Chinezii salvatorii turismului romanesc

Plecand de la sloganul “ Explorati gradina Carpatilor ” ministerul turismului a decis sa promoveze Bucurestiul Comunist J. Tare nu-I asa? Intotdeauna am inebunit atunci cand lucrurile nu au o coerenta si se fac dupa cum bate vantul. Ma refer evident la directia in care s-a construit comunicarea brandului de tara si ceea ce se implementeaza efectiv.

Ma rog, mergem mai departe si observam piata catre care ne orientam pentru a scoate din colaps turismul intern. Bazandu-ne pe bunele relatii pe care le avea Ceausescu cu China, pentru ca inca traim diplomatic cu ceea ce s-a cladit in acea vreme, primul ministru Boc a decis sa se implice in ale turismului si sa incerce un parteneriat strategic cu China prin care sa atragem cat mai multi chinezi sa ne viziteze tara si istoria.

Ce sa spun acum? Nu e o idee rea in conditiile in care stim cu totii, chinezii sunt ei mici insa sunt foarte multi si mai mult decat atat, pentru ei criza nu exista, asa ca intr-adevar reprezinta un target foarte interesant.

Hai sa vedem ce stiu chinezii despre Romania. Pai un singur lucru: Romania=Ceausescu=Comunism. Acum, avand in vedere ca ei traiesc in comunism pana peste cap, credeti ca mai exista interes pentru a vizita Bucurestiul Comunist pe care il tot promoveaza d-na ministru sau ar fi mai indicat o Explorare a gradinii Carpatilor?

Eu cred ca toti cei care ne viziteaza habar n-au de frumusetile cu care ne-a inzestrat natura iar noi, adica cei in charge cu turismul, ne preocupam de promovarea unui Bucuresti aglomerat, poluat, fara nicio linie arhitecturala si cu 200 de ani in urma celorlalte capitale europene in care ne place tuturor sa calatorim atunci cand alegem un CityBreak.

Acum, daca tot s-a ales Bucurestiul ca principalul punct de atractie al Romaniei, sa ne rugam sa nu vina totusi prea multi chinezi pentru ca:

  1. Nu o sa mai incapem in oras
  2. Se inmultesc rapid
  3. Riscam o capitala romano-chineza

In final va spun 再见

Credit foto: unsplash.com

Tags : agentie de turismmadalin mancila
Madalin Mancila

The author Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com

4 Comments

  1. Ni hau!! Da, intr-adevar piata chinezeasca e foarte interesanta dar avem o mare problema majoritatea habar nu au ce e Romania si unde se afla. Am foarte multi colegi chinezi la facultate si de cate ori ma intreaba de unde sunt, si eu raspund Romania urmatoarea intrebare e “De unde? Tara aia pe ce continent se afla? Si mi s-a intamplat nu numai cu colegi de ai mei. Asa ca relatiile Ceausescu China nu le putem folosi decat daca vrem sa avem ca turisti actualul guvern chinez si alti chinezi cu o varsta inaintata si care pe vremea cand Ceausescu vizita China aveau si ei acces la vre-un mediu de comunicatie. Dar aia cred eu ca sunt foarte putini. Parerea mea ca Ceausescu si comunismul pot fi folosite pentru atrage mai mult turistii occidentali decat cei din China. Dar e o arma cu doua taisuri si nu stiu daca merita investitia.

  2. da si mie mi se pare sloganul asta foarte prost ales avand in vedere ca la noi, turismul montan este cam prea putin promovat…parcuri nationale neglijate, trasee montane nemarcate, sisteme de transport pe cablu riscante:)) si noi ne gandim sa adoptam sloganul “ Explorati gradina Carpatilor” (noroc ca s-a gandit acum udrea sa ne mai traga 30 de km de partie, ca cele pe care deja le avem sunt perfecte, pline de turisti si neincapatoare)…dar, dupa parerea mea ca toate celelalte (cu exceptia celui de dinainte de 90 “vii ca tursit pleci ca prieten”, toate mi se par nereurite…dar asta e doar o parere)

Leave a Response