10 sfaturi pentru o gestionare corecta a contului nostru de Twitter

Am inceput seria articolelor despre Twitter discutand daca ar trebui sa fie prezente companiile de turism din Romania pe aceasta retea, apoi am impartasit cativa termeni care trebuie sa fie cunoscuti pentru a intelege Twitter si apoi am trecut la cum putem utiliza aceasta retea in beneficiul companiei noastre.

In acest articol o sa va impartasesc cateva sfaturi care va vor fi utile pentru gestionarea contului si atingerea obiectivelor noastre pe aceasta retea de socializare.

  • In primul rand trebuie sa ne stabilim obiectivele prezentei noastre pe Twitter.
  • Apoi sa stabilim strategia de continut si storytelling.
  • Trebuie sa imbunatatim aspectul profilului nostru si sa il completam; un design personalizat al profilui nostru prin care sa transmitem imaginea companiei nostre
  • Utilizarea de termeni SEO in biografia profilului nostru.
  • Va trebui sa utilizam o aplicatie pentru gestionarea contului (sau a mai multor conturi) si a listelor, cum ar fi Hootsuite, Tweetdeck sau Seesmic. Desigur exista mai multe aplicatii atat de desktop cat si mobile. Sa nu uitam ca Twitter este folosit mai ales de pe smartphone.
  • Trebuie sa stabilim frecventa de tweets pe care le publicam. Trebuie sa avem grija sa un trimitem prea multe tweets deodata, pentru ca astfel impactul lor va scadea si putem chiar sa iritam audienta noastra daca le umplem timeline-ul cu mesajele noastre
  • Este recomandabil sa mentinem un echilibru intre mesajele publicate de noi si cele publicate de ceilalti. Pe langa continutul publicat de noi trebuie sa facem RTs (retweets), sa comentam continutul publicat de alti utilizatori si sa raspundem la mentions.
  • Trebuie sa avem grija cu conectarea aplicatiilor externe la contul nostru. Pe langa riscul de a ne trezi cu contul infectat, poate fi destul de suparator pentru adeptii contului nostru (followers) si nu adauga valoare. De exemplu, sunt persoane care isi conecteaza blogul la Twitter, blogul la Facebook (iar Facebook este iar conectat la Twitter), blogul la LinkedIn (iar LinkedIn iar connectat la Twitter, etc. Rezultatul: acelasi mesaj publicat de X ori in acelasi timp, iar aceste aplicatii nu publica mesaje ci doar linkuri, adica niste coduri pe care nimeni un le poate intelege. Daca nu avem destule resurse ca sa publicam continut pe Twitter, am putea conecta anumite aplicatii cum ar fi Facebook sau socialoomph. Dar, de exemplu, daca ne conectam contul de Facebook la Twitter trebuie sa avem mereu in minte ca ne adresam atat fanilor de pe Facebook cat si adeptilor de pe Twitter.
  • Sa intram la un anumit interval de timp pe profilul nostru de pe Twitter pentru a-l verifica si sa ne punem intrebarea. Eu as apasa butonul follow pentru un astfel de profil?
  • Sa masuram rezultatul actiunilor noastre pentru a vedea daca ne atingem obiectivele. Putem utiliza instrumente ca Google Analytics, Tweetercounter, Tweetreach.com.
Tags : social media in turismspecialisti in turismVasilica Margalina

Leave a Response