10 actiuni pentru a creste numarul de fani ai paginii tale de Facebook

Dupa ce am vorbit despre ce trebuie sa tii in strategia de continut a paginii tale de Facebook, in articolul de azi va voi impartasi 15 actiuni care va pot ajuta sa cresteti numarul de fani:

 • Invita prietenii sa distribuie pagina

 • Adauga o imagine de promovare pe coperta

Aceasta trebuie sa aiba minim 399 de pixeli. Nu trebuie sa contina: preturi; nici informatii pentru achizitionarea produselor si serviciilor; informatiile de contact; functiuni specifice ale Facebook; invitatie la diferite actiuni.

Fotografia de profil trebuie sa aiba un minim de 188 de pixeli. Avantaje: o vizibilitate mai mare a brandului; aspectul de revista.

 • Creaza un anunt publicitar pe Facebook

Chiar daca un este cea mai ieftina dintre variante, intotdeauna un anunt publicitar pe Facebook ne poate ajuta sa crestem numarul de fani ai paginii de Facebook intr-o perioada de timp determinata.

 • Incorporeaza actiuni de chiclet marketing

Aceasta este o practica folosita de multe companii care au o pagina de Facebook si consta in adaugarea de social buttons la comunicatele pe care le face compania, atat online cat si offline. Daca folosim instrumente online cum ar fi site-uri, email-uri trebuie sa adaugam un buton cu link-ul catre pagina noastra de Facebook. De asemenea, putem utiliza aceasta practica si pe alte instrumente de promovare publicitare, cum ar fi carti de vizita, cataloage, reviste, panouri publictare, etc.

Este recomandabil sa inregistram activitati pe care le face compania ca evenimente pe pagina noastra. Astfel prietenii fanilor nostri vor afla de existenta paginii noastre si vor putea participa la eveniment.

 • Email marketing

Putem anunta de existenta paginii noastre contactele noastre, clientii nostri si toate persoanele pe care le avem intr-o baza de date printr-o actiune de email marketing.

 • Lanseaza o un concurs/extragere

Putem organiza un concurs sau o extragere pentru lansarea paginii noastre.

 • Utilizeaza cuvinte cheie in continut pentru a creste pozitionarea pe Google
 • Continutul este cel mai important

Atragerea unui numar mari de fani un este de ajuns, trebuie sa ii si retinem cu un continut care sa le aduca valoare adaugata, original si plin de creativitate.

Tags : social media in turismVasilica Margalina

5 Comments

 1. Teoria ca teoria, insa in practica e jale mare… :))

  Cred ca sunt maxim 5 agentii de turism care administreaza pagini de Facebook bine in Romania…restul o fac pe genunchi, mai pune astazi un post cineva de la marketing, maine patronul mai pune si el un post, poimaine secretara lui si tot asa. Unii mai cumpara niste fani, altii pun poze luate de pe Google, altii fac concursuri “ilegale”, etc.

  Din lista de mai sus eu as renunta la “Creaza evenimente si activitati pe Facebook” … pare ca articolul a fost scris pentru alta tara si tradus in romaneste, insa in Romania nu prea au succes evenimentele pe Facebook.

  Desigur, exista si varianta externalizarii acestei activitati catre oameni care au demonstrat ca se pricep, dar nu e chiar pentru toata lumea nici asta… 🙂

  1. Iti dau dreptate Razvan, de la teorie la practica este o distanta mare.
   Dintre paginile de Facebook ale agentiilor de turism din Romania, mie personal, din ce am vazut, imi place doar una :), HAPPYsor. este singura care are un plus de originalitate. Mai sunt unele care se apropie de acceptabil.
   Eu am vazut in Romania evenimente pe Facebook organizate foarte bine si de succes. Intr-adevar pentru o agentie nu este la fel de usor sa le folosesti ca pentru alt tip de afacere din turism. Dar articolul este scris pentru companii in general, iar aceste actiuni pot fi folosite sau nu si trebuie adaptate in functie de tipul de afacere.
   Varianta externalizarii are avantajele si dezavantajele ei. Totul depinde de obiectivele fiecarei companii si de resursele pe care le are.

 2. Razvan, ai foarte mare dreptate, dar parca lucrurile se inrautatesc pe zi ce trece, tot mai multi dau bani pentru like-uri nici macar secratara nu se mai ocupa de postari :))) 😉

Leave a Reply