2013 – Tendinte in Organizarea Evenimentelor – M.I.C.E.

Va vine sau nu sa credeti (mie nu prea), deja suntem in luna a cincea a anului de gratie 2013.

Timpul trece cu o rapiditate incredibila, mai ales cand ai un program extrem de incarcat si mai precis cand planner-ul tau se focalizeaza mai mult pe viitor, vorbesti in luna mai de evenimentele din iunie, august si noiembrie, asa cum in decembrie 2012 planuiam evenimente in luna mai 2013, care acum sunt implementate. Si cum am scapat si de sfarsitul lumii, nu mai avem altceva de facut decat sa ne si convingem (ca un popor superstitios ce suntem) ca numai prin munca si calitatea serviciilor putem sa demonstram ceva si sa facem diferenta.

Deci in luna nr.5 a acestui an, zic ca ar fi deci un moment destul de bun sa vedem ce tendinte (ca in moda  ) apar si in Event Management pe plaiuri mioritice.

Si facem atingere unui subiect deja extrem de uzat: online-ul.
Nu va speriati, nu trece organizarea de evenimente in online (cel putin nu chiar acum), MICE este un capitol care are inca multa nevoie de minutiozitatea unui factor uman ca sa il abandoneze total.

Deci ce facem in online? Ce trecem pe suport digital ?
Competitia acerba pentru clienti au determinat providerii de MICE sa se promoveze mai frumos. Au aparut sectiuni dedicate pe site-uri, avem echipa (avem valoare 🙂 ), hai sa o promovam si pe aceasta, hai sa facem si o brosura de MICE, sa trimitem si un newsletter, sa ne facem mai cunoscuti prin mijloace mai moderne.

Sa zicem ca se intrevad doua tendinte:

  •  Brosuri electronice si newsletter-e de MICE mai bine gandite, mai frumos prezentate, la unii furnizori chiar impartite pe diversele categorii de evenimente;
  • Folosirea Social Media si in MICE (facebook, pinterest, etc.)

Si daca mi-ati ascultat sfatul de anul trecut si v-ati inscris la Frankfurt la cel mai mare targ de profil, IMEX 2013  atunci, peste doua saptamani veti avea ocazia sa aflati ultimele noutati de la profesionistii din domeniu.

Iar dupa IMEX, incerc iar sa va schitez ceva, pe principiul de anul trecut – After IMEX

Si se mai vede o luminita la orizont, ANAT-ul organizeaza saptamana aceasta prima intalnire a Comisiei Business Travel/Organizare Evenimente MICE, felicitari pentru initiativa!

Sa speram ca impreuna o sa reusim sa trecem si peste faza de teorie, punand si in practica cateva idei 🙂

Credit foto: unsplash.com

Tags : Izabela GlomnicuMICEorganizare evenimentespecialisti in turism
Izabela Glomnicu

The author Izabela Glomnicu

3 Comments

Leave a Response