Inovatia anului: VR by Club Med

dav

Astazi este din ce in ce mai greu sa “convingi” un client de serviciile unui hotel, de frumusetea unei destinatii sau de faptul ca activitatile pe care le gaseste la destinatie sunt variate si ca acesta gaseste acolo suficiente lucruri interesante de facut.

Nu cred ca mai putem “convinge” vreun calator sa achizitioneze o vacanta fara sa ii aratam imagini sau videoclipuri de la destinatie/cu hotelul/cu activitatile pe care le poate face.

Partea si mai interesanta este ca de cele mai multe ori, un calator care chiar vrea sa plece in vacanta, se documenteaza singur si, in momentul in care ajunge la tine in agentia de turism (asta daca mai ajunge acolo) stie ce sa iti ceara.

Pentru ca timpul este din ce in ce mai limitat, majoritatea turistilor aleg sa discute cu noi, agentiile de turism, pe email sau la telefon si sunt putini cei care vin in agentie. Mai exista totusi agentii de turism care se bucura de prezenta turistilor in agentie si despre acestea vreau sa iti povestesc astazi. De ce? Pentru ca aceste agentii vor reusi sa ofere clientilor sai o cu totul altfel de experienta daca se ingrijesc sa il faca pe turist sa se simta deja in vacanta odata ce au trecut pragul lor.

De exemplu, asa cum Perfect Tour a reusit sa realizeze un spatiu propice insipratiei de vacanta prin Travel Boutique-ul pe care l-au deschis de cativa ani, in Europa sunt nenumarate agentii de turism care pun foarte mare accent pe experienta pe care o ofera clientului chiar de cand acesta le trece pragul.

Si daca tot vorbim despre “experienta” pe care i-o putem oferi turistului in momentul in care acesta ne trece pragul, afla ca de astazi, 15 iunie, touroperatorul mondial Club Mediterranee (Club Med) care este prezent si in Romania printr-o agentie dedicata, pune la dispozitia clientilor sai tehnologia VR (Virtual Reality).

Nu stiu daca esti familiarizat cu VR-ul (Virtual Reality/vedere stereoscopica) insa prin intermediul acestei tehnologii poti inspira clientii la calatorie intr-un mod unic: ii poti lasa sa se plimbe in liniste prin locatiile exclusiviste puse la dispozitie de Club Med, inainte de a achizitiona efectiv serviciile de calatorie.

Ce inseamna de fapt VR? In “traducere” simpla, este vorba de niste ochelari speciali prin care poti viziona niste filmulete realizate in 360 grade. Adica, purtand ochelarii acestia te poti invarti pentru a vedea de jur imprejurul tau. Orientandu-ti astfel atentia asupra unui resort de vacanta, te vei putea “plimba” efectiv peste tot: vei putea vedea hotelul de sus, te poti plimba pe plaja sau pe la piscina, sau, de ce nu…prin statiunea de ski. Bineinteles, te poti “intoarce” la locurile pe care vrei sa le mai vezi odata.

Un exemplu de videoclip pe care il poti vedea in VR este cel mai jos (bine, prin VR videoclipul este putin diferit, clipul de pe Youtube fiind realizat pentru desktop). Atentie, senzatia este cu totul alta cand te uiti prin ochelari decat atunci cand vezi videoclipul pe ecranul calculatorului.

Cu ajutorul tehnologiei VR şi “360 video”, clientii Club Mediterranee pot fi transpusi in atmosfera unei vacante de vis pentru a decide care este destinatia lor favorita de calatorie. Practic, orice persoana poate avea acces la un “teaser” de vacanta.

Club Med este primul touroperator mondial care lanseaza o colectie de videoclipuri realizate in 360 de grade, oferind astfel o experienta noua si interactiva a realitatii virtuale. Proiectul a fost dezvoltat in parteneriat cu Samsung, TF1 Production si Digital Immersion. Scopul acestui demers este acela de a continua traditia de utilizare a unor concepte si soluţii avangardiste pentru a furniza clientilor Club Mediterranee solutiile ideale pentru petrecerea unor vacante de neuitat“, a declarat Irina Witek, sales manager Meetings&Events by Club Med.

Turistii romani vor putea testa dispozitivele de “teleportare” in agentiile partenere din Bucuresti (Perfect /Tour – Bd. Decebal, Happy Tour – Polona Business Center si Eturia – Str. Maior Ghe. Sontu) incepand de miercuri, 15 iunie 2016.

Cu ajutorul noului mijloc high-tech, care permite “vizitarea” destinatiilor exclusiviste, demonstram deschiderea de care Club Mediterranee da dovada in a-si prezenta serviciile oferite exact asa cum sunt, fara cosmetizari inutile. Prin introducerea acestui nou concept in România, ne dorim sa redefinim relatia pe care o avem cu clientii, mizand pe ideea de construire a unui sentiment de incredere si de crestere a abilitatii clientilor de a trai experiente unice de vacanta“, a mai spus Irina Witek.

Personal consider ca cei care vor incerca tehnologia VR, noutatea anului oferita de Club Med, vor intelege mai bine despre cum este un hotel si o destinatie si vor putea alege vacanta dorita in cunostinta de cauza.

Pe viitor sper ca din ce in ce mai multe lanturi hoteliere dar si destinatii turistice sa vina cu altfel de initiative. Le-ar fi mai usor si lor sa se promoveze si le-ar fi si calatorilor mai simplu sa aleaga. In plus, cred ca multora li se va face instant pofta de vacanta.

Chiar daca sezonul estival a inceput si visam cu totii la mare si la soare, parca si o vacanta la ski ne-ar face cu ochiul. Pentru la iarna 🙂

Cam asa m-am simtit eu numai cand am vazut imaginea de mai jos. Imagine care este intr-adevar tentanta: sa ma urc oare pe snowboard in iarna urmatoare?

IMG_20160614_112115-01
Pe caldura asta ni s-a facut dor de sporturile de iarna. Oare cum se vad ele in VR?
Tags : Carmina NitescuClub Medcompanii de turismhotelmarketing si comunicare in turismspecialisti in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Reply