Blogosfera de travel- un canal puternic de comunicare in turism

Sa vorbim putin despre blogosfera de travel.

In ianuarie 2012 scriam pentru prima oara despre bloggurile de travel. Atunci a fost primul moment in care mi-am pus intrebarea: De ce avem nevoie de bloguri de turism?

Urmand trendul bloggerilor generalisti, bloggerii de travel si-au luat foarte in serios rolul iar in 2012, blogosfera de travel din Romania a inflorit.

Spun asta datorita faptului ca in ultimul an au aparut din ce in ce mai multe bloguri de travel. Multe foarte bune.

In plus, observ o crestere rapida in piata in randul colaborarilor care au avut si au loc intre bloggerii de travel si companiile de turism.

Daca in septembrie scriam articolul “Tu ai colabora cu bloggerii de travel?” iata ca in ianuarie 2013 Turism Market a sustinut un eveniment dedicat colaborarii intre bloggeri si companiile de turism (Social media si blogosfera de travel. Noi oportunitati de promovare in turism), eveniment care s-a incheiat cu cateva colaborari concrete.

Ma bucura faptul ca din ce in ce mai multe companii de turism s-au deschis fata de aceasta metoda de comunicare, iar cu aceasta ocazie, in piata de travel au aparut cateva campanii foarte creative.

Am stat si m-am gandit iar in ultima luna am auzit de cateva campanii tare interesante, toate avand ca si invitati in exclusivitate bloggerii de travel: #Litoralulmeu, #AtraDoftana, #DeclansamPovesti. Pe langa acestea, au mai avut loc cateva campanii la care au fost invitati bloggeri de travel si nu numai (un exemplu ar fi #TFB4, tabara la care am participat si eu).

Ceea ce ma bucura si mai tare este faptul ca aceste campanii s-au desfasurat atat cu bloggeri mai cunoscuti cat si cu nume mai putin cunoscute, mix-ul fiind foarte important aici. De ce? Pentru ca s-a pus accent pe specificul fiecarui blogger si mai putin pe notorietatea acestuia.

Pentru mine acest lucru arata ca  fiecare companie care a ales sa colaboreze cu un blogger de travel a inteles foarte bine conceptul si a cautat acel blogger “nisat” pe ceea ce era de interes pentru ea.

Asa cum s-a preconizat, blogosfera de travel din Romania a luat amploare. Cresterea s-a observat inca din 2012, iar in 2013 s-a observat si o ridicare a nivelului de a scrie. Pe langa companiile de turism si bloggerii de travel au inceput s afie mai atenti la ce scriu si la cum scriu. Tocmai pentru a face o diferentiere.

Sunt curioasa cat de mult va creste blogosfera de travel pana la finalul anului 2013. Voi ce spuneti? Care va fi trendul?

Credit foto: unsplash.com

Tags : agentie de turismblog de turismcompanii de turismsocial media in turismspecialisti in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

4 Comments

  1. Sunt unii care scriu mai mult decat citesc. Acum sunt pe val blogurile de nisa conexe, dupa perceptia mea: turism, fotografie si vinuri.
    Probabil, dupa ce se vor masura realist rezultatele, se vor cerne blogurile printr-o sita cu gauri destul de mari si vor ramane relativ putine.

    1. Vor rămâne blogurile care spun o poveste. Blogurile fără povești vor muri de foame oricât de meseriașii la taste și strategii ar fi bloggerii din spatele lor.

Leave a Response