Sabre: GDS-ul dedicat nevoilor agentiilor de turism

Sabre in a Minute

Lansat in 1960 de catre American Airlines, SABRE este unul din GDS*-urile cele mai utilizate la nivel mondial, iar de cativa ani este prezent si in Romania castigand din ce in ce mai multa cota de piata.

I-am cunoscut pe cei de la Sabre de curand, am stat de vorba cu ei legat de produsele pe care le au pentru agentiile de turism din Romania si ce anume ii diferentiaza pe ei pe piata.

Intamplarea a facut sa gasesc aici niste oameni calzi, gata sa dezvolte produse specializate pe nevoia agentiilor de turism. Cum vine asta? Ei bine, despre asta vreau sa iti vorbesc in articolul de astazi.

In primul rand, in momentul in care i-am intrebat de produsele lor m-au oprit si mi-au spus doar atat:

“Hai sa vedem mai intai care este nevoia agentiei de turism si vorbim apoi de produse. Noi facem lucrurile altfel: plecam de la a cunoaste agentia de turism, de la ce isi doreste sa dezvolte, cunoastem oamenii, stam de vorba cu ei si cream impreuna o solutie potrivita”.

Acestea fiind spuse, mi-am dat seama inca de la inceput ca Sabre lucreaza “cu oameni pentru oameni”. Mai simplu spus, Sabre face tot posibilul ca serviciul pe care ti-l ofera tie, agentie de turism, sa fie un serviciu de care tu ai cu adevarat nevoie si nu vrea neaparat sa iti ofere un serviciu numai ca “sa fie” sau ca sa le fii client.

Ei bine, parca n-am mai auzit demult abordarea aceasta in piata asa ca am fost si mai curioasa sa aflu lucruri despre ei pentru ca mi s-a parut extraordinara deschiderea lor.

Cine este Sabre?

Astfel, dupa ce am aflat de deschiderea companiei catre agentiile de turism cu care lucreaza, am trecut la cifre si la produse dedicate.

La nivel mondial Sabre este lider intre OTA cu 45% cota de rezervari in mediul online, este prezent in 135 de tari deservind mai mult de 70 000 de agentii de turism si peste 370 000 de agenti.

Cum reusesc sa faca toate acestea? Prin disponibilitatea pe care o au in a gasi solutia potrivita pentru fiecare client in parte si prin multitudinea de tool-uri automatizate si aplicatii integrate pe care le-au dezvoltat pana in prezent pentru clientii lor.

Motive pentru care sa lucrezi cu Sabre

Sabre permite partenerilor sai sa proiecteze si sa ofere clientilor o experienta diferentiata, sustinuta printr-un flux de lucru simplificat.

Sabre este un partener care livreaza:

 • continut de valoare pentru clientii agentiiilor si performantele de baza ale sistemului solicitate de consultantii de turism
 • cel mai avansat si flexibil portofoliu de produse
 • servicii si suport 24/7

Sabre investeste un relatiile cu clientii si aduce intr-un singur loc expertiza si intelegerea profunda a industriei. Lucrand cu ei vei obtine mai mult decat servicii excelente: relatii personale cu experti la care poti apela – de la managementul local al conturilor, la consultanti pentru procesele de afaceri si tehnologie.

Sabre asigura o fundatie puternica pentru serviciile companiei tale si ofera cel mai avansat si flexibil portofoliu care poate diferentia o afacere pe piata.

Produse puse la dispozitie de Sabre agentiilor de turism (cateva exemple)

Din multitudinea de produse si servicii pe care le-am descoperit in cadrul Sabre mi-au atras atentia cateva despre care voi vorbi in continuare.

Sabre Red Workspace

Cu Sabre Red Workspace poti crea adevarate experiente de calatorie, nu itinerarii!

Inca de la lansarea sa in vara anului 2016, Sabre Red Workspace a fost bine primit de agentiile de turism partenere pentru ca s-a dovedit a fi un sistem foarte intuitiv, prietenos cu utilizatorul si usor de invatat chiar si de consultantii de turism nou sositi in industrie. In plus, sistemul oferea toate uneltele de lucru intr-un singur loc, ceea ce face munca unui consultant de turism mult mai usoara.

Mai multe detalii gasesti pe site-ul dedicat www.sabreredworkspace.com si in clipul de mai jos:

Sabre Red App Centre 

Sau, pe scurt, “primul magazin online B2B din industria turismului”. Este locul in care consultantii de turism pot cumpara diferite aplicatii “Red Apps”) pentru a creste eficienta de lucuru in Sabre Red Workspace. Astfel, fiecare agentie de turism isi poate personaliza spatiul de lucru astfel incat acesta sa raspunda nevoilor curente.

Sabre Red App Centre este format din doua mari sectiuni: providerii de servicii (dezvoltatorii) si cumparatorii (agentiile de turism, travel management companies si departamentele de corporate travel), iar detalii gasesti in imaginile si videoclipul de mai jos.

Get There

Get There este o solutie de travel management oferita de Sabre clientilor corporate ce este oferita de marile corporatii la nivel global. Focusul principal al solutiei este orientat spre economii si rezultate.

Solutia Get There este disponibila pe mai multe device-uri (desktop, tableta si mobil) si asigura clientilor o experienta de utilizare aparte: aceasta a fost creata in urma studiului asupra ce vor consumatorii atunci cand vine vorba de calatorii/deplasari in interes de afaceri.

TripCase

Produsul “TripCase” este atat un produs de “management al itinerariunului” utilizat de calatori (platforma web completa de servicii mobile) cat si un produs utilizat de agentiile de turism – prin platforma TripCase Connect.

 

Ce face TripCase:

 • Trimite itinerarii personalizate si documentele de calatorie direct din PNR-ul Sabre in inbox-ul pasagerului
 • Transmite in mod eficient documentele de calatorie
 • Dispune de informattie actualizata
 • Este disponibil in mai multe limbi

 

TripCase pentru Calatori (Pasageri):

 • permite persoanelor sa-si gestioneze direct planurile de calatorie, indiferent de unde sau cum au fost rezervate.
 • este prima solutie mobila si web pentru consumatori care se integreaza cu sistemele si politicile agentiilor
 • calatorii pot utiliza TripCase pentru a gestiona atat calatorii personale, cat si de afaceri, indiferent de originea rezervarii acestora, accesa cele mai bune cautari hoteliere si rezervari conform politicii, utiliza instrumente cum ar fi raportarea cheltuielilor si capabilitati de navigatie si primirea de itinerarii si documentatie completa in peste 20 de limbi
 • TripCase ofera calatorului notificari legate de anulari, intarzieri sau modificari ale portilor de imbarcare in termen de 24 de ore inainte de plecare prin e-mail, sau notificari de tip „push” pentru utilizatorii iPhone.
 • calatorii pot accesa serviciile agentiei de turism prin intermediul optiunii „«Click to Call» my agent“ atunci cand modificarile itinerarului sau evenimentele neasteptate le afecteaza planurile de calatorie
 • calatorii pot salva si reafisa documentele facturilor electronice si biletelor electronice timp de 13 luni de la data emiterii

TripCase Connect – platforma pentru agentiile de turism

TripCase Connect permite agentiilor de turism sa gestioneze setarile si brandingul pentru mesajele catre calatori, inclusiv e-mailuri de confirmare, documentele cu logo si comunicatiile prin intermediul aplicatiei.

TripCase Connect:

 • Creste loialitatea clientilor si reduce posibila trecere la un web site al unui alt serviciu de calatorii – gratuit pentru agentii si clientii acestora
 • Agentiile pot importa in mod automat toate rezervarile si itinerariile calatorilor in conturile TripCase ale clientilor acestora, indiferent de sistemul in care a fost creata sau de originea rezervarii; calatoriile importate se sincronizeaza automat pentru a reflecta modificarile survenite in calatoriile acestora
 • Caracteristica „My Trips” permite consultantilor sa isi „marcheze” calatoriile proprii precum si calatoriile actuale si viitoare ale clientilor acestora, pentru referinta viitoare
 • Transmitețt prin email itinerariul, factura biletului electronic si factura electronica gratuit prin intermediul Sabre, cu posibilitatea de a atasa documentele de calatorie in format PDF
 • Agentiile pot salva si reafisa documentele facturilor electronice si biletelor electronice timp de 13 luni de la data emiterii
  „Click to Call“ ofera posibilitatea ca agentul sa primească copii ale notificailor de zbor pe e-mail prin intermediul contului lor de TripCase , ofera calatorilor acces facil la serviciile dumneavoastra si va permite sa raspundeti rapid si proactiv
 • Serviciul de mesaje directionat al TripCase: permite agentiilor sa vizeze calatorii in timp real cu mesaje relevante pentru locatia lor si etapa calatoriei acestora
 • Permite agentilor sa aleaga mesaje bazate pe cele mai diverse criterii – conformitate cu politica de calatorie, segmente lipsa, promotii, notificări de securitate, etc
 • Personalizeaza mesajele cu logo-ul agentiei in TripStream pentru a scoate mesajele in evidenta si a promova brandul agentiei

In loc de incheiere

Acestea sunt numai o parte a solutiilor oferite de Sabre agentiilor de turism si nu numai. Portofoiul lor cuprinde mult mai multe produse iar daca ai nevoie de mai multe informatii iti las aici un contcat direct de la ei.

Pentru orice fel de informatii legate de colaborarea cu Sabre poti vorbi cu Mihaela Dumitru, mihaela.dumitru@sabre.com, 0725 54 22 48. Mihaela se va bucura sa raspunda mesajelor tale, asa ca nu ezita sa o contactezi!

*GDS = Global Distribution System – sistem computerizat de retea ce perminte tranzactii intre furnizorii de servicii in industria de turism: companii aeriene, unitati de cazare, companiilor de rent a car, agentii de turism

Carmina Nitescu

autor Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice. Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com
Tags: agentie de turismCarmina Nitescu

Leave a Reply