Strategia de marketing si comunicare in turism – Workshop Bucuresti

In orice firma sunt foarte apreciati oamenii de vanzari. Se spune ca ei “duc greul”.

Si in turism simtim acest lucru mai ales pentru ca majoritatea posturilor din companiile de turism (ma refer acum in special la agentii de turism) sunt ocupate de “agentii de turism”, sau, altfel spus, de oamenii de vanzari.

Cu toate acestea, fiecare departament din cadrul unei firme si fiecare om isi are rostul lui. Iar cand vine vorba de marketing si comunicare lucrurile sunt la fel de importante ca si vanzarile.

Cum sa nu fie importante cand imaginea companiei este in joc?

Oare o companie care are o imagine patata sau o companie care nu se ocupa de imaginea ei si nici de modul in care isi prezinta produsele poate sa vanda? Da, poate. Insa niciodata nu va ajunge la nivelul unei companii care are grija de imaginea ei, de ce anume comunica in piata, de cum isi prezinta produsele si de cum are grija de clientii ei.

De doi ani de zile lucrez ca si consultant independent cu multe agentii de turism si unitati de cazare pe partea de marketing si comunicare. Acest lucru imi ofera o foarte buna imagine de ansamblu a pietei si totodata o provocare: aceea de a imi cunoaste clientii indeajuns de bine astfel incat sa creez pentru si alaturi de ei o strategie de marketing si comunicare potrivita fiecarui tip de companie in parte. Apoi sa o implementez.

Lovindu-ma, de-a lungul timpului de situatii si situatii, am luat in calcul organizarea unui workshop in care sa vorbim chiar despre acest lucru: despre necesitatea existentei unei strategii de marketing si comunicare intr-o companie de turism (indiferent de marimea companiei respective) si despre oamenii dedicati care lucreaza la ea.

Astfel, imi face placere sa te anunt ca pe 23 septembrie are loc urmatorul workshop Turism Market (si primul din aceasta toamna), cu tema “Strategia de marketing si comunicare in turism“.

Motive pentru a veni la eveniment:

 • Afli ce este o strategie de marketing si comunicare
 • Afli de ce ai nevoie de o astfel de strategie in compania de turism pe care o reprezinti (indiferent de cat de mica sau mare este compania)
 • Afli care este importanta existentei oamenilor dedicati de marketing si comunicare in companie – fie a unui singur om care sa se ocupe cu asta, fie a unui intreg departament, fie a unui colaborator
 • Explorezi noi oportunitati – daca pana acum nu ai avut o strategie de marketing si comunicare sau nu ai avut oameni dedicati care sa lucreze la ea, ai acum ocazia sa schimbi asta
 • In cadrul workshopului avem 2 studii de caz concrete:  doi directori de marketing a doua companii de turism cunoscute vin pentru a vorbi despre cum abordeaza ei strategia de marketing si comunicare a companiei
 • Live Q&A – vei putea pune intrebari directe speakerilor evenimentului
 • Networking – te vei afla intr-un mediu de business de turism alaturi de alti colegi din industrie
 • Premii – ai ocazia sa castigi prin tragere la sorti una din cele 3 sedinte de consultanta de business, marketing si comunicare in turism pe care le ofera Carmina Nitescu

Cui se adreseaza evenimentul:

Evenimentul se adreseaza agentiilor de turism, unitatilor de cazare si a tuturor specialistilor in turism (si domenii conexe) si chiar si celor aflati la inceput de drum in turism (studenti, sau cei care isi schimba cariera) care doresc sa afla mai multe despre strategiile de marketing si comunicare si care doresc sa lucreze mai eficient in viitor.

Evenimentul se adreseaza atat celor care au construit si implementat strategii de marketing pana in prezent, dar si celor care inca nu s-au ocupat de strategia de marketing si comunicare a firmei si care doresc sa afle mai multe despre importanta ei.

Speakerii evenimentului:

Carmina Nitescu 2014_1Carmina NitescuConsultant de business in turism, Coach, Trainer, fondator TurismMarket.com

Carmina Nitescu este consultant de business, marketing si social media pentru companiile de turism, este trainer si coach si organizeaza evenimente in cadrul proiectelor proprii sau pentru diverse companii.

Este unul dintre fondatorii TurismMarket.com – blog castigator al titlului “Most Popular Colective Travel Blog” in cadrul Romanian Digital Travel Conference 2015, blog pe care il coordoneaza si in cadrul caruia organizeaza si sustine diferite workshopuri, traininguri si evenimente dedicate industriei turismului.

Cu o experienta de 9 ani in turism, Carmina Nitescu este antreprenor si atunci cand nu se ocupa de proiectele din cadrul business-ului propriu calatoreste si totodata imparte din experienta sa in sesiunile de training sau evenimentele pe care le sustine in fata celor care doresc o cariera in turism sau care doresc sa se specializeze pe un anumit segment in turism.

In cadrul evenimentului de pe 23 septembrie are dublu rol, atat cel de gazda cat si speaker al serii si va vorbi despre:

 • ce inseamna o strategie de marketing si comunicare
 • de ce este bine ca orice companie de turism sa aiba o strategie de marketing si comunicare
 • importanta omului dedicat de marketing si comunicare intr-o companie de turism
 • prezentarea celor 2 speakeri ai serii si a studiilor de caz

Madalin Mancila sept 2015Madalin Mancila – Marketing & Development Director Accent Travel & Events

Avand 10 ani de experienta in industria de turism din Romania, Madalin Mancila s-a focusat in ultimii ani in dezvoltarea a 3 branduri puternice de turism (Happy Tour, Paravion, Prestige Tours), castigand astfel peste 10 premii in comunicare cu proiectele dezvoltate alaturi de echipa sa.

Incepand cu luna martie 2015 Madalin s-a alaturat echipei Accent Travel & Events pentru a prelua Traveo.ro, platforma de turism online a companiei.

Cu un know-how puternic in zona de marketing si comunicare si datorita modului sau neconventional de a face lucrurile, Madalin a fost inclus 2 ani la rand (2014 si 2015) in Topul Directorilor de Marketing ai Romaniei realizat de Revista Biz.

La evenimentul din 23 septembrie Madalin va vorbi despre Profilul marketerului de turism si va impartasi cu noi din experienta sa de marketer in turism.

Dana Chiriac - Intercontinental BucharestDana Chiriac Marketing & PR Manager Intercontinental Bucharest Hotel

Dana Chiriac este Marketing & PR Manager la Hotelul InterContinental Bucureşti avand ca responsabilitati construirea si punerea in aplicare a strategiei si planului de marketing si comunicare, relaţiile cu presa, promovarea imaginii hotelului si activitati de responsabilitate sociala.

Dana Chiriac activează de peste 10 ani în domeniul comunicării hoteliere, având ca experienţă deschiderea Hotelului Howard Johnson Grand Plaza (2003) şi rebranduirea Hotelului InterContinental, după intrarea sub contract de management cu lanţul InterContinental Hotels Group, in anul 2007.

Dana este licenţiată în jurnalism la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universitătii din Bucureşti şi a absolvit un master în managementul presei. Începând din 1996, Dana a lucrat cinci ani în presa social – economică şi de lifestyle (redactor Radio România, PRO TV şi Avantaje) şi doi ani în publicitate (client service GMP Advertising).

Ne face placere sa o avem pe Dana alaturi de noi la evenimentul din 23 septembrie unde ne va vorbi despre importanta strategiei de marketing si comunicare intr-un hotel.

Programul evenimentului este urmatorul:

18:30-19:00 inscrierea participantilor + networking
19:00-19:30 Carmina Nitescu – Strategia de marketing si comunicare in companiile de turism
19:30-20:15 Studiu de caz: Madalin Mancila – Profil de marketer in turism
20:15-20:30 coffee break + networking
20:30-21:15 Studiu de caz: Dana Chiriac – Hotel Intercontinental Bucharest
21:15-21:30 extragere premii + networking

Detaliile evenimentului sunt urmatoarele:

Data: 23 septembrie 2015
Interval orar: 18:30 – 21:30
Locatia: Hotel Europa Royale Bucharest 4*, Str. Franceza nr.60, etaj 1, Sector 3, Bucuresti

Investitia ta in acest eveniment este urmatoarea si difera in functie de data la care te inscrii si daca vii singur sau insotit de catre un coleg(a) din aceeasi companie.

Inscrie-te si plateste taxa de participare anticipat, pana pe 18.09.2015:

70 lei/persoana
120 lei/2 persoane din aceeasi companie
180 lei/3 persoane din aceeasi companie

Incepand cu data de 19.09.2015 si pana pe 23.09.2015 inclusiv:

100 lei/persoana
180 lei/2 persoane din aceeasi companie
270 lei/3 persoane din aceeasi companie

Pentru studenti avem o oferta speciala: 50 lei/persoana cu inscriere pana pe 18.09.2015. La inscriere trebuie sa optati pentru aceasta varianta si sa trimiteti pe email carmina@turismmarket.com o copie dupa carnetul de student.

Nota: Persoanele inscrise pana pe 18.09.2015 (inclusiv studentii) dar care aleg sa achite taxa de participare la fata locului in ziua evenimentului vor achita taxa mai mare, valabila incepand cu 19.09.2015.

Ce este inclus?

 • accesul la eveniment si la dezbaterile din cadrul acestuia
 • posibilitatea de a interactiona cu speakerii invitati si de a pune intrebari
 • coffee break
 • networking
 • Premii: la finalul workshopului poti castiga prin tragere la sorti unul dintre cele 3 premii constand in cate o sedinta de consultanta de business, marketing si comunicare, premii oferite de Carmina Nitescu

Numar minim de participanti: 30 persoane

Numar maxim de participanti: 50 persoane

Oferta este valabila in limita locurilor disponibile iar confirmarea inscrieri se face pe e-mail dupa efectuarea platii.

Pentru a te inscrie la eveniment completeaza formularul urmator cu urmatoarele date: nume, telefon, email, numar de persoane. Vei primi un email cu un link de confirmare pe care te rugam sa dai click pentru a confirma inscrierea.

buton ma inscriu
Dupa ce te inscrii completand formularul vei primi pe e-mail toate detaliile de PLATA (numar de cont, modalitati de plata) iar confirmarea ferma a locului (locurilor) o vei primi dupa confirmarea platii.

Important: numarul de telefon si adresa de email vor fi folosite numai in comunicarea informatiilor despre acest eveniment si a evenimentelor viitoare. Aceste date nu vor fi facute publice in niciun fel, fiind proprietatea organizatorilor.

Daca ai intrebari sau nelamuriri iti stau la dispozitie. Gasesti datele mele de contact mai jos.

Parteneri ai evenimentului: Hotel Europa Royale Bucharest si de ClubulFoto.com.

Tags : eveniment turism marketmarketing si comunicare in turismspecialisti in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response