Succesul in Viata este rezultatul unor Alegeri si Decizii potrivite!
Alegerile si Deciziile potrivite sunt rezultatul Experientei!
Experienta este adesea rezultatul unor Alegeri si Decizii gresite!
Daca aveti acest tip de Experienta… daca ati avut probleme si frustrari in timpul sau in pregatirea vacantelor si calatoriilor voastre, in Romania sau in afara ei, probabil ati avut ocazia sa invatati ceva din toate acestea si sa actionati in consecinta. Sa schimbati ceva…
Asteptarile noastre sunt determinate de experientele noastre anterioare.
Intrebarea mea catre voi este daca aceste experiente anterioare va limiteaza sau nu asteptarile?
Intreb asta tocmai acum, la inceput de an nou, fiindca nu tot ceea ce s-a intamplat in trecut sau ceea ce se intampla acum determina cu adevarat ceea ce veti deveni sau unde si cum veti calatori…
Deciziile voastre legate de prioritatile pe care vreti sa va concentrati, alegerile legate de visele voastre si ceea ce aveti de gand sa faceti in legatura cu ele, deciziile si alegerile voastre va vor determina atat propriul destin cat si viitoarele destinatii si experiente de calatorie.
Si da, de multe ori calatoria in sine este mai importanta decat destinatia finala!
Turismul… dincolo de definitii si cifre, inseamna bucuria de a calatori si de a profita la maxim de timpul tau liber!
Turismul… dincolo de business si de calatoriile de afaceri, inseamna relaxare, distractie, aventura, odihna, peisaje, oameni, Viata!
Chiar daca nu sunteti in vacanta, chiar daca nu calatoriti, este important sa va detasati de probleme si de stress, sa va linistiti si bucurati de fiecare clipa. Sa va traiti viata… in stilul vostru propriu.
Orice ati face, oriunde ati fi, orice varsta ati avea, iarna sau vara, ignorand criza sau in ciuda ei, nu lasati niciodata, Visele sa se transforme in Regrete… Ci dincontra, transformati-le in Realitate!
Visele sunt copiii sufletului nostru si parca atunci cand eram copii stiam cu adevarat sa visam… Fara limite impuse de societate, fara limitari nascute din nevoia de a fi rationali sau rezonabili, fara teama de a exagera, de a fi judecati sau ironizati.
Se spune adesea ca noi cei din industria turismului sunt niste adevarati ‘negutatori de vise’.
Vacantele sunt uneori incercarile fiecaruia dintre noi de a ne transforma visele in realitate si nu doar realitatea intr-un vis… Spre exemplu: dorinta de a ajunge cu adevarat in Tibet si nu doar de a visa in fiecare zi ca vom ajunge acolo.
Pentru a transforma un vis in realitate e nevoie ca in primul rand sa ai un vis. E foarte important sa stim ce vrem cu adevarat, sa stim unde dorim sa ajungem si nu numai sa asteptam si sa speram ca vom gasi candva o solutie, un moment sau o oferta care sa ni se potriveasca.
Pentru a avea o vacanta de vis care sa nu riste sa se transforme intr-un adevarat cosmar, cel mai important este sa faceti o alegere in cunostinta de cauza, convinsi ca ceea ce rezervati si/sau cumparati este exact ceea ce aveti nevoie si ceea ce va doriti, la cel mai bun raport pret/calitate, si ca ceea ce este prezentat in oferta corespunde exact cu realitatea. E esential ca dupa ce intelegi ce iti doresti cu adevarat sa afli cum, cand si de unde poti obtine ceea ce iti doresti!
In Viata (in general) si in Turism (in particular), pentru a face o Alegere potrivita trebuie deci sa te informezi, sa compari si sa pui in balanta mai multe variante! Si nu in ultimul rand trebuie sa inveti si sa te obisnuiesti sa ceri!
De multe ori intrebarile bine puse dau nastere la raspunsuri potrivite, care raspunsuri potrivite te ajuta sa iei deciziile corecte si sa faci alegerile potrivite!
La inceput de an nou, intr-o prima zi din restul vietii noastre, gandindu-ma la Viitor (in general) si la Viitorul Turismului dar si la Turismul Viitorului (in particular), am realizat ca devine esential dar si firesc sa COMUNICAM!
Traim intr-o epoca a internetului. Comunicarea este nu numai la indemana ci si extrem de importanta. Astazi mai mult ca oricand in istorie.
Primul pas l-am facut deja. Atat noi cat si voi. Noi scriem si iata, voi ne cititi! Este un fapt ce nu trebuie demonstrat. Daca citesti aceste cuvinte inseamna ca inevitabil am dreptate… 😉
Daca va place ce cititi pe Turism Market probabil veti reveni pe acest site. Poate va veti abona la NewsLetterul nostru (daca nu ati facut-o deja).
Citindu-ne, ne onorati cu atentia si interesul vostru. Ne incurajati sa continuam. Insa daca tot ati ajuns aici, aveti ocazia sa comentati articolele noastre, sa va exprimiati parerile. Sa ne contraziceti sau sa ne sustineti, sa argumentati sau sa contra-argumentati. Va incurajam sa ne criticati, sa ne laudati sau sa ne faci sugestii. Sa fiti parte din Comunitatea Turism Market.
Dupa cum spunea si Madalin in articolul sau din 08 ianuarie: „Specialisti si in 2012” , largirea numarului de autori, reprezinta un obiectiv important pentru noi in 2012 asa ca, oricine doreste sa se alature echipei Turism Market este bine venit si va avea parte de tot sprijinul nostru.
Sau, poate ca urmatorul pas ar fi sa deveniti voi insiva bloggeri, dupa cum va incuraja Carmina in articolul sau de pe 12 ianuarie: „De ce avem nevoie de bloguri de turism”.
Calatoriile si viata insasi, sunt pline de emotii, imprevizibil si necunoscut.
La fel si comunicarea cu ceilalti, la fel si decizia de a scrie si publica un articol sau de a incepe un blog. Cu cat calatoresti si/sau cu cat comunici mai mult, mai des, mai curajos si mai entuziast, cu atat vei invata sa te bucuri de fiecare experienta si vei descoperi ca viata este minunata si merita traita cu pasiune. Trebuie numai sa incerci si sa incepi…
Credit foto: unsplash.com
Drept ai zis… “cel mai important este sa faceti o alegere in cunostinta de cauza”…
Totusi… problema cea mai mare a societatii asa zis “post capitaliste” (oare?) in care ne-am afla – zic unii – este felul in care ajunge informatia la turist si anume prin 2 canale principale.
1. Media (tv/radio): informatie distorsionata in principal de suportul pe care apare (un adevarat oximoron). In primul rand se evita informarea adevarata a turistului prin omisiuni ( despre taxe de tot felul, calitatea cazarii), etc. De ce? Pentru ca se doreste vanzare rapida la pret mic. Si dupa cum spun americanii…”no such thing as a free lunch”.
2. Internet: aici problema devine si mai spinoasa. Internetul a imprumutat foarte rapid obiceiurile celorlalte canale media (prin grija companiilor de publicitate) pentru a sublinia “veridicitatea” campaniilor mediatice. “O mana spala pe cealalta?”
Ce-i de facut?
De aproape 20 de ani, Iuve Travel, dupa cateva pionierate in turismul extern, continua inca sa arate oricarui turist, in primul rand fata adevarata a serviciului turistic ales, cu ajutorul – ca sa vezi! – tot a internetului.
Exista numeroase cai de verificare, dar necesita ceva timp dedicat. Din pacate clientii, multi dintre ei, nu aloca si acest timp in cautarea unei vacante. Alta problema intalnita, clientii, chiar daca o “nimeresc” bine din prima nu accepta “legarea” de o anumita firma sau agent, multi stabilind apriori ca a fost vorba de “noroc”. Nimeni nu se gandeste la faptul ca avand o istorie intr-o relatie de afaceri (asa este turismul) acea istorie concura la alegeri din ce in ce mai bune, pentru ca incepem sa ne “cunoastem reciproc gusturile”.
Ca o concluzie, societatea in ansamblul ei, ne indreapta spre “consum de masa”. Ne indreapta spre alegeri proaste pentru a se autosustine financiar… nici o companie de turism (nici o companie in general) care a inceput prin a vinde lucruri de calitate si a ajuns la mii-zeci de mii de client nu-si mai poate respecta angajamentele in privinta valorii produsului/serviciului in totalitate. Undeva pe drum se pierde legatura cu clientul care devine din partener de afaceri, doar o cifra STATISTICA.
Clientul poate evita intrarea in statistica dar doar cu rabdare si o minte deschisa.