Tendinte in cursurile de turism din Romania

Daca toti tindem spre online, agentii si clienti deopotriva, atunci nici cursurile nu trebuie sa fie prea departe. Online Travel Training (OTT) este acum prezent si in Romania.

Ce ofera OTT? Cui se adreseaza?

  • Training online

In acest moment, pe site-ul oficial OTT, exista peste 120 cursuri online productie si destinatii, ale celor mai mari nume din industria turismului mondial (companii aeriene, tur operatori, destinatii, resort-uri, hoteluri, statiuni montane, rent a car, cai ferate, parcuri de distractie etc), dar si cursuri GDS (Amadeus, Worldspan etc. – neconditionate de apartenenta la o agentie de turism ) si IATA.

Aceste cursuri au fost create din dorinta de a oferi tuturor celor care-si desfasoara activitatea in turism, dar si celor care isi doresc o cariera in domeniu, suportul necesar in dezvoltarea aptitudinilor de vanzari si implicit cresterea vanzarilor.

Ce recomand? Cui recomand? Cum recomand?

Cursurile despre destinatii sunt gandite in asa fel incat, la finalizarea unuia dintre acestea agentul sa poata:

  • recunoaste categoria de clienti carora li se poate recomanda,
  • ce anume din destinatia respectiva atrage fiecare categorie de clienti,
  • sa poata sti cele mai noi atractii, muzee, baze sportvie etc din fiecare destinatie,
  • sa fie la zi cu orice schimbare in strategia de vanzare a orasului, statiunii, zonei, tarii respective.

In acelasi timp, ofera deschidere catre alte destinatii pe care o agentie le poate considera potrivite tipului de client pe care-l deservesc si pot deschide piata catre alte zone de travel decat cele deja existente in Romania. Inspiratie pentru pionierat?

Produsele, prezente in aceasta platforma de training, prin intermediul furnizorilor, tur operatorilor, ajuta agentul de turism sa isi gaseasca noi parteneri, sugereaza noi tipuri de produse din categoria add sales (ex: Lounge Pass uri, excursii optionale, bilete de orice fel). Ajuta astfel clientul la planificarea in amanunt a vacantei si ajuta agentia la cresterea profitului generat de aceste produse aditionale.

IATA si GDS: cursuri tehnice, dar si cursuri care ajuta la imbunatatirea calitatii muncii agentului, prin diversificare. Fiecare cursant primeste diploma din partea IATA sau din partea GDS ului respectiv, OTT in acest caz reprezentand un intermediar intre agent si IATA. Trecand insa prin aceasta platforma, agentul poate beneficia de un tarif redus la anumite cursuri. Cu cat vor exista mai multi curiosi/ doritori, cu atat tarifele pentru piata din Romania vor fi mai mici. Plata pentru acestea se poate face cash in Romania, prin transfer bancar in Romania (evitand plata unor comsioane catre plati externe) sau prin carte de credit online.

  • Platforma OTT

Pe langa oferta variata de cursuri online, OTT pune la dispozitia companiilor, organizatiilor, autoritatilor nationale de turism, hotelurilor, statiunilor, posibilitatea de a crea si promova cursuri proprii eLearning.

OTT ofera posibilitatea de gazduire a cursurilor dvs. eLearning. OTT promoveaza cursurile catre mii de profesionisti in turism, permitandu-le astfel sa vanda produsul dvs. cat mai eficient. OTT ocupa pozitiile de top in Google, pentru cuvintele cheie precum training. 100.000 de cursuri au fost finalizate de catre cursanti , din 2007 pana in prezent.

In curand vom lansa primul curs romanesc 100% online al unui tur operator prezent in Romania.

La nivel international, iata ce spune un alt client OTT, Thomas Cook:
We were delighted with the support and input we received when working with OTT on our new training programme. The site’s flexibility enabled us to tailor the training to our target audience. The marketing packages have also meant we have reached new agents. Thank you, OTT team. “ Thomas Cook

Pentru ca am sustinut intotdeauna dezvoltarea profesionala continua a oamenilor din industria turismului (si pregatirea celor care vor sa intre in aceasta industrie), RTT sunt cei care au semnat un parteneriat foarte important pentru piata de training din turism din Romania.

OnlineTravelTraining (OTT) este lider mondial in furnizarea de training online de productie si destinatii, dar si GDS.

In urma acestui acord, Recrutare Turism & Training devine partener exclusiv OTT pentru Romania, Cipru, Ungaria, Bulgaria si Republica Moldova.  Pentru informatii suplimentare intrati aici.

Credit foto: unsplash.com

Tags : cariera in turismjob in turismOana Diaconu Tigau

4 Comments

  1. Comunitatea ANTREC Alba salută astfel de inițiative care sprijină dezvoltarea turismului. România are un ”imens” potențial, evident în comparație cu numărul de turiști sosiți și numărul de destinații promovate.

  2. Dle Comsa, multumim pentru aprecieri. Puteti promova zona dvs printr-un astfel de curs deschis catre agenti de turism din toata lumea (50.000 de agenti de turism la nivel mondial).

    Sunt 37 de destinatii deja prezente pe site si incercam toate modalitatile pentru a aduce si Romania sau zone din Romania. http://ott.travel/destination-training-.aspx

Leave a Response