European fara popularitate

euro-2012

Usor, usor, ne indreptam spre finalul Campionatului European de Fotbal 2012, dupa aproape o luna de meciuri zi de zi.

Asadar, doamnelor, domnisoarelor, bucurati-va, barbatii isi vor indrepta atentia din nou spre voi foarte curand:).

Subiectul nostru de azi este fara indoiala reusita sau nereusita unui campionat european desfasurat in Polonia si Ucraina, doua tari cu o “mare traditie fotbalistica si cu un interes enorm in randul localnicilor”. Glumesc, evident.

Din punctul meu de vedere, aceasta editie a reprezentat un mare rateu a lui Platini din mai multe motive pe care le voi aminti putin mai tarziu.

Pana atunci insa as vrea sa “injur” si eu televiziunea romana care pe langa faptul ca a vandut jumatate din meciuri catre un alt post de televiune, nu a avut nici cea mai mica intentie de a promova intr-un fel sau altul acest eveniment care in fond reprezenta o investitie ce trebuia recuperata. Pot intelege lipsa interesului, mai ales atunci cand banii vin de la populatie constant si fara intarzieri, insa nu pot intelege amatorismul departamentului de publicitate al TVR care a “reusit” sa transforme un eveniment european major intr-unul banal. Stiu ca nu exista termen de comparatie, insa cand vad in ce fel promoveaza ProTv-ul niste meciuri amicale, parca imi pare rau ca nu le platesc lor taxa aceea obligatorie.

Revenind la campionatul ce tocmai se desfasoara, pot spune ca si el sufera din punct de vedere al promovarii, mai ales pe plan local in Polonia si Ucraina. De ce spun asta? Pentru ca prezenta localnicilor la meciuri este foarte slaba, atmosfera de pe stadioane este poate cea mai slaba din ultimele editii, calitatea organizarii ese indoielnica, securitatea destul de subtire iar prezenta suporterilor straini este ingrijorator de mica. Dupa toate astea, parca si calitatea meciurilor este indoielnica:(

Toate cele de mai sus sunt urmarea lipsei de popularitate a unui Campionat European ce are loc odata la 4 ani si care poate reprezenta o adevarata mina de aur pentru tarile organizatoare.

In final vreau sa mai spun doar atat. Romania este si va ramane o destinatie in care orice eveniment important se poate bucura de notorietatea care l-a consacrat si asta pentru ca suntem primitori, dispusi si cel mai important, extrem de creativi. Dovada o face Finala Europa League.

Vizionare placuta in continuare.

Madalin Mancila

autor Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com
Tags: madalin mancila

Leave a Reply