Cum sa creezi un blog de travel de succes – Infografic

Blogosfera de travel din Romania a crescut in ultimii ani destul de mult asa cum am spus cu mai multe ocazii (gasesti toate articolele scrise pe TurismMarket.com despre blogosfera de travel aici).

Totusi, cat de greu este sa fii blogger de travel si ce presupune asta?

In primul rand, odata cu aparitia internetului a aparut imensa oportunitate pentru a-ti spune parerea despre orice. Si mai ales despre calatorii.

Cred ca in oricare dintre noi se gaseste acea dorinta de a calatori, de a merge undeva departe si de a spune si altora cum este acolo. Uite asa s-a nascut bloggingul despre travel odata ce cativa oameni pasionati de calatorii s-au apucat de scris in online.

Internetul fiind un canal de comunicare la indemana oricui, a permis dezvoltarea blogurilor de travel in intreaga lume. Este oare suficient acest lucru?

Internetul este intr-adevar cea mai cautata sursa de informatii, insa nu tot ce gasim acolo este neaparat de folos. Cand mergem in vacante cautam informatii de pe internet, insa pe ce fel de informatii punem accent? Pe cele autentice, reale, pe povestile spuse de altii. Acestea conteaza mult mai mult decat o prezentare de destinatie sau o oferta facuta de o agentie de turism.

A fi blogger de travel este un lucru foarte serios si ai nevoie de mult mai mult decat timp de scris:

  • e nevoie de informatii reale si concrete (de selectarea acestora mai exact)
  • e nevoie sa cunosti foarte bine nisa de oameni careia te adresezi si sa oferi acele informatii interesante pentru ei
  • e nevoie de experienta la fata locului pentru a putea povesti in cunostinta de cauza
  • e nevoie de timp si efort dedicat calatoriei in general
  • ai nevoie de un talent minim la scris in ideea ca orice text trebuie imbracat frumos, intr-un stil propriu pentru a se diferentia de ceea ce exista pe alte site-uri/ bloguri de travel

Hai sa vedem de ce anume este nevoie pentru a avea un blog de succes:

  • trebuie sa ai un domeniu al tau, bine pus la punct (www.numedomeniu.com, .ro, .net, etc)
  • nu este suficient sa ai un blog sub forma de subdomeniu (ex. numedomeniu.wordpress.com, numedomeniu.blogspot.com)
  • trebuie sa ai un hosting potrivit pentu tipul de continut pe care il rulezi (un blog de travel are de cele mai multe ori incarcate pe site fotografii si videouri care ocupa destul de mult spatiu)
  • trebuie sa iti alegi o nisa careia sa te adresezi
  • alege un nume care sa “spuna o poveste” (ceva reprezentativ nisei alese insa suficient de scurt si pus intr-un context in care sa fie tinut minte usor)
  • continutul original este unul din cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le aiba un blog de travel
  • stilul personal al autorului/autorilor va face diferenta si va iesi in evidenta dintr-o mare de bloguri deja existente
  • continutul trebuie sa includa informatii utile, de calitate si interesante pentru cititor (pentru nisa de cititori careia i te adresezi)
  • ofera materiale complexe, analize interesante pentru cititori, comparatii
  • pune-te in pielea cititorului tau si afla ce e important pentru el, ce vrea sa afle si ce isi doreste sa incerce (legat de o calatorie, o zona, orice e legat de nisa aleasa)
  • implica-i pe cititori prin ceea ce scrii/prin ceea ce le ceri sa faca
  • fotografiile de calitate vor atrage privirile si vor face diferenta (o fotografie valoreaza cat 1000 de cuvinte, nu?)
  • ofera (gratuit/contra cost) anumite carti scrise de tine, DVD-uri, sau alte materiale electronice care sa contina continut unic si dedicat celor carora te adresezi (materialele trebuie sa fie de buna calitate si sa ofere ceea ce promit; ex – Nomadic Matt Books)
  • implica cititorii in activitati si ofera-le sansa de a da si ei la randul lor mai departe informatia (butoanele de share in social media sunt un “must have”)
  • in social media este bine sa share-uiesti si materialele altora nu doar ale tale si sa participi la diverse discutii. Astfel vei oferi cititorilor oportunitatea de a interactiona direct cu tine, acestia vor vedea ca esti un om real si te vor cunoaste asa cum esti tu. De aici calea catre un blog de succes este mult mai scurta.

Daca inca nu ai un blog de calatorii insa vrei sa te apuci de unul sau daca ai deja un blog de travel si simti ca acesta nu este inca de impact, citeste informatiile din urmatorul inforgrafic. E posibil sa gasesti cateva idei noi aici si sa iti imbunatatesti astfel proiectul.

Travel-Blog-2-600x8922

A mai scris despre acest topic si Manafu, iar infograficul a aparut prima data aici.

Credit foto: unsplash.com

Tags : blog de turismCarmina Nitescuspecialisti in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

3 Comments

  1. Nu stim cum recomanda altii locurile (prea mult), dar noi recomandam un singur loc, mai bine zis o colectie de obiective turistice din zona, suntem in permanenta aici, nu calatorim, deci putem spune ce oferim la croaziera prin Cazanele Dunarii, putem spune ce servicii de cazare avem la pensiune si ce putem face legat de ambarcatiuni. Poate nu este o abordare prea buna, poate este nevoie ca turistii sa ne recomande, dar pana atunci incercam singuri.

Leave a Response