Curs “Agent de turism” organizat de ANAT din toamna 2019

credit foto: unsplash.com

Știi vorba aia “faci iarna car și vara sanie”? Ei bine, dacă vrei să începi o carieră în industria de turism află că în această toamnă ANAT (Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România) începe o nouă grupă a cursului de calificare în meseria “Agent de turism” cu predare în București.

Ca și în anii trecuți, am plăcerea de a fi unul dintre trainerii acestui curs așa că știu structura cursului, știu câtă muncă și dedicare este în spate și îl recomand cu drag celor care doresc să obțină o primă calificare în acest domeniu.

Am colaborat cu ANAT ca și trainer pe acest curs încă de la prima ediție din 2014 și pe lângă faptul că îl recomand cu drag, am avut mereu feedback foarte bun de la cursanți, motiv pentru care abia aștept să intru din nou în sală pentru a pregăti o nouă grupă. Până acum am avut cursanți curioși să afle noutăți despre acest domeniu frumos “al călătoriilor” și sunt convinsă că istoria se va repeta și de data asta.

Cui se adresează cursul ANAT Agent de Turism?

  • angajaților din agenții, în curs de calificare, sau celor ce se pregătesc să lucreze într-o agenție de turism.
  • agențiilor și touroperatorilor care doresc să își formeze personal calificat.

Noutate adusă cursului încă de la ediția anterioară: recertificarea conform Standardului Ocupațional actualizat în 2015

Cursul este realizat conform Standardului Ocupațional actualizat în 2015 și este unul din puținele cursuri de pe piață care este actualizat în acest moment. Din câte am văzut, în piață încă se merge pe ideea cursului de “Agent de turism/Ghid” calificare ce nu mai este de actualitate, în prezent fiind nevoie conform legii să se facă două cursuri diferite pentru a obține calificarea de “Agent de turism” și cea de “Ghid de turism”.

În ce constă cursul și ce obții la finalul lui ?

Cursul este unul de lungă durată și constă în 720 de ore de pregătire, dintre care 240 de ore vor fi în sală de curs și restul de 480 reprezintă ore de practică.

Cursul se întinde pe 6 luni de zile (cu pauză în decembrie) și pe parcursul acestora se desfășoară câte o săptămână de curs și două de practică pe lună. Practica va consta în activitate în cadrul agențiilor de turism partenere, membre ANAT din București și din țară. Cei care lucrează deja într-o agenție de turism și doresc să facă acest curs de formare pot face practică la locul de muncă.

La finalul cursului absolvenții vor știi să:

  • gestioneze eficient principalele activități din fișa postului unui agent de turism,
  • vor deprinde abilități necesare pentru alcătuirea și promovarea pachetelor turistice,
  • prezinte destinațiile din punct de vedere geografic, cultural și arhitectural,
  • efectueze operațiunile uzuale în agențiile de turism
  • vor avea elemente de bază de calcul tarifar pentru bilete de avion, rezervarea și emiterea biletelor
  • rezolve situațiile specifice prevăzute de legislația în turism

Certificatul de calificare primit după examinarea finală este recunoscut de Ministerul Muncii, Ministerul Educației, Autoritatea Natională pentru Calificări și Ministerul Turismului. Ocupația de ”agent de turism” are codul COR 422102 și numărul 4221.3.1 în Nomenclatorul Național al Calificărilor.

Investiția ta în acest curs

Taxa de participare a cursului este de 1200 lei/persoană care se pot achita în două tranșe egale de câte 600 lei fiecare. La această se adaugă taxa de examinare și emitere a certificatului de absolvire în valoare de 200 lei care se achită înainte de examen. Membrii ANAT beneficiază de un discount de 10% din taxa de participare.

Pentru înscriere completează acest formular și trimite-l apoi pe email alexandra.arsene@anat.ro. Dacă ai nevoie de informații suplimentare o poți contacta direct pe Alexandra la numărul 0730.195.789.

Mai multe detalii despre curs și orice noutate legată de acesta găsești pe siteul ANAT.

Taxa de participare include suportul de curs. Examinarea se face în limba română, sub forma unui test grilă. Promovarea cursului presupune acumularea unui punctaj de minim 70% la examinare.

Cadoul meu pentru tine dacă te înscrii la curs

Pentru că sunt și eu trainer în cadrul cursului și vreau să ofer plus valoare tuturor celor care află de el prin intermediul TurismMarket.com.

Ofer câte o ședință de consultanță sau o ședință de coaching gratuită, astfel:

  • dacă reprezinți o agenție de turism și ai înscris la curs cel puțin un agent de turism pe care îl ai angajat îți ofer o ședința gratuită de consultanță de business sau business coaching (în această ședință putem discuta pe marginea fidelizării clienților, a rezolvării anumitor situații delicate sau legat de promovarea online/offline pe care o are agenția de turism sau pe care și-o dorește pe viitor)
  • dacă te afli la începutul carierei în turism și te-ai înscris singur, îți ofer o ședință de consultanță sau o ședință de career coaching care să te ajute în carieră pe care tocmai o începi

Pentru a beneficia de ședința gratuită oferită de mine tot ce trebuie să faci este să îmi dau un email pe adresa carmina@turismmarket.com, să îmi spui că ai confirmat deja cu cei de la ANAT înscrierea la curs și să soliciți ședința de consultanță/coaching dorită. Vom stabili apoi o zi și o oră potrivite pentru ambele părți pentru ședința oferită. Menționez că această ședință este disponibilă după începerea efectivă a cursului și poate fi realizată oricând până la finalizarea acestuia. Bineînțeles, aștept întrebările tale dacă ai nelămuriri.

Succes tuturor celor care vor urma acest curs. Turismul este un domeniu foarte dinamic și avem nevoie de oameni specializați care să lucreze alături de noi și care să se poată adapta ritmului rapid în care se întâmplă lucrurile în această industrie. Primul pas spre a deveni un bun specialist în domeniu este să ai studiile necesare!

Credit foto: unsplash.com

Carmina Nitescu

autor Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice. Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com
Tags: agent de turismagentie de turismcariera in turismspecialisti in turism

1 Comentariu

Leave a Reply