Trip Assist – aplicație mobilă pentru agenții de turism

Travelport a lansat ideea Trip Assist încă de acum 2 ani de zile în cadrul unei conferințe dedicate turismului la care am fost prezentă.

Îmi amintesc că aplicația mi-a atras atenția încă de atunci însă mă bucur că aceasta este deja lansată astăzi și, pentru că am aflat mai multe detalii despre cum funcționează, m-am gândit să îți vorbesc despre ea în articolul de astăzi.

În primul rând “Trip Assist” este o aplicație mobilă dedicată agențiilor de turism iar aceasta poate fi customizata într-o mulțime de feluri, în funcție de nevoia agenției respective. Bineînțeles, numele este și el customizabil în funcție de dorința agenției.

Trip Assist este un “asistent virtual de călătorie“, prin care agențiile de turism pot crește gradul de satisfacție al clienților care le folosesc serviciile. Cum fac asta? Simplu: clienții agenției își descărcă gratuit aplicația mobilă pe telefon iar acolo au acces la toate detaliile de călătorie-bilete de avion, rezervări de cazare și alte servicii rezervate pe parcursul acelei deplasări (ex. rent a car, bilete tren, etc).

Având în vedere că telefonul mobil a ajuns “cel mai bun prieten al omului” în sensul că îl avem cu toții la îndemână, aplicația Trip Assist se dovedește a fi foarte avantajoasă pentru călător: acesta are TOATE rezervările făcute de agenție în telefon și, în plus, va primi updateuri în timp real în cazul în care apar schimbări  -ex. întârzieri ale zborurilor. În acest fel călătorul are în telefon toate informațiile de care are nevoie în călătorie iar agenția de turism rămâne în contact cu el permanent în acest fel.

Un alt lucru interesant și util pentru călător este faptul că acesta își poate adăuga și alte rezervări făcute direct (nu prin intermediul agenției) pentru servicii de la fața locului cum ar fi o rezervare la un restaurant sau o vizită la un muzeu. Bineînțeles, pentru aceste servicii nu vor avea suportul agenției de turism (aceasta poate oferi suport numai pentru serviciile prestate de ea), însă marele plus este că turistul are toate rezervările într-un singur loc și în acest fel le poate gestiona corect.

Aflând ce poate să facă aplicația, mi-am dat seama cam cât de ajutor poate fi ea unei agenții de turism care vrea să își țină clienții aproape și să le ofere servicii de calitate. Cu siguranță îți poți imagina cum este sa  fii agenție de turism și să ai 10 turiști diferiți pe un anumit zbor ce este decalat și să trebuiască să îi suni pe toți și să le dai vestea. Având aplicația, poți avea oricât de mulți turiști în situații diferite cu întârzieri/anulări de zboruri și îi poți anunța pe toți în timp real, fără că vreun agent de turism să stea lipit de telefon.

Odată instalată aplicația, călătorul beneficiază de informații în timp real:

  • înainte de călătorie: informații despre viză, eventuale modificări ale zborului, transport către aeroport, reminder de check in, posibilitatea de a sincroniza toate datele călătoriei cu calendarul din telefon
  • la aeroport: poarta de îmbarcare, status zbor, schimbări ce pot apărea pe parcurs
  • în destinație: acces instant la informații despre hotel și drumul până la acesta, hartă, importul altor rezervări la fața locului (toate acestea sunt disponibile în aplicație, fără a fi nevoie să intri pe alte aplicații/linkuri), oferte la restaurante, etc
  • la întoarcerea acasă după călătorie: opțiunea de a da feedback agenției direct din aplicație, reminder legat de anumite cheltuieli suplimentare apărute (foarte utile celor care călătoresc în interes de business), opțiunea de a rămâne în contact cu agenția de turism prin intermediul aplicației, opțiunea de a adăuga toate serviciile de călătorie viitoare în aplicație

Travelport dezvoltă de ani de zile diferite aplicații mobile la nivel internațional și, de fiecare dată, vine cu ceva nou in piață. Cu Trip Assist aceștia oferă agenției de turism care optează să aibă în agenție o astfel de aplicație posibilitatea de a face mult mai multe pentru călători și pentru a-i fideliza. Mai jos găsești câteva detalii grafice legate de aplicație ca să îți faci o idee despre cât de complexă și de ajutor este aplicația.

Aplicația Trip Assist este disponibilă și în România și, din câte știu, în acest moment se lucrează la implementarea aplicației pentru o agenție de turism de la noi din țară. Când este gata de lansare îți dau de veste.

Despre Trip Assist a scris și Turism 2.0.

Tags : companii de turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response