Ediția a doua a Influencer Marketing Conference bate la ușă. Nu vrei să lipsești

Anul trecut în septembrie participam cu multă curiozitate la prima ediție a Influencer Marketing Conference. Particip la o mulțime de conferințe cu teme de marketing, social media și turism (pe care am început să le răresc, ce-i drept, din lipsă de timp, așa că aleg mai selectiv acum), însă n-am mai fost demult la un eveniment atât de … empatic aș putea spune.

Cum vine asta, empatie și discuții despre marketing, creatori de conținut și…influenceri (că tot sunt acum la modă)?

Da! Exact cum ai citit. Conferința asta a fost cu totul altfel decât restul la care am participant iar diferența a fost dată atât de oamenii care au participat (organizatori, speakeri invitați și public deopotrivă), însă mai ales de temele și modalitatea de abordare a lor.

Îmi amintesc cum m-au inspirat extrem de mult studiile de caz prezentate în unul din paneluri și de faptul că s-a vorbit de campanii de comunicare cunoscute și foarte cunoscute și s-a discutat și de ce e “în spatele lor”, despre cum a venit ideea lor, despre care au fost pașii următori, despre ce și-au dorit să realizeze cu fiecare campanie și despre rezultatele finale – rezultate care în unele cazuri au fost peste imaginația celor care le-au propus: cum este cazul campaniei Pentru Magic Home.

Participarea la această primă ediție mi-a demonstrat că empatia poate fi pusă la aceeași masă cu discuțiile utile despre marketing și că pot găsi inspirație în cele mai simple idei puse în aplicare în momentul în care crezi cu tot sufletul în mesajul pe care vrei să îl transmiți.

Dacă tot mi-a plăcut așa de mult Influencer Marketing Conference și am considerat că a fost “evenimentul anului” pentru mine în ceea ce privește inspirația în zona de marketing și comunicare, abia așteptam să se anunțe data ediției din acest an. Lucru care s-a întâmplat deja iar acum scriu acest articol pentru a te pune și pe tine în temă.

Astfel, a doua ediție a Influencer Marketing Conference are loc pe 12 septembrie 2019 la JW Marriott în București, este organizată cu multă inspirație de cei de la Evensys și este dedicată companiilor și în special oamenilor de marketing din companii.

Cum subiectul “marketing și comunicare” ar trebui să fie 100% prezent și în companiile de turism (spun asta pentru că știu că, cel puțin în rândul agențiilor de turism subiectul nu este prioritar însă ar trebui să fie dacă compania respectivă dorește să crească), recomand din tot sufletul această conferință și mi-ar plăcea să ne vedem în sala de eveniment. Eu mi-am notat deja data în calendar și am “blocat” ziua pentru această activitate.

La ce să te aștepți de la conferință?

Influencerii au devenit un subiect dezbătut de tot mai multă lume, iar o mare parte dintre specialiștii în comunicare și promovare privesc Influencer Marketingul că pe o tactică de viitor. Acum este momentul să definim Influencer Marketing ca pe o disciplină serioasă și să adunăm suficiente studii de caz pentru a optimiza strategiile și a descoperi noi unelte și idei pentru a veni în întâmpinarea nevoilor unui brand.

Cui se adresează evenimentul?

  • Companiile vor afla cum să integreze influencer marketing în mixul lor de tactici, care sunt bunele practici și ce obiective să își propună.
  • Agențiile de PR vor învață cum să aleagă influencerul potrivit și cum să implementeze influencer marketing fără bugete uriașe pentru un rezultat optim.
  • Influencerii vor afla cum să dezvolte o relație de colaborare eficientă și vor învăța ce KPIs trebuie să urmărească într-o campanie.
  • Furnizorii de servicii & aplicații pentru campaniile de influencer marketing vor avea ocazia să intre în contact atât cu potentali clienți, cât și cu creatorii de conținut

Program detaliat și vorbitori

Lista vorbitorilor este încă în formare însă aceasta include deja speakeri importanți din România și din străinătate.

Programul este impartit in 4 sesiuni de discutii:

  • A Practical Approach to Influencer Marketing . STUDIU EXCLUSIV-InfluenceMe: Această sesiune de deschidere aduce kit-ul de informații vital pentru campaniile cu influenceri, pe care orice om de marketing și comunicare trebuie să îl asimileze. Dacă vrei să ai un impact mare cu campaniile tale, începe ziua la eveniment cu aceasta sesiune plină de informații.
  • The Strategy Behind an Influencer Campaign: Această sesiune aduce prin voci cu experiență bune practici prin exemple de succes și un know-how dobândit de profesioniști din agenții din România, Suedia, Germania și Franța.
  • Success Stories în Influencer Marketing Campaigns: Această sesiune aduce în fața audienței o serie de programe de influencer marketing care au avut rezultate.Vei descoperi cum brand-urile se conectează cu publicul prin intermediul influencerilor.
  • The Secrets of Influencer Marketing : O discuție de final de zi, relaxată și plină de experiențe reale, cu efecte importante în relația brand-influencer. O dezbatere deschisă despre provocările apărute în colaborări și cum pot fi acestea depășite.

Urmărește aici updateurile în timp real ale programului, iar detalii despre înscriere găsești aici .

Dacă vrei și tu o gură de aer și multă inspirație aștept să ne vedem acolo.

12 septembrie 2019, ora 8 dimineata la JW Marriott Hotel, București.

Urmărește hastagul #influencerconf19 în social media pentru updateuri în timp real.

Tags : marketing si comunicare in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response