De ce sa vizitezi o destinatie anume? (partea 2)

debashis-biswas-dyPFnxxUhYk-unsplash

Asa cum iti spuneam si in articolul trecut, iti voi prezenta pe rand, cate 1 motiv pentru a vizita cateva destinatii de pe fiecare continent.

In articolul de astazi a venit randul Australiei si Asiei!


Australia
este in acelasi timp si continent si insula (cea mai mare insula a lumii) ce se intinde pe aproximativ 7,5 milioane km patrati. De-a lungul timpului, Australia a fascinat intregul glob pamantesc cu peisajele salbatice, pasarile viu colorate si, nu in ultimul rand, cu marsupialele. Australia este singurul loc din lume unde intalnim canguri si sunt convinsa ca fiecare dintre noi isi doreste sa ajunga macar o data aici.

Poate cel mai cunoscut oras al acestui mic continent este Sydney. Secretul orasului sta in tarmul stralucitor impodobit cu palmieri, golfuri si cu aproximativ 70 de plaje. Cand ajungi in Sydney ai grija sa faci o plimbare cu ferry boat-ul: vei vedea in acest fel multe din frumusetile orasului. Iar daca vrei sa vezi ceva cu totul deosebit, te sfatuiesc sa mergi in Sydney de Revelion – vei vedea aici unul dintre cele mai frumoase spectacole cu artificii din lume!

Asia

1. Cambodgia este una din destinatiile putin cunoscute ale lumii, insa este o destinatie pe care trebuie sa o vizitezi macar o data in viata. Cel mai renumit templu cambogian este Angkor Wat. ”Orasul Templu” sau “Templul care este si oras” (cum mai este denumit) este cel mai mare monument religios nu numai din Cambodgia, ci din lume.Templul se intinde pe o suprafata de aproximativ 203 ha, iar constructia sa a inceput la inceputul secolului XII din porunca regelui Suryavarman II. Templul este terminat dupa moartea regelui si inchinat (probabil) cultului Vishnu.

Angkor Wat si-a castigat renumele de astazi la cateva sute de ani dupa constructie, cand budismul Theravada devenea religie de stat iar templul era transformat in sanctuar budist.

2.Thailanda sau “Prathet Thai” (“tara celor liberi”) este o destinatie indepartata si putin cunoscuta. Bangkok este capitala si cel mai mare oras al tarii. Este un oras modern ce se diferentiaza totodata de restul oraselor thailandeze. Aproape in fiecare regiune a tarii se vorbeste o limba proprie, dar datorita valorilor culturale, a obiceiurilor si a religiei, thailandezii au o societate armonioasa. Aproape 95% din populatie este budista (Theravada- de rit vechi), iar religia sta la baza culturii thailandeze. Gasim aproximativ 30 000 de temple budiste (wat mahathat) pe intreg teritoriul tarii. Thailanda este o tara pe care trebuie sa o descoperi pas cu pas….

3. Cu sigurnata ai auzit de India. Cand spun India, spun Taj Mahal; este primul gand care imi trece prin minte. Taj Mahal (situat in Agra), este un monument construit de al cincilea imparat mogul, Shan Jahan, in memoria celei de-a doua sotii, Mumtaz Mahal (in traducere “Cea Aleasa a Palatului”), printesa persana musulmana. Inainte de a muri, aceasta l-a rugat 4 lucruri: sa-i construiasca un mormant, sa se recasatoreasca, sa isi iubeasca fii si sa-i viziteze mormantul la aniversare. Imparatul a jurat ca ii va construi un mormant fara egal in lume. Asa a aparut Taj Mahal, astazi simbol al Indiei si al dragostei.

4. Rusia. O calatorie  cu Transsiberianul in Rusia este o calatorie unica. Aceasta este cea mai lunga ruta de cale ferata din lume si incepe in Moscova, traverseaza Rusia de la vest la est si se incheie la Vladivostik. Aceasta ruta face legatura intr partea europeana a Rusiei si partea asiatica dar si cu China, Mongolia si Marea Japoniei.

5. Indonezia, sau “salba de smaralde a Ecuatorului” are in jur de 18000 de insule dintre care aproximativ 6000 sunt nelocuite. O calatorie in Indonezia iti va arata o altfel de lume decat stiai deoarece Indonezia este o tara cu o cultura bogata din care ai ce invata.

Una dintre cele mai cunoscute insule indoneziene si totodata una dintre cele mai renumite destinatii de vacanta este Bali ( sau “Dimineata lumii”). Vei gasi aici o atmosfera plina de mister, peisaje superbe si te vei convinge de ce insula Bali a primit premiul pentru Cea mai buna Insula a Lumii mai multi ani la rand, premiu oferit de The International Travel Magazine.

Credit foto: unsplash.com

Carmina Nitescu

autor Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice. Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com
Tags: Angkor WatAsiaAustraliaBaliCambodgiaCarmina NitescuIndiaIndoneziaMoscovaRusiaSydneyTaj MahalThailandatranssiberianVladivostok

2 Comentarii

  1. Pingback: Carmina Nitescu |

Leave a Reply