Exposki – Poiana Brasov

marten-bjork-rH8O0FHFpfw-unsplash

Weekendul trecut (26-28.08.2011) a avut loc workshopul Exposki la Poiana Brasov, eveniment la care au participat mai multi reprezentanti ai statiunilor de ski din Franta, Italia si Austria. Acest workshop a fost dedicat specialistilor in domeniul turismului si a fost organizat  de Innovations of Tourism (IFT) pentru a se stabili o legatura directa mai stransa intre reprezentantii hotelurilor/zonelor de ski si touroperatorii din Romania.

Din Austria au fost reprezentanti ai celor mai cunoscute statiuni de ski: Zell am See, Kaprun, Gastein, Innsbruck, Salzburg, Abtenau, Saalbach Hinterglemm. Pe langa aceastea, au fost prezente si reprezentante ale unor zone mai putin cunoscute pe piata din Romania: Bregenzerwald, Millstatter, Mostviertel, Schladming.

Astfel, zona de ski din Austria a fost acoperita in mare parte, reprezentatii fiecarei zone dand informatii foarte utile participantilor la workshop. Totodata, a fost foarte interesanta si prezenta hotelierilor la acest workhop. Austriecii au pus accent pe hotelurile “afaceri de familie”, hoteluri ce au foarte mult succes intre turistii romani.

Franta  a fost reprezentata mai ales prin statiunile Meribel, Les 2 Alpes si Courchevel. Aceste statiuni nu sunt destul de cunoscute in Romania, insa un prim contact a fost stabilit. Statiunea Courchevel este intr-adevar o statiune exclusivista, majoritatea hotelurilor fiind de lux. Recomand statiunea Courchevel tuturor celor ce isi doresc o vacanta la hoteluri micute (hotelurile au in jur de 30-40 camere), dar foarte luxoase. Ca si hoteluri care mi-au atras atentia in aceasta statiune sunt: Grandes Alpes 5*, La Sivoliere 5* si Cheval Blanc Palace 5*.

O statiune necunoscuta romanilor este Les 2 Alpes. Am avut surpriza sa descopar ca in aceasta statiune ai o gama foarte variata de activitati si totodata poti beneficia de tarife foarte bune la cazarea in apartamente. Cazarea in apartamente in Les 2 Alpes este comparabila cu cea de la hotelurile din Austria, lucru putin neobisnuit avand in vedere renumele statiunilor de ski din Franta (statiuni mai scumpe decat cele din Austria).

Italia a fost reprezentata de cateva zone, insa cea care mi-a atras atentia a fost statiunea Livigno. Livigno este o statiune plina de viata, o statiune a turistilor deoarece gasim aici foarte putini localnici. Totodata, este bine de stiut ca Livigno poate fi vizitata atat vara cat si iarna: vara pentru plimbari si drumetii, iar iarna pentru ski.

A fost foarte interesant workshopul Exposki, iar participantii mi s-au parut deschisi catre o colaborare din ce in ce mai buna. Sper sa se mai organizeze astfel de workshopuri in piata din Romania pentru ca acestea sunt o buna modalitate de a cunoaste partenerii cu care poti lucra in tarile de destinatie, iar legatura se creaza altfel in momentul in care stai fata in fata cu reprezentantul unei tari.

Credit foto: unsplash.com

Carmina Nitescu

autor Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice. Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com
Tags: Carmina Nitescueveniment in turismhotelRomania

Leave a Reply