Romania in primele 20 de piete pentru turismul de incoming in Germania

IMG_20160330_111600

In cursul zilei de ieri, 30 martie, a avut loc Conferinta de presa anuala a Organizatiei Germane pentru Turism, ocazie cu care am fost prezenta la eveniment si revin cu cateva cifre legate de turismul din Germania, noutati despre turistii romani care merg in vacante in aceasta tara precum si planurile de promovare turistica ale Germaniei in viitor.

IMG_20160330_115328

Germania este a doua cea mai populara destinatie pentru europeni

pentru al saselea an la rand

Cu 79,7 milioane de innoptari internationale, turismul de incoming in Germania inregistrează in 2015, pentru a sasea oara consecutiv, cresteri semnificative.

germania pe locul 2 in destinatiile europene

Conform datelor Institutului Federal de Statistica, numarul innoptarilor oaspetilor straini in unitatile de cazare cu cel putin zece paturi pentru perioada ianuarie – decembrie 2015, se situeaza cu 4,1 milioane peste valorile anului precedent – o crestere de 5,4 %.

Fata de anul anterior, Germania a inregistrat un plus de 2,1 milioane de innoptari, adica o creștere absoluta de 50%. Astfel, din totalul numarului de innoptari inregistrate in Germania, 73,4% au fost realizate de turisti din tarile europene.
Primul loc este detinut de Olanda cu 11,2 milioane de innoptari (cu 1,6% mai mult). Pe locul secund se afla Elvetia, cu 6,4 milioane de innoptari (cu 8,4% mai mult). O rata ridicata de crestere a inregistrat si Marea Britanie, care a generat cu 7,4% mai multe innoptari decat anul trecut si care ocupa locul patru, imediat după SUA, in topul incoming al pietelor sursa.

germania crestere incoming

Piata de incoming din Romania

Se pare ca si numarul de innoptari ale turistilor romani care calatoresc in Germania a crescut de la 728.161 în 2014 la 801.705 în 2015 ceea ce inseamna o crestere de 10,1%, crestere  care pozitionează Romania in primele 20 de piete pentru turismul de incoming in Germania.

Sa fie oare Germania o destinatie interesanta pentru turistii din Romania?

Se pare ca da, iar motivele principale pentru calatoriile acestora in Germania sunt:

  • petrecerea sarbatorilor (43%),
  • vizitarea prietenilor si a rudelor (30%)
  • afacerile (27%).Screen Shot 2016-03-31 at 06.47.09

Alte cateva date interesante despre turistii romani pe care le-am aflat in curusl zilei d eieri in cadrul Conferintei anuale de presa a Organizatiei Germane pentru Turism sunt:

  • Cei mai multi turisti calatoresc cu masina (67%), avionul (22%) si autocarul (10%).
  • Germania este o destinatie mai populara in randul tinerilor (varste cuprinse intre 15 si 34 de ani), 49% dintre acestia alegand Germania ca destinatie turistica.
  • Numarul turistilor de peste 55 de ani reprezinta 27% din total celor care viziteaza Germania.
  • Cei mai multi turisti (78%) aleg calatoriile lungi (aproximativ 9 zile).
  • In medie, turistii romani care calatoresc in Germania cheltuie 36 euro pe zi, iar 31% dintre acestia isi rezerva toate aspectele legate de vacanta online.

Natura, principala tema de comunicare a Organizatiei Germane pentru Turism in 2016

“Vacante in inima naturii” este tema campaniei globale din 2016, desfasurata de Organizatia Germana pentru Turism. Aceasta se bazeaza pe cele peste 130 de monumente ale naturii din Germania – 16 parcuri nationale, 15 rezervatii ale biosferei UNESCO si 104 parcuri nationale. Subtemele „Surprize în natura” si „Placerile Naturii” dezvaluie parti mai putin cunoscute ale
destinatiilor din Germania, alaturi de sfaturi si povesti de fundal.

Intr-un studiu al Organizatiei Germane pentru Turism, 37% dintre vizitatorii internationali au numit ‘peisajul și caracteristicile acestuia‘ ca fiind unul dintre cele mai importante criterii pentru alegerea destinatiei de vacanta, imediat dupa ‘atractiile locale‘, care se situeaza pe primul loc”, explica Petra Hedorfer, CEO al Organizatiei Germane pentru Turism.

Pe website-ul general al Organizației Germane pentru Turism www.germany.travel/nature există deja secțiunea dedicată acestei teme, ce include o hartă interactivă a monumentelor naturale ale Germaniei, cu conținut detaliat pentru fiecare dintre cele 16 parcuri naționale, 15 rezervații ale biosferei și pentru 48 de parcuri naturale.

Germania are peste 1/3 din suprafata tara impadurita, are peste 100 de parcuri naturale, 130 de monumente ale naturii, 15 rezervatii ale biosferei UNESCO si 90 de miliarde de arbori cu varsta medie de 77 ani.

Mai mult de 2,4% din suprafata Germaniei este acoperita de apa, tara fiind strabatuta de rauri si parauri si presarata cu lacuri si iazuri. Daca adaugi la acest lucru faptul ca mergand in vacanta in Germania te poti relaxa pe doua mari (Coasta Germaniei intinzandu-se pe 1200 km de-a lungul Marii Nordului si Marii Baltice) parca aceasta destinatie devine si mai interesanta, mai ales in sezonul de vara.

Astfel, Germania se promoveaza in acest an ca o destinatie excelenta pentru turistii care vor sa exploreze natura.

Carmina Nitescu

autor Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice. Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com
Tags: specialisti in turism

2 Comentarii

Leave a Reply