Wizz Tours, noul touroperator al Wizz Air este acum prezent in Romania

cof

Wizz Tours, touroperatorul companiei Wizz Air, a luat fiinta in 2013. Din luna octombrie 2015 Wizz Tours este prezent si pe piata din Romania si promite o multime de oferte avantajoase.

Este de mentionat faptul ca dezvoltarea Wizz Tours este independenta de dezvoltarea Wizz Air, cele 2 companii fiind total diferite.

Acum doua zile am avut ocazia de a afla mai multe informatii despre noul touroperator participand la prima conferinta de presa pe care au sustinut-o la Bucuresti.

Cu aceasta ocazie Janos Barits, Managing Director al Wizz Tours a impartasit cateva cifre si  pareri legate de cum este turistul roman si ce comportament de calatorie are.

Astfel, el a declarat ca ” Romanii prefera hotelurile de 3 stele in calatoriile de tip city break si hoteluri superioare in cazul vacantelor la plaja. Totodata turistii romani par a fi cei care obtin si preturile cele mai avantajoase pentru serviciile turistice comparativ cu turistii din Ungaria si Polonia.

Pe de alta parte, in ceea ce priveste distanta intre data rezervarii si a calatoriei, romanii tind sa-si rezerve vacantele destul de aproape de data de plecare. Indiferent de momentul cand aleg sa-si facă rezervarea, Wizz Tours vine in sprijinul lor si le ofera pachete de calatorie catre mai mult de 130 de destinatii si economii de 10-15% in medie fata de achizitia separata a transportului si hotelului.

Comparatie cu alte piete
Tendinte de calatorie ale romanilor in strainatate

Wizz Tours anunta ca si calatoriile spre Romania sunt in crestere, numarul rezervarilor realizate in primele 4 luni ale anului fiind cu 45% mai mari fata de aceeasi perioada a anului 2015.  Majoritatea turistilor  vin  din Germania, Israel, Italia, Suedia şi Marea Britanie.

Tendinte de calatorie spre Romania

Personal nu stiam foarte multe despre compania Wizz Tours si am aflat pe aceasta cale ca aceasta ofera pachete de servicii de vacanta potrivite pentru fiecare sezon, dar si servicii pentru calatorii de afaceri, toate fiind formate din zbor, cazare si servicii optionale. Toate acesta sunt puse la dispozitia clientului final printr-un singur proces de rezervare si o singura tranzactie de plata.

Beneficiile Wizz Tours sunt multiple si le poti vedea aici:

Beneficiile utilizarii Wizz Tours

Wizz Tours este disponibil exclusiv online, platforma de rezervari fiind disponibila in 10 limbi (printre care si romana) si ofera acces la peste 30.000 de hoteluri in mai mult de 130 de destinatii. Optional clientii pot beneficia de suport prin intermediul call-center-ului dedicat, la tarif normal.

Cum nu puteam face cunostinta cu un nou touroperator fara sa intreb de colaborarea cu agentiile de turism, in cadrul conferintei de presa am pus aceasta intrebare.

Domnul Janos Barits a spus ca in acest moment Wizz Tours nu colaboreaza cu agentiile de turism din Romania si ca platforma se adreseaza exclusiv clientilor directi. Totodata a spus ca specificul companiei este de a studia in detaliu fiecare piata pe care se lanseaza si, in cazul in care vanzarea prin agentiile de turism detailiste se incadreaza in specificul de vanzare a serviciilor turistice in Romania, vor lua in calcul aceasta varianta. A mai completat totodata ca daca se va face acest lucru, schimbarea va genera diferente de tarif in sistemul de rezervari.

Daca pentru moment prezenta Wizz Tours pe piata din Romania este un plus pentru clientul final ramane sa vedem daca, in timp, acest lucru se va indrepta si catre agentiile de turism.

Carmina Nitescu

autor Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice. Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com
Tags: Carmina Nitescucity breakJanos Baritssistem de rezervarispecialisti in turismtouroperatorturismturism marketwizz airwizz tours

1 Comentariu

Leave a Reply