eTravel Conference:Travel Marketing 360, Social Media & Innovation

etravel conference 2015

De 3 ani de zile eTravel Conference si-a facut o traditie din realizarea unor evenimente de succes dedicate industriei turismului din Romania.

Ajunsa acum la editia a patra, eTravel Conference are loc pe 27 octombrie 2015 la Crowne Plaza Hotel in Bucuresti.

eTravel Conference este un eveniment care isi propune sa creeze o punte intre industria turismului si mediul online ca mijloc de promovare si sustinere, aliniata cerintelor clientilor si evolutiei tehnologice. Printre notiunile vizate de eveniment si propuse spre dezbatere anul acesta se numara cele de marketing digital, imaginea brandurilor pe web si publicitatea online.

De ce sa participi?

Participantii vor afla care e viitorul marketingului pe Internet in industria turismului; ce instrumente pot avea un impact cat mai mare si cum le poti folosi pentru a genera vanzari; cele mai bune strategii de comunicare pentru cresterea ROI; care este impactul comertului online asupra companiei si clientilor; modul in care utilizatorul de internet achizitioneaza online produse de turism.

Daca la editiile din anii trecuti am venit cu noutati legate de conferinta atat inainte de eveniment cat si live de la fata locului, urmand ca apoi sa revin cu concluziile de dupa eveniment aici pe blog, de data aceasta vin cu si mai multe informatii calde. Si asta pentru ca de data aceasta simt evenimentul altfel, aflandu-ma de ambele parti ale “baricadei”.

Pe de o parte voi fi in sala de eveniment ca si participant si pe de alta parte, voi fi la eTravel Conference ca si speaker in cadrul seminarului “Social media & Innovation”. Personal, abia astept sa povestesc din experienta mea legata de campaniile realizate pe bloguri.

Programul evenimentului suna cam asa:

Prima parte este axata conferintei care este impartita in 2 parti:

 • What’s now in the travel industry: Nume importante din industria de turism vor dezbate cele mai actuale tendinte din industrie si te vor astepta cu lista de intrebari pregatita. Panelul de dezbateri va aduce in acelasi loc nume importante din industria de turism, ce vor discuta despre cele mai actuale tendinte din domeniu, despre oportunitati si provocarile din zilele noastre. Pregateste-ti lista cu intrebari de acasa si afla raspunsurile de la acestia!
 • What’s next in travel industry: Cea de-a doua sesiune va cuprinde prezentari punctuale, in cadrul carora veti avea ocazia sa aflati strategii de promovare, ce functioneaza cel mai bine pentru dezvoltarea afacerilor si unde trebuie imbunatatite modalitatile de promovare.

Cea de-a doua parte, asa cum ne-am obisnuit, este reprezentata de 3 seminarii care au loc in paralel. Temele acestei editii sunt:

 • Social Media & Innovation
  Sectiunea va oferi idei noi si bune practici pentru cei care se afla la inceput de drum in promovarea prin intermediul digital marketingului. Unul dintre cele mai interesante aspecte ale mijloacelor media digitale este faptul ca aproape tot ce este legat de comportamentul utilizatorului poate fi urmarit. In acelasi timp, clientii raspund la concepte creative si noi idei de activare prin social media.
 • Travel Marketing 360
  Sectiunea va oferi un content avansat celor care sunt obisnuiti cu practicile de digital marketing. Vor fi oferite mai multe informatii utile despre optimizarea unui website, despre cum se poate derula cu succes o campanie Google si Facebook, despre eficienta campaniilor de e-mail marketing si mobile marketing.
 • Marketing & Customer Retention
  Sectiunea va aduce in prim plan moduri eficiente de fidelizare a clientilor si idei de promovare pentru hoteluri. Programele traditionale de fidelizare incep sa devina irelevante pe masura ce clientii apreciaza valoarea si experienta primita in locul unui status de membership. In acelasi timp, strategiile de digital marketing pentru hoteluri trebuie sa ia in considerare trenduri cum ar fi cresterea penetrarii mobile, impactul social media, al geo-targetting-ului si al unor retele relativ tinere. Cum se schimba si cum se adapteaza piata pentru a raspunde acestor trenduri?

Programul complet al evenimentului il gasesti aici.

Dintre highlight-urile editiei din acest an mentionez:

 • Expertii internationali aduc know-how valoros. Printre acestia se numara Jan-Paul Ephithite (Travelport), Frank Reul (Accor Romania-Bulgaria-Macedonia), Mariya Lukavska (TripAdvisor), Michael Toedt (Toedt, Dr. Selk & Coll. GmbH), Jonas Schafer (ROBELO). Lista completa a speakerilor o gasesti aici.
 • Travel Marketing 360 – un workshop intensiv de marketing pentru agentiile de turism: In cea de-a doua parte a zilei, in sectiunile ce se desfasoara in paralel, va fi organizat un workshop intensiv pentru oamenii de promovare si comunicare din agentiile de turism, unde vor fi abordate teme precum: SEO, Facebook, Blogging, Event Management, Google, Mobile.
 • TripAdvisor fata in fata cu industria hoteliera locala. Cel mai cunoscut site de recenzii independente din lume, TripAdvisor.com, este reprezentat anul acesta, la eTravel Conference, de Mariya Lukavska, Account manager CPC Central and Eastern Europe TripAdvisor. Managerii de marketing din industria hoteliera au ocazia sa afle direct de la cea mai avizata sursa cum isi pot imbunatati aprecierile pe cunoscutul site. Este bine stiut faptul ca TripAdvisor joaca un rol important in alegerea hotelurilor de catre clienti, fie ca acestia fac booking online sau prin agentiile de turism.

Asadar, editia de anul acesta se anunta a fi plina de informatii valoaroase asa ca te astept sa vii la eveniment.

Au mai ramas cateva zile in care te mai poti inscrie la eTravel Conference si, pentru ca Turism Market este partener media al evenimentului iti oferim un discount de 15%. Tot ceea ce trebuie sa faci atunci cand te inscrii  la eveniment trimitand un email pe adresa contact @ evensys.ro este sa mentionezi codul “BLOGTRAVEL”.

Ne vedem acolo?

Daca totusi nu vei putea ajunge la eveniment urmareste updateurile in timp real pe hastagul #etravelconf !

Carmina Nitescu

autor Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice. Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com
Tags: Carmina NitescueTravel Conferenceeveniment in turismspecialisti in turism

Leave a Reply