Impresii de la Digital Travel Forum

Joi, 24 octombrie, a avut loc la Cluj-Napoca, Digital Travel Forum, eveniment organizat in cadrul TeCOMM 2013 , la Grand Hotel Italia, de catre Libero Events, unde am participat ca si reprezentant Turism Market.

Intalnirea a fost dedicata tuturor celor interesati de domeniul turistic, agentiilor de turism, hotelierilor, proprietarilor de pensiuni turistice si a avut ca si tematica turismul in mediul online si performanta in turism.

Sectiunile evenimentului au fost:

  • Marketing online in turism, a avut ca si speakeri echipa Netlogiq 
  • A vision for e-Commerce and Online Travel Innovation, sectiune care l-a avut ca si speaker pe Catalin Macovei, brand manager la Infoturism.ro
  • Social Media for Travel – Idei si Exemple de campanii si aplicatii de Facebook de succes, speaker fiind Delia Constantinescu – SocialMediaCoach.ro
  • Email Marketing for travel market, prezentare realizata de Mihai Secasiu

Fiecare dintre sectiuni a venit cu ceva nou, iar speakerii au incercat sa explice pentru cei prezenti, rolul mediului online in ceea ce priveste domeniul turistic dar mai ales cat de mult s-a schimbat si inca se schimba modul in care facem turism.

S-a discutat despre obiectivele unui business online, despre cum se poate inova, despre campanii si aplicatii de succes pe Facebook, dar si necesitatea unei aplicatii Mobile.

S-a abordat si subiectul bloguri de turism, importanta acestora si cum pot ajuta la dezvoltarea unei afaceri.

Am observat faptul ca majoritatea celor prezenti nu s-au gandit sau nu au luat in considerare colaborarea cu blogurile de turism si nici nu se cunosteau modurile in care o colaborare cu acestea ar putea fi eficienta. Acest subiect este unul nou pentru industria turistica transilvaneana si mi-as dori sa vad pe viitor intalniri si evenimente care sa-l abordeze mai amanuntit.

Audienta a fost una reprezentativa dar ma asteptam la o sala plina si la mai multa interactiune, semn ca industria turistica din Transilvania nu este inca obisnuita cu acest gen de evenimente si intalniri, dar cu timpul sunt sigura ca implicarea va fi una mai mare cu atat mai mult cu cat aceste evenimente vor continua iar specialistii in turism vor realiza ca pot invata lucruri noi, ca se poate face networking si ar avea numai de castigat.

Ca si o concluzie, consider ca evenimentul a fost unul reusit, inovator si care a adus un plus de dinamism pietei turistice. Felicit organizatorii si astept si pe viitor astfel de evenimente pentru ca impreuna suntem mai puternici.

Credit foto: unsplash.com

Tags : eveniment in turismSimona Baleaspecialisti in turism
Simona Elena Balea

The author Simona Elena Balea

3 Comments

  1. Noi ardelenii poate ne mișcăm mai greu, dar facem lucrurile bine. Chiar dacă din echipa noastră nu au fost participanți, nu înseamnă că nu ne mișcăm. Avem deja câteva parteneriate cu bloggeri de top pentru pentru blogul atașat portalului nostru blog.antrecalba.ro

Leave a Response