Exposki – Poiana Brasov

Weekendul trecut (26-28.08.2011) a avut loc workshopul Exposki la Poiana Brasov, eveniment la care au participat mai multi reprezentanti ai statiunilor de ski din Franta, Italia si Austria. Acest workshop a fost dedicat specialistilor in domeniul turismului si a fost organizat  de Innovations of Tourism (IFT) pentru a se stabili o legatura directa mai stransa intre reprezentantii hotelurilor/zonelor de ski si touroperatorii din Romania.

Din Austria au fost reprezentanti ai celor mai cunoscute statiuni de ski: Zell am See, Kaprun, Gastein, Innsbruck, Salzburg, Abtenau, Saalbach Hinterglemm. Pe langa aceastea, au fost prezente si reprezentante ale unor zone mai putin cunoscute pe piata din Romania: Bregenzerwald, Millstatter, Mostviertel, Schladming.

Astfel, zona de ski din Austria a fost acoperita in mare parte, reprezentatii fiecarei zone dand informatii foarte utile participantilor la workshop. Totodata, a fost foarte interesanta si prezenta hotelierilor la acest workhop. Austriecii au pus accent pe hotelurile “afaceri de familie”, hoteluri ce au foarte mult succes intre turistii romani.

Franta  a fost reprezentata mai ales prin statiunile Meribel, Les 2 Alpes si Courchevel. Aceste statiuni nu sunt destul de cunoscute in Romania, insa un prim contact a fost stabilit. Statiunea Courchevel este intr-adevar o statiune exclusivista, majoritatea hotelurilor fiind de lux. Recomand statiunea Courchevel tuturor celor ce isi doresc o vacanta la hoteluri micute (hotelurile au in jur de 30-40 camere), dar foarte luxoase. Ca si hoteluri care mi-au atras atentia in aceasta statiune sunt: Grandes Alpes 5*, La Sivoliere 5* si Cheval Blanc Palace 5*.

O statiune necunoscuta romanilor este Les 2 Alpes. Am avut surpriza sa descopar ca in aceasta statiune ai o gama foarte variata de activitati si totodata poti beneficia de tarife foarte bune la cazarea in apartamente. Cazarea in apartamente in Les 2 Alpes este comparabila cu cea de la hotelurile din Austria, lucru putin neobisnuit avand in vedere renumele statiunilor de ski din Franta (statiuni mai scumpe decat cele din Austria).

Italia a fost reprezentata de cateva zone, insa cea care mi-a atras atentia a fost statiunea Livigno. Livigno este o statiune plina de viata, o statiune a turistilor deoarece gasim aici foarte putini localnici. Totodata, este bine de stiut ca Livigno poate fi vizitata atat vara cat si iarna: vara pentru plimbari si drumetii, iar iarna pentru ski.

A fost foarte interesant workshopul Exposki, iar participantii mi s-au parut deschisi catre o colaborare din ce in ce mai buna. Sper sa se mai organizeze astfel de workshopuri in piata din Romania pentru ca acestea sunt o buna modalitate de a cunoaste partenerii cu care poti lucra in tarile de destinatie, iar legatura se creaza altfel in momentul in care stai fata in fata cu reprezentantul unei tari.

Credit foto: unsplash.com

Tags : Carmina Nitescueveniment in turismhotelRomania
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response