Turism Market Insider: Episodul 12 – Pregatirea de specialitate in turism

tm insider ep 12

A fi bine pregatit in domeniul in care lucrezi este un punct de plecare esential pentru garantarea succesului. Nu este insa si suficient.

In episodul de astazi al Turism Market Insider vorbim despre “Pregatirea de specialitate in turism” si despre ce trebuie sa iei in calcul atat tu ca “om de turism” cat si tu ca si “companie de turism” (deci, angajator in turism).

Tema zilei de astazi raspunde la urmatoarele 4 intrebari:

  • De ce este important sa ai pregatire de specialitate? (aici ma refer la tine, “om de turism”)
  • De ce este important ca o companie sa aiba oameni specializati si competenti ? (aici ma refer la tine ca si “angajator”)
  • Care sunt consecintele unor oameni specializati pentru compania in care lucreaza?
  • Ce se intampla daca nu ai oameni specializati in companie?

Sunt 2 lucruri esentiale de retinut din videoclipul de mai sus:

  • Atunci cand vrei sa te diferentiezi tu ca om de turism, ai nevoie de pregatire continua si constanta. Turismul este un domeniu dinamic si daca incerci sa aplici ce ai invatat in facultate sau ce “a mers acum 5 ani” nu vei avea succes. Astazi este o adevarata provocare sa tii pasul cu toate noutatile si sa faci si performanta. Dar se poate iar viitorii specialisti in turism asta fac si rezultatul este ca iti gasesc job-uri mai bune sau ajung chiar sa isi deschida propria companie.
  • Daca ai o companie de turism, deci esti angajator, pune pret pe oamenii din companie. Acestia sunt “cea mai de pret comoara pe care o ai” pentru ca clientii tai interactioneaza cu acesti oameni si tocmai acesti angajati sunt in masura sa influenteze intr-un fel sau altul decizia clientilor. Sa mai spun ca in turism decizia clientului este emotionala si ca un agent de vanzari care stie sa empatizeze cu clientii este acel agent care la final de luna aduna cele mai multe vanzari din companie?. Vrei performanta? Investeste in oameni! Este cea mai de pret investitie pe care o poti face.

Turism Market Insider nu ar putea exista fara partenerii nostri carora le multumim pe aceasta cale: imagine si sunet – CalinStan.com si ClubulFoto.com; gazduire – Hotel Rembrandt.

Carmina Nitescu

autor Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice. Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com
Tags: cariera in turismCarmina Nitescuspecialisti in turismturism market insider

Leave a Reply