Happy Tour Group: vanzari de aproape 50 milioane de euro in 2016

IMG_20170306_101739-01

Stim cu totii ca turismul este in crestere de cativa ani buni insa parca avem lucrurile mai clare atunci cand vorbim bazandu-ne pe niste cifre, nu?

Zilele trecute am participat la o conferinta de presa tinuta de Happy Tour, eveniment la care au anuntat rezultatele anului 2016 (cu tot cu cifre) si planurile pentru acest an.

Happy Tour Group a inregistrat in 2016 vanzari de aproape 50 milioane de euro, aflandu-se astfel in crestere cu 10% fata de 2015. Cresterea s-a datorat atat datorita avansului luat de segmentul de business travel, precum si de cresterea turismului intern si preluarea destinatiei Disneyland ca touroperator.

Happy Tour isi pastreaza trendul de crestere inregistrat in ultimii ani, respectiv strategia de dezvoltare la nivel international, in 2016 deschizand un birou in Istanbul, al treilea dupa Bucuresti si Sofia. Atat in 2016 cat si anul acesta, ne concentram pe dezvoltarea companiei“, a declarat Javier Garcia del Valle – CEO Happy Tour Group.

Chiar daca la prima vedere a deschide un birou in Istanbul nu ar fi fost cea mai buna alegere, compania declara ca Turcia a fost o piata buna in 2016 avand in vedere ca biroul lor din Istanbul opereaza numai corporate travel si, in ciuda instabilitatii Turciei, oamenii de afaceri vor continua sa calatoreasca.

Happy Tour este astazi touroperator international avand birouri proprii atat in Romania cat si in Bulgaria si Turcia iar trendul este de crestere in toate cele 3 tari.

Astfel, biroul din Turcia a avut crestere la inceput de 2017 peste estimarile facute initial (agentia inca nu a implinit 1 an de existenta), agentia din Bulgaria a avut o crestere de 35% in 2016 fata de 2015 iar inceputul anului 2017 arata promitator pentru ca si aici au fost depasite estimarile initiale, iar agentia din Romania a crescut cu un volum de 10% in 2016 fata de 2015, profitul operational crescand si el cu 2 cifre in acest an.

Pentru 2017 asteptarile Happy Tour sunt de crestere tot cu doua cifre, cum a fost si anul trecut, luand in calcul cresterea de 16% a vanzarilor lunilor ianuarie-februarie fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In toamna anului trecut Happy Tour a devenit touroperator exclusiv  pe Romania al destinatiei Disneyland Paris si pe aceasta destinatie compania a inregistrat cea mai mare crestere. Cererea familiilor cu copii pentru Disneyland Paris a crescut cu 150%, produsul intrand astfel in topul celor mai vandute oferte ale companiei.

Fiind intrebat “de ce pariaza pe o destinatie ca Disneyland?”, domnul Javier Garcia del Valle a spus ca ei cauta unicitatea si ca asta au gasit in Disneyland Paris.

Pentru Happy Tour, cea mai ceruta destinatie a anului 2016 a fost Spania, urmata de Romania, Grecia, Turcia, Italia, Germania, Statele Unite. Turistii Happy Tour au preferat hoteluri de 4* si 5* la pachete cu valori medii de 800 euro/adult in Spania, 600 euro/adult in Grecia si Turcia.

Si pentru 2017 compania asteapta ca Spania sa fie in topul preferintelor turistilor, in primele luni ale acestui an rezervandu-se cu 1-% mai multe pachete pe aceasta destinatie fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In 2016 turismul intern a crescut cu 40%, clientii Happy Tour preferand destinatii din Romania pentru organizarea de teambuildinguri si petreceri de companie. Pe langa acestea, daca vorbim despre zona leisure, cresterile inregistrate au fost pe litoral, Bucovina si statiunile balneare. Acest trend s-a observat a fi in crestere si la inceputul acestui an, mai ales ca au crescut si platile cu vouchere de vacanta.

Voucherele de vacanta au fost o masura pentru stimularea turismului intern si se vede acest lucru in cresterea volumului de vanzari si cererea pentru vacante in Romania. In 2017 ne asteptam la o dublare a volumului de vanzari cu vouchere de vacanta si o crestere a cerereii pentru vacante interne de 25% fata de volumul de 1,4 milioane euro inregistrat in 2016” declara Javier Garcia del Valle.

Pentru 2017 Happy Tour se asteapta la o crestere de 10-15% la nivel de companie, precum si la o crestere de 5-10% a calatoriilor in Romania.

In prezent Happy Tour Group detine 5 agentii propri in Romania, Bulgaria si Turcia precum si o retea de 87 de agentii asociate.

Happy Tour Group este afliat FCM Travel Solutions, apartenenta la aceasta retea garantand cele mai bune solutii de reducere a costurilor si de uniformizare a procedurilor de raportare pentru clientii de business travel. In decembrie 2016 FCM Travel Solutions a fost desemnata, pentru a sasea oara consecutiv, cea mai buna companie de travel management din lume la World Travel Awards, cel mai important program de premiere la nivel mondial al jucatorilor din industria turismului.

Carmina Nitescu

autor Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice. Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com
Tags: agentie de turismcompanii de turismspecialisti in turism

Leave a Reply