Top 50 branduri romanesti – doar unul din turism

Top 50 de branduri romanesti a fost realizat in urma unui studiu marca Unlock Market Research și revista Biz.

Evident ca primul lucru pe care l-am facut in momentul in care s-a dat catre public, a fost sa caut unul dintre brandurile de turism autohtone. Din pacate, in randul agentiilor de turism, acestea lipsesc cu desavarsire.

Bine, daca ne uitam la brandurile din Top, la notorietatea lor dar si la investitiile necesare unui asemenea awareness, realizam ca in cazul nostru, al celor din agentiile de turism, Top-ul se afla la cativa ani lumina.

Trebuie sa fim constienti de faptul ca doar niste campanii la radio, campanii de outdoor si cateva aparitii razlete pe TV cu logo sau cu spot-uri ieftine, sunt insuficiente pentru a putea patrunde intr-o asemenea elita a brandurilor autohtone.

Pana or sa ne creasca marginile de profit si astfel sa investim mai mult, pana cand piata se va stabiliza din punct de vedere al preturilor si pana cand turistii vor capata o incredere mai mare in noi, trebuie sa ne multumim doar cu prezenta TAROM pe locul 37 :).

In cazul in care sunteti curiosi sa vedeti cum arata intregul TOP, il puteti urmari mai jos.

 

Concluziile studiului arată că 2013 este un an de consolidare valorică a brandurilor românești. Oamenii s-au obișnuit cu criza, o tratează ca pe o stare de lucruri normală, și-au adaptat comportamentele și au descoperit strategii eficiente de a se descurca în contextul nou format. De aceea și topul brandurilor românești este mai stabil, nu mai generează surprize majore și confirmă trendurile intuite în anii trecuți: mai multă cumpătare, mai multă grijă pentru sine, mai mult pragmatism.

Credit foto: unsplash.com

Tags : agentie de turismconsultant de turismconsultanta in turismmadalin mancilaspecialisti in turism
Madalin Mancila

The author Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com

5 Comments

  1. Pentru promovare în turism avem nevoie și de o strategie, deocamdată prezentă doar în declarații. Conferintele de e-travel au un rol foarte important, iar temele alese trebuie să țintească și brandingul în turism!

  2. Comunitatea ANTREC Alba susține turismul rural. Vă așteptăm cu drag să ne fiți oaspeți, chiar prieteni, acum la aproape 20 de ani de activitate…

    1. Pai in turism (in special in cadrul agentiilor) marja de profit este infima. Veniturile nu permit reclama in cadrul TV iar sumele destinate publicitatii sunt cu mult mai mici. Nu se compara cu ce se castiga in urma comercializarii apelor minerale unde castigurile sunt de multe ori fabuloase.

Leave a Response