Vrei la geam? Mai baga o taxa

Intr-o perioada in care cuvantul “taxa” este unul dintre cele mai folosite in cadrul ziarelor, talk show-urilor, emisiunilor de stiri, etc, iata-ne si pe noi jongland cu el pe Turism Market. 🙂

Imi aduc aminte de un articol in care l-am citat pe Razvan Antoni, seful Amadeus Romania. Acesta spunea, printre altele, in cadrul conferintei Travel Tech de la Cluj, ca in scurt timp vom plati taxa pentru alegerea locului in avion.
La un an distanta, iata ca aceasta informatie se confirma. Sincer, mai repede decat ma asteptam eu personal.

Conform celor de la Business Magazin, incepand cu 26 noiembrie 2013, adica fix peste o luna, pasagerii Lufthansa care calatoresc in clasa economic, vor plati pentru locurile preferate o taxa de 10 EUR iar pentru cele aflate la iesirile de urgenta, 20 de EUR.

Cu alte cuvinte:

  • Vrei la geam dar cu genunchii la piept? Ok, 10 EUR
  • Vrei la margine si sansa ca macar un picior, pe care il poti scoate discret pe culoar,  sa nu aibe nevoie de o frectie prelungita la debarcare ?  Baga 10 EUR.
  • Vrei in zona iesirilor de urgenta? Baga 20 ca e spatiu ca la business 🙂

Acum, pentru ca ne apropiem cu pasi repezi spre politicile companiilor low cost, va invit sa urmariti mai jos un clip extrem de sugestiv, pentru ca, daca asta e trendul, macar sa ne distram cu el.

Vizionare placuta 🙂

Credit foto: unsplash.com

Tags : agentie de turismconsultant de turismconsultanta in turismmadalin mancilaspecialisti in turism
Madalin Mancila

The author Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com

3 Comments

  1. Da, companiile low cost aplica de cativa ani taxe pentru alegerea locurilor. Ce mi se pare interesant este, ca in timp ce companiile aeriene traditionale adopta masurile companiilor low cost, cele low cost incep sa devina nu chiar atat de “low cost”. Pana si Ryanair, din cauza rezultatelor slabe pe care le-a avut in ultimul incepe sa-si schime strategia. Este posibil ca in curand sa nu mai existe mari diferente intre companiile de linie si cele low cost. Iar concurenta se va baza mai mult pe brand, cultura companiei si nise de piata.

Leave a Response