Cum sa iti fidelizezi clientii atunci cand esti touroperator

Atunci cand vorbeam despre fidelizarea clientilor ma refeream la fidelizare in general, nu numai la cea B2C.

De exemplu, ce faci cand esti touroperator care vinzi pachete turistice doar prin parteneri (B2B) si nu direct clientului final (B2C)?

Pai ce sa faci altceva decat sa te adaptezi la clientii pe care ii ai (fie ei companii partenere, fie ei clienti directi) si faci ceva inedit pentru acestia?

In Romania din pacate sunt foarte putine agentii de turism touroperatoare in adevaratul sens al cuvantului: care realizeaza programe proprii si care le vand exclusiv prin parteneri (asa cum spune definitia agentiei touroperatoare). In acest moment ma gandesc la doua agentii. Sper ca pe viitor sa avem o delimitare mai clara intre ceea ce inseamna agentii touroperatoare si agentii detailiste.

Cum mi-a venit ideea fidelizarii in minte? Ei bine, una din cele doua agentii touroperatoare la care m-am gandit a iesit in evidenta cu un program inedit realizat special pentru partenerii sai, agentiile de turism detailiste care vand produsele respective.

Si cum Turism Market a promis sa te informeze cu orice miscare importanta in piata si cu orice noutate care ni se pare demna de mentionat astazi vreau sa iti prezint acest program pe scurt.

Programul se numeste “Universul Exploratorilor Prestige“, este realizat de Prestige Tours si am aflat de el cu ocazia lansarii ofertelor de vara la #GalaPrestige care a avut loc in acest weekend. Despre acest eveniment am scris aici si aici.

Cum suna programul?

Exploreaza lumea prin ochii clientilor tai si castigi premii incredibile

Cum functioneaza programul?

 • iti faci cont in sistemul de rezervari Prestige
 • vinzi pachete  turistice Prestige
 • acumulezi puncte

Din contul pe care il vei avea (sau pe care il ai deja) vei putea fi la curent cu starea punctelor pe care le ai si vei stii nivelul pe care te afli astfel incat sa ai acces la anumite premii. Sunt 8 praguri pe care le poti atinge.

universul exploratorilor prestige 3

La fiecare 100 euro din pachete turistice vandute acumulezi cate 1 punct, Fiecare punct acumulat te va aduce mai aproape de Marele premiu (daca pe parcurs nu alegi un premiu mai mic si folosesti punctele). Astfel, incepi cu Nivelul de start – Cercertas, unde te vei afla intre 0 si 49 puncte, apoi incepand cu cel de-al 50-lea punct ajungi la Nivelul 1.

Nivelul 8, numit si Neil Armstrong este nivelul maxim la care poti ajunge si te afli acolo cand ai peste 1000 puncte.

universul exploratorilor prestige 4

Premiul cel mare pus la bataie in acest concurs este un autoturism Nissan Juke si este oferit primei agentii de turism partenere care atinge vanzari de 20000 puncte. Concursul este deschis tuturor agentiilor partenere Prestige Tours si este valabil pana pe 15 decembrie 2014.

Salut initiativa celor de la Prestige si sper ca pe viitor sa mai avem astfel de exemple in piata. Promit sa aflu cat mai repede de ele si sa le prezint aici.

Tags : agentie de turismCarmina Nitescufidelizarea clientilorspecialisti in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

5 Comments

 1. E un Program de FIDELIZARE interesant, bine gandit si bine comunicat!
  Cu CONCEPT BUN si care ofera atat o senzatie de apartenenta cat si motivari excelente!

  NU e singurul din PIATA! Si TUI are sistemul sau de fidelizare si CHRISTIAN TOUR are Bonusarile Sfinx. Discutand de bonusarile pt AGENTI!
  Deci pe langa clasicele extracomisioane pt agentii!

  Legat de ALIANTELE luate in calcul de Cristian Mihai Ionescu:

  => Cat de tare ar fi, sa cumparam MAI MULTI AGENTI de la Prestige si Happy prin acelasi CONT astfel incat sa facem anul asta vanzari cumulate de minim 1,200.000 euro.
  => Si sa acumulam 12.000 puncte. Cu care sa ne luam DACIA SANDERO.
  Cam 8000 euro, maxim 10.000.
  Deci putin sub 1% din total vanzari care se intorc la noi!
  Dar e ceva!
  Daca suntem 5 agenti adunati in Alianta, incapem in SANDERO.
  Daca suntem mai multi, vindem masina si ne impartim banii 😉

  Adevarul e ca daca cineva face vanzari de 2.000.000 euro pana in decembrie, o medie de 200.000 euro pe luna, probabil ca NU are probleme sa isi ia singur(a) un NISSAN JUKE.

  DAR MOTIVAREA e eficienta si e frumos sa visam frumos!

  FELICITARI echipei PRESTIGE si HAPPY care a gandit CONCEPTUL!

 2. Suna bine dar… este un program de fidelizare care motiveaza agentul de turism sa dea oferte de la organizatorul campaniei. Si nu stiu cat de bine face asta agentiei revanzatoare care isi educa agentii sa satisfaca in primul rand nevoile turistilor, si sa le ofere pachete in functie de solicitarile lor. Poate ca nu e cel mai bun produs cel pus la vanzare de organizator, cel pe care unii agenti o sa il recomande ca sa ajunga mai aproape de premiu. Un parteneriat puternic si stabil cred ca se face in primul rand pe seriozitate, si bonusurile ar fi bune acordate in infotripuri gratuite pentru cei care sunt parteneri buni, si facilitati oferite pentru clientii agentiei acestora. Altfel, cu ce ne diferentiem de farmacistii care, cand te duci sa cumperi paracetamol, iti recomanda altceva sau iti spun ca nu au pe stoc, doar ca sa iti dea produse de la producatorii care le dau premii in functie de vanzare?

Leave a Response