuta mystery shoppingul in businessul pe care il ai sau in care lucrezi iti recomand sa faci un prim pas si sa participi la trainingul “Mystery shopping si fidelizarea clientilor in turism”, training gandit special pentru companiile de turism in care vei avea parte de studii dedicate si totodata vei avea ocazia sa testezi rezultatele chiar in cadrul companiei tale.

Speakerii evenimentului:

Cosmina Mesesan_1Cosmina Voichita Mesesan – Antreprenor, Customer Care & Mystery Shopping Specialist – VBS Business Solutions

Este specialist in customer care, in mystery shopping (un concept relativ nou in Romania), autoare a ghidului “Mystery Shopper”- prima carte de specialitate din Romania, trainer si speaker la conferintele Business Days.

Cosmina este fondatorul companiei VBS Business Solutions inca din 2004, sustine traininguri de customer si mystery shopping de aproape 7 ani, iar pana in prezent a ajutat mai mult de 100 de companii in monitorizarea si imbunatatirea relatiei cu clientii. In plus, lucreaza cu companii de turism si HoReCa de renume din Romania.

In cadrul evenimentului din 23-24 mai 2015 va vorbi despre:

 • Fidelizarea clientilor printr-un serviciu exceptional in turism
 • Introducere in Mystery Shopping: ce este si de ce este util sa faci mystery shopping pentru businessul tau
 • Studiu de caz – Mystery Shopping in agentiile de turism (studiul este unul nou, realizat in mai 2015 iar rezultatele vor fi prezentate in premiera la acest eveniment)
 • Studiu de caz Mystery Shopping HoReCa – “Rezervare de 5*” (studiu realizat la hoteluri de 5* din Bucuresti) & “Ospitalitatea pe tava” (studiu realizat la restaurante de lant din Bucuresti).
 • Implementarea unei campanii eficiente de monitorizare a feedback-ului clientilor prin: Mystery Shopping, “Lost Sales” si “Vocea Clientilor”

Carmina Nitescu 2014_1Carmina Nitescu  Consultant de business in turism, Coach, Trainer, fondator TurismMarket.com

Carmina Nitescu este consultant de business, marketing si social media pentru companiile de turism, este trainer si coach si organizeaza evenimente in cadrul proiectelor proprii sau pentru diverse companii.

Este unul dintre fondatorii singurului blog colectiv dedicat industriei turismului din Romania, TurismMarket.com, blog pe care il coordoneaza si in cadrul caruia organizeaza si sustine diferite workshopuri, traininguri si evenimente dedicate industriei turismului.

Cu o experienta de 9 ani in turism, Carmina Nitescu este antreprenor si atunci cand nu se ocupa de proiectele din cadrul business-ului propriu calatoreste si totodata imparte din experienta sa in sesiunile de training sau evenimentele pe care le sustine in fata celor care doresc o cariera in turism sau care doresc sa se specializeze pe un anumit segment in turism.

In cadrul evenimentului din 23-24 mai 2015 va vorbi despre:

 • Comunicarea cu clientii fata in fata
 • Comunicarea la distanta cu clientii (telefon/email)
 • Metode specifice de fidelizare a clientilor in agentiile de turism si in unitatile de cazare (exemple extrase din piata in ultimi 2 ani de zile)
 • Va invita fiecare participant la eveniment sa ia parte la un exercitiu practic legat de fidelizarea clientilor in companiile lor (+dezbateri)

Programul evenimentului este urmatorul:

Sambata, 23 mai 2015

10:00 – 10:15 Welcome coffee break
10:15 – 12:45 Fidelizarea clientilor printr-un serviciu exceptional
12:45 – 14:00 Pauza de pranz
14:00 – 15:45 Implementarea unei campanii eficiente de monitorizare a feedback-ului clientilor prin: Mystery Shopping, “Lost Sales” si “Vocea Clientilor”
15:45 – 16:00 Coffee break + Networking
16:00 – 17:30 Studiu de caz: agentii de turism, hoteluri si la restaurante

Duminica, 24 mai 2015

10:00-10:30 welcome coffee break
10:30-12:00 Comunicarea directa cu clientii si comunicarea indirecta(email/telefon)
12:00-12:15 coffee break + networking
12:15-13:30 Metode specifice de fidelizare a clientilor in agentii de turism si unitati de cazare
13:30-15:00 Exercitii practice legate de fidelizarea clientilor (in aceasta parte a trainingului fiecare participant va putea crea ceva specific pentru compania pe care o reprezinta, avand la baza noutatile aflate in prima parte a zilei)

Detaliile evenimentului sunt urmatoarele:

Perioada: 23 – 24 mai 2015
Interval orar: sambata 23 mai ora 10-18; duminica 24 mai ora 10-15
Locatia: Sediul VBS Business Solutions, Cotroceni Business Park, Bd. Iuliu Maniu nr. 7, Corp A, Sc. 3, P, Sala 8 – Bucuresti

Investitia ta in acest eveniment este urmatoarea si difera in functie de data la care te inscrii si daca vii singur sau insotit de catre un coleg(a) din aceeasi companie.

Inscrie-te si plateste taxa de participare anticipat, pana pe 15.05.2015:

590 lei/persoana
10% reducere pentru 2 persoane din aceeasi companie
15% reducere pentru 3 persoane din aceeasi companie

Incepand cu data de 16.05.2015 si pana pe 22.05.2015 inclusiv:

750 lei/persoana
10% reducere pentru 2 persoane din aceeasi companie
15% reducere pentru 3 persoane din aceeasi companie

Nota: Persoanele inscrise pana pe 15.05.2015 dar care aleg sa achite taxa de participare ulterior acestei date, vor achita tariful mai mare, valabil incepand cu 16.05.2015. La fata locului, in zilele evenimentului NU se va putea achita taxa de participare, toti cei care vor fi prezenti trebuind sa achite taxa anterior evenimentului.

Ce este inclus?

 • accesul la eveniment si la dezbaterile din cadrul acestuia
 • posibilitatea de a interactiona cu speakerii invitati si de a pune intrebari
 • coffee break in ambele zile
 • networking
 • Bonus: la finalul workshopului vei primi cele 3 articole aferente studiilor de mystery shopping (agentii de turism, hoteluri, restaurante)
 • Premii: la finalul workshopului poti castiga prin tragere la sorti unul dintre cele 2 premii – o sedinta de consultanta de business oferita de Carmina Nitescu si una oferita de Cosmina Mesesan

Numar minim de participanti: 10 persoane

Numar maxim de participanti: 15 persoane

Oferta este valabila in limita locurilor disponibile iar confirmarea inscrieri se face pe e-mail dupa efectuarea platii.

Pentru a te inscrie la eveniment completeaza formularul urmator cu urmatoarele date: nume, telefon, email, numar de persoane. Vei primi un email cu un link de confirmare pe care te rugam sa dai click pentru a confirma inscrierea.
Dupa ce te inscrii completand formularul vei primi pe e-mail toate detaliile de PLATA (numar de cont, modalitati de plata) iar confirmarea ferma a locului (locurilor) o vei primi dupa confirmarea platii.

buton ma inscriu

Important: numarul de telefon si adresa de email vor fi folosite numai in comunicarea informatiilor despre acest eveniment si a evenimentelor viitoare. Aceste date nu vor fi facute publice in niciun fel, fiind proprietatea organizatorilor.

Daca ai intrebari sau nelamuriri iti stau la dispozitie. Gasesti datele mele de contact mai jos.

Tags : agentie de turismCarmina NitescuCosmina Mesesanspecialisti in turismunitati de cazare
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response