Pagina de Facebook iti spune cine esti + Infografic

Facebook este cea mai puternica retea de socializare de la noi.

Si totusi…cate companii de turism iau lucrul acesta in serios?

In 2013 am observat un interes crescut al companiilor de turism pentru Facebook insa multe dintre acestea nu au inteles exact la ce anume este bun Facebook si de ce e important sa te prezinti asa cum esti si sa interactionezi cu fanii tai.

Despre Facebook am mai scris pe Turism Market insa astazi vreau sa iti atrag atentia asupra lucrurilor esentiale pe care trebuie sa le aiba pagina ta de Facebook daca vrei sa fii credibil, transparent si sa ajungi la publicul targetat de tine.

Cine esti?

In primul rand fanii trebuie sa stie cine esti. Unde te afli. Cum intra in contact cu tine.

Acestea sunt informatii de baza pentru ca fara ele tu ca si companie nu ai o identitate. Iar cand nu ai o identitate te pierzi in multime.

O scurta descriere care sa reflecte cine esti tu face de cele mai multe ori diferenta. Recomand sa pregatesti o descriere de 1-2 fraze cu lucrurile pe care le face comoania ta cel mai bine si nu o descriere cu toate serviciile insirate unul dupa altul. Fanii tai sunt interesati de tine pentru acea diferenta pe care o faci tu si nu pentru faptul ca oferi o gama foarte larga de servicii pe care oricum o gasesc peste tot.

Datele de contact sunt si ele importante. Fie ca ai un birou fizic undeva sau nu, e important sa dai fanilor posibilitatea sa te contacteze in mai multe moduri: e-mail, telefon, conturi de social media.

Atentie! Nu iti face multe conturi de social media daca nu le folosesti; mai bine alege unul pe care il folosesti si distribuie-l pe acesta decat sa ai 5 conturi pe 5 retele sociale diferite si sa intri o data pe luna pe ele. Odata ce ai pus publica informatia legata de un cont pe o retea de socializare trebuie sa iei in calcul ca vei fi contactat pe acel cont si ca trebuie sa fii prezent acolo.

Fotografia de profil si cea de cover

Fotografia de profil te reprezinta si trebuie sa fie sugestiva. Poate fi logoul companiei tale de exemplu. Oricum ar fi, alege ceva care sa ilustreze exact ce face compania. Nu pune fotografii cu pisici sau alte lucruri care nu au legatura cu ce faci tu.

Fotografia de cover e mai mare si ai un spatiu suplimentar pentru a arata fanilor cine esti si ce faci. Este un loc foarte bun pentru a afisa o imagine mai mare, un anunt asupra unui produs sau serviciu.

Atat fotografia de profil cat si cover-ul trebuie sa aiba o decsriere insotita de link catre siteul tau.

De ce? Pentru ca fotografiile acestea sunt cele mai vizibile iar fanilor (sau potentialilor fani) le va fi mai usor sa afle mai multe despre tine. Iar pe vizitatorii paginii ii va ajuta sa inteleaga dintr-o privire despre ce e vorba si sa decida daca vor sa urmareasca pagina sau nu.

Continut relevant si implicare a fanilor

Fanii tai cauta relaxare, lucruri distractive si interesante. Cauta ceva inedit, ceva care sa ii scoata din rutina zilnica. Pentru ca de asta stau pe Facebook 🙂

Totodata ei cauta apropiere si interactiune. Frumusetea retelelor de socializare este faptul ca acestea reusesc multi oameni cu pasiuni si interese cat mai diferite. Iar oamenilor le place sa interactioneze intre ei, sa cunoasca oameni noi si sa faca lucruri impreuna.

Asa ca atunci cand postezi ceva pe Facebook ia in calcul toate astea. Fa-ti o strategie. Afla mai intai ce anume din activitatea ta este relevanta pentru fanii tai. Cum afli? Urmarindu-le interesele, intrebandu-i si testand diverse lucruri.

In continutul pe care il postezi pe Facebook cauta sa dai cat mai multe informatii valoroase si sa ai un limbaj cat mai cald. Fanii trebuie sa stie ca este cineva acolo pentru ei.

Apoi implica-i pe fani in discutii. Provoaca-i sa raspunda la intrebari, sa isi dea cu parerea asupra unor lucruri. Cauta orice mod de a interactiona cu ei. Oamenii in general vor atentie asa ca ofera-le asta.

Fii prezent pe Facebook prin postari dar si raspunsuri la comentarii si mesaje. Ca daca iti intrebi fanii ceva si revii pe Facebook peste 2 zile sa le raspunzi ai pierdut orice urma de interactivitate care ar fi existat.

Fa-ti o strategie de continut. Gandeste-te intai planul de ansamblu apoi fa un plan cat mai detaliat pe urmatoarea luna si apoi saptamana. Atunci cand iti cunosti fanii si ai un plan bine pus la punct esti mai aproape de rezultatul dorit.

Acestea sunt 3 dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le contina pagina ta de Facebook. In realitate ele sunt mult mai multe insa cu acestea 3 pornesti la drum. Pe parcurs, adaugi si altele.

Daca ai parcurs deja acesti pasi si vrei sa treci la nivelul urmator arunca-ti un ochi pe infograficul de mai jos facut de SociallyStacked.com

checklist-infographic- ce trebuie sa contina pagina ta de fb

Tags : Carmina Nitescusocial media in turismspecialisti in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response