Touristica Cluj – un proiect de succes

Abia m-am intors de la Cluj unde am participat la un Travel Meetup alaturi de Alin Burcea si organizat de Bogdan Ciocian cu ocazia targului de turism de la Cluj. Ii multumesc si pe aceasta cale lui Bogdan pentru invitatie si pentru oportunitatea de a vorbi in fata colegilor din industrie ( agenti de turism si bloggeri ) din Transilvania.

Pe scurt, subiectele dezbatute au facut referire la importanta online-ului in industria de turism, la importanta bloggerilor din aceasta nisa, importanta social media dar si a specialistilor din domeniul. Pentru mine subiectele au venit manusa insa am observat cu bucurie faptul ca si Alin Burcea este destul de mult implicat in aceasta zona si incurajeaza pe cat posibil activitatea new media.

La scurt timp de la incheierea evenimentului de mai sus, am pornit spre Transilvania Live, televiziune locala, unde, tot impreuna cu Alin Burcea colegul meu de echipa din Cluj 🙂 , am dezbatut in cadrul unei emisiuni Talk Show cateva dintre probleme turismului romanesc. Evident, despre problemele legislative a discutat colegul meu, subsemnatul abordand chestiuni legate de comunicare si brand :). Precizez ca alaturi de noi in emisiune a fost si Bogdan Stanciu, blogger la Cluj.Travel, un important blog local.Sursa www. Cluj.Travel

Acum, incheindu-mi cu succes, zic eu, misiunea de la Cluj, m-am putut concentra putin si pe targul de turism Touristica desfasurat in Polus Center, un mall aflat la periferia Clujului. Astfel ca am tras urmatoarele concluzii:

1. Un targ destul de micut pentru un oras atat de mare precum Clujul

2. Destul de putine agentii de turism dar cele care au participat au avut consistenta in oferte

3. Sambata am ramas surprins de traficul de care a avut parte targul

4. Clujenii au venit chititi sa cumpere vacante si sa profite de ofertele de la targ

5. Calitatea turistului clujean este una de foarte buna calitate

6. Daca nu ai plecari din Cluj, nu ai ce cauta in Cluj. Foarte putini clujeni sunt dispusi sa se deplaseze in capitala pentru a zbura in vacanta

7. Clujenii nu sunt atat de sensibili la oferte de tip 1 EUR. Privesc putin altfel calitatea vacantei lor.

8. Grecia se afla in topul preferintelor

9. Cred ca 90% dintre clujenii intalniti de mine acolo au fost macar odata in Antalya 🙂

10. Desi nu cred in targurile din mall-uri, se pare ca cel din Cluj reprezinta o exceptie. Felicitari organizatorilor.

La final spun doar atat.

Clujul este un oras in care m-as muta oricand daca viata mi-ar oferi posibilitatea asta :).

Sursa photo conferinta, Cluj.travel

 PS: Si pentru ca tot vorbeam de unul din cele mai importante evenimente din turism, targul de turism Touristica de la Cluj, reamintesc faptul ca pe 10 aprilie are loc una din cele mai mari conferinte dedicate turismului, Social Media & Mobile Strategies.

Tags : eveniment in turismmadalin mancilaspecialisti in turismtarg de turism
Madalin Mancila

The author Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com

9 Comments

Leave a Reply