AirFi, noul serviciu oferit de TAROM la bordul aeronavelor sale

AirFi 1

Astazi, 30.06.2016 TAROM a anuntat intr-o conferinta de presa lansarea noului serviciu “AirFi” la bordul aeronavelor sale.

Majoritatea oamenilor doresc sa fie mereu conectati la informatii, indiferent de loc si timp. Avand la baza un sondaj realizat printre pasageri, din care a reiesit ca internetul este cel mai dorit serviciu pe perioada zborului, TAROM, in parteneriat cu dnata Catering, face un pas in aceasta directie introducand AirFi, cel mai mic sistem portabil de divertisment la bordul avioanelor din lume.

tarom 1

Serviciul “‎AirFi” este unul care ofera acces la o baza de date cu filme, muzica, stiri, informatii despre calatorie, reviste online chat cu ceilalti pasageri si, pe viitor la o platforma de cumparaturi. Nu este, momentan , un serviciu care sa ofere acces la internet la liber, deci nu vom putea citi emailuri, nu vom putea accesa retelele sociale si nici face surf pe web.

Dintre toti membrii SkyTeam, Tarom este prima companie care incearca sa ofere serviciul AirFi la bordul aeronavelor sale.

Platforma include si un formular de pareri asupra serviciilor TAROM, ceea ce va duce la cresterea gradului de satisfacere a necesitatilor pasagerilor si o imbunatatire a relatiei cu clientii.

Platforma de cumparaturi este inca in lucru si aceasta se va dezvolta in timp, in functie de feedbackul primit de catre utilizatori. Se preconizeaza ca aceasta isi va efectua toate tranzactiile finale cand ajunge la sol si va exista acces online.

tarom 5

AirFi” este un dispozitiv care cantareste in jur de 1,2 kg, are autonomie proprie care tine pana la 14 ore. Odata cu fiecare oprire la sol a avionului, continutul generat de AirFi va fi updatat pentru ca pasagerii Tarom sa fie la curent cu cele mai noi informatii. Este important de mentionat faptul ca acest dispozitiv nu este legat la nicio resursa a avionului, ci functioneaza numai din resurse proprii. In acest fel este un dispozitiv sigur.

AirFi nu va fi disponibil in timpul decolarilor si aterizarilor ci numai in momentul in care aeronavele ating viteza de croaziera.

Implementarea AirFi se va face incepand cu a doua jumatate a lunii august iar primele curse vor fi cele mai lungi operate de Tarom: Madrid, Barcelona si Dubai, urmand ca apoi serviciul sa fie disponibil pe toate cursele companiei, inclusiv cele interne. Tarom anunta ca vor incepe implementarea acestui serviciu pe aeronave cu 180 de locuri insa nu au ales efectiv aceste aeronave pana in prezent.

Doua dispozitive AirFi pot acoperi capacitatea unei aeronave cu 180 de locuri, in timp ce patru dispozitive pot satisface nevoia de conectivitate a 280 de pasageri. Conectarea la sistemul AirFi se face direct din browserul dispozitivului mobil, nefiind necesara instalarea vreunei aplicatii. De asemenea, interfata este scalabila oricarei rezolutii sau dimensiuni ale ecranului dispozitivului mobil (telefon, tableta sau laptop).

Pentru ca serviciul AirFi sa fie disponibil pe toate aeronavele Tarom este nevoie de timp pentru ca fiecare aeronava care va avea un astfel de dispozitiv la bord trebuie sa fie mai intai autorizata sa poarte acest dispozitiv. Serviciul AirFi va fi disponibil in mod gratuit pasagerilor Tarom.

Gabriel STOE – Director General Compania TAROM a declarat “Nevoia de informație, mobilitate și conectivitate permanentă ne-a determinat să lansăm un serviciu prin care pasagerii au posibilitatea de a afla cele mai noi informații, să vadă filmul favorit sau să afle toate datele despre călătorie și destinația finală.”

Tot dl Gabriel Stroe a mai declarat ca pasul catre internet esre facut. In acest moment in lume exista 2 variante de acces: serviciul de date prin saltelit care permite accesul online insa care este foarte scump si serviciul AirFi care ofera accesul la o baza de date (filme, muzica, stiri, informatii despre destinatii, platforma de cumparaturi) ce se updateaza de fiecare data cand aeronava se afla la sol.

In cadrul conferintei am fost invitati sa testam efectiv serviciul AirFi si am urcat intr-o aeronava TAROM A310.

tarom 3

Deschizand wifi-ul telefonului ne-am putut conecta la AirFi si astfel am fost intampinati de urmatoroarele informatii. Las aici cateva print screen-uri cu ecranul telefonului si cu meniul platformei.

tarom 4

Acum astept urmatorul zbor cu Tarom ca sa va spun cum merge platforma si din aer!

Fotografiile din cadrul conferintei de presa au fost realizate cu un telefon Huawei P8Lite.

Carmina Nitescu

autor Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice. Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com
Tags: Carmina Nitescucompanii de turismspecialisti in turism

Leave a Reply