Ryanair anunta programul de vara 2016 si 4 rute noi

DSCF8099_1 conferinta ryanair 17 sept

Astazi, 17 septembrie, Ryanair a anuntat in cadrul unei conferinte de presa programul de vara 2016 si 4 rute noi cu plecare din Bucuresti.

Turism Market a fost prezent la eveniment pentru a afla noutatile asa ca revin acum cu cateva informatii foarte proaspete aflate de la David O’Brien – Chief Commercial Office (CCO) Ryanair si de la Kate Sherry – Deputy Director of Route Development Ryanair.

Astfel, la cele 4 rute deja existente cu plecare din Bucuresti (Dublin, Londra, Madrid si Bruxelles), noul orar de zbor Ryanair va include un zbor spre Bologna, unul spre Roma (Ciampino) si 2 zboruri spre Milano (Bergamo si Malpensa).

Astfel Ryanair ajunge la 8 rute cu plecare din Bucuresti si 1, 1 milioane pasageri pe an. Aceste rute practic sustin 825 de locuri de munca pe an, Ryanair avand 62 de zboruri saptamanale din Bucuresti. Astfel se estimeaza o crestere a traficului aerian cu 90%, ceea ce este un procent reprezentativ pot spune.

Ryanair este cea mai mare companie aeriana low cost din Europa, avand 74 de baze si operand pe 174 de aeroporturi din 31 de tari si avand peste 1600 de rute. Pentru perioada urmatoare compania urmareste o crestere substantiala, comandand deja 383 de noi avioane.

Compania urmareste ca in viitor sa creasca traficul de pasageri, numarul de rute, locurile de munca sustinute pe Aeroportul Otopeni dar si conectarea acestuia cu centrele de business cele mai importante ale Europei.

In acest sens Ryanair a facut chiar cateva propuneri concrete conducerii Aeroportului Otopeni (dintre care una era o propunere de crestere a traficului aerian de pana la 3 milioane de pasageri), insa din pacate nu au primit inca niciun raspuns.

Tot de la conferinta de presa de astazi am aflat ca Ryanair este in discutii si cu aeroporturile din Cluj, Timisoara, Targu Mures si Constanta pentru lansarea unor noi rute, insa acestea raman deocamdata in stadiul de plan.

Si pentru ca fiecare lansare de orar nou aduce ceva nou, de data aceasta compania aeriana pune la bataie 100 000 de locuri pe toate rutele sale din Europa la preturi promotionale care incep de la 19,99 euro. Biletele sunt disponibile pentru vanzare pe siteul www.ryanair.com pana luni, 21 septembrie la miezul noptii.

Carmina Nitescu

autor Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice. Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com
Tags: Carmina Nitescuspecialisti in turism

Leave a Reply