Cele mai mari satisfactii ale unui angajat in turism

Sfarsitul de an este momentul perfect pentru bilanturi.

Si cel mai optimist mod de a intampina anul cel nou este rememorand toate beneficiile pe care ti le-a adus cel care tocmai se incheie. Nu ma refer la beneficiile materiale, ci la cele cu adevarat valoaroase, care nu se pot cumpara.

Eu cred ca satisfactiile in turism se masoara in…

Locurile frumoase pe care le descoperi cu ochii tai

Cizmarul nu are cizme si agentul de turism calatoreste mai putin decat clientii lui. Asta auzim de multe ori.

Dar adevarul este ca fiecare ocazie de a calatori este cu atat mai apreciata de o persoana care lucreaza in turism. El priveste toate locurile noi pe care le vede in detaliu si in perspectiva, cu ochi critici, curiosi sau admirativi. Poate sa recunoasca locuri doar din povestile altora sau descopera locuri complet necunoscute pe care abia astepte sa le impartaseasca clientilor si partenerilor sai.

Recent am vizitat Iordania si lucrul care imi trecea prin minte cu fiecare descoperire minunata era… cum sa impartasesc cat mai multor oameni experienta unei destinatii atat de fantastice?

Feedback-ul pozitiv

Lucram in domeniul in care oamenii vin de obicei in cel mai bun moment al lor… cand cauta fericirea, relaxarea si frumusetea. Asa ca ce satisfactie mai mare poti sa ai decat sa-ti ajuti clientii sa gaseasca toate aceste lucruri? Ce mod mai placut de a incepe o zi de munca decat un email plin de recunostinta din partea unui client care a avut parte de vacanta vietii lui, datorita tie?

Oamenii pe care ii cunosti si care iti raman in suflet

Turismul este un domeniu in care se gasesc din plin pretexte pentru a socializa. La evenimente si in infotripuri, in teambuildinguri sau la intalniri de afaceri, ai ocazia sa cunosti oameni deosebiti, oameni despre care sa povestesti mai apoi, cu admiratie.

In cei trei ani de cand lucrez in domeniul turismului am cunoscut o multime de oameni profesionisti, inteligenti, prietenosi si cu suflet mare. Iti doresc sa ai ocazia sa ii cunosti si tu.

Lucrurile noi pe care le inveti

Turismul este un domeniu in care lucrurile se schimba cu rapiditate si in care trebuie sa te adaptezi si sa inveti permanent. Si asta este un lucru bun.

Un profesionist in turism trebuie sa stie istorie, geografie, limbi straine si sa fie un excelent comunicator. Niciodata nu o sa stii tot ce trebuie sa stii, mereu o sa ai ocazia sa fii suprins de locuri si povesti noi iar topul locatiilor atragatoare pentru clientii tai se poate modifica cat ai clipi. Dar faptul ca prin natura profesiei ai acces la o multime de informatii interesante nu poate sa fie decat un motiv de satisfactie.

Va provoc si pe voi sa cautati cat mai multe satisfactii in munca de zi cu zi. Amintiti-va de lucrurile care au reusit sa va faca sa zambiti chiar si in zilele aglomerate de emailuri, telefoane si deadline-uri. Acestea sunt motivele pentru care sunteti norocosi ca lucrati acolo unde lucrati.

Credit foto: unsplash.com

Tags : agent de turismcariera in turismspecialisti in turism
Alexandra Mateuta

The author Alexandra Mateuta

4 Comments

  1. In general, eu as adauga satisfactia jobului. Mi se pare greu sa cred ca cei care sunt angajati in turism lucreaza in acest domeniu fara sa isi iubeasca jobul. Iar faptul de a lucra intr-un domeniu care te pasioneaza e un lucru rarisim. Sa te duci la munca din placere…In cate domenii se mai intampla asta?…

  2. Eu cred ca este extrem de importanta …atitudinea Managerului sau a Patronului.
    El poate sa faca viata grea,sau frumoasa salariatilor sai.
    Cred ca pe locul intii trebuie sa existe respectul reciproc.
    In al doilea rind, pasiunea si profesionalismul.

Leave a Reply