Influencerii din blogosfera de turism din Romania

Saptamana trecuta a avut loc Social Media Summit sau #smsbucuresti (daca ai urmarit hastagul in timp real), eveniment realizat de Revista Biz.

Evenimentul a fost mult asteptat de comunitatea bloggerilor din Romania pentru ca Revista Biz a fost prima din piata care in urma cu 10 ani scria despre blogosfera.

Suntem prima publicatie care a scris despre blogosfera. De 10 ani analizam evolutia social media si organizam evenimente dedicate acestei comunitati. Ne-am asumat rolul de educare si dezvoltare al acestui domeniu si, prin evenimentele repetate in care am adus la aceeasi masa jucatorii din companii, agentii si din blogosfera, am reinventat comunicarea si campaniile de marketing si comunicare” spune Marta Usurelu, redactor sef, Revista Biz.

Am fost in sala la eveniment si pot spune ca pe langa exemplele de campanii realizate cu succes in social media in anul ce tocmai a trecut, cel mai asteptat moment al conferintei a fost cel din ultima parte in care au fost prezentate listele cu cele mai vizibile bloguri romanesti. Sau listele cu influencerii din blogosfera romaneasca, asa cum au mai fost numite.

Motivul este unul lesne de inteles: din ce in ce mai multe companii au inteles valoarea adaugata pe care o poate aduce blogosfera in promovarea serviciilor sale.

Aici pe Turism Market am pus problema colaborarii cu blogurile de turism in repetate randuri inca din 2012. Pe atunci erau destul de putine companii care in campaniile de promovare lucrau cu bloggerii, iar aceste companii erau, de obicei, cele mari.

Ei bine, lucrurile s-au mai schimbat intre timp, iar atat companiile mari cat si cele medii si mici au inteles de ce e important ca atunci cand promovezi un produs, un serviciu sau pur si simplu tii la imaginea ta ca si companie si vrei sa comunici cat mai transparent si sa fii in mijlocul atentiei clientilor tai, sa apelezi la ajutorul bloggerilor.

Bloggerii sunt oameni ca si tine si ca si mine. Bloggerii sunt oameni obisnuiti care transmit informatia mai departe asa cum au perceput-o ei. Iar acest lucru este esential pentru ca a transmite informatia in acest fel face ca mesajul transmis mai departe sa fie autentic. Daca vrei mai multe detalii despre bloggeri, bloguri si de ce este bine sa lucrezi cu acestia, gasesti mai multe detalii in articolele noastre de aici, aici, aici si aici.

Spuneam ca lucrurile s-au mai schimbat de 4 ani incoace. Blogurile s-au dezvoltat si s-au nisat. Si cum turismul este “nisa” abordata de noi pe Turism Market, venim in ajutorul tau cu lista celor 20 cele mai relevante bloguri de turism din Romania, lista realizata de Revista Biz impreuna cu Zelist si publicata la Social Media Summit.

Strategie

Ca si pana acum, ne bucuram sa incurajam in continuare companiile de turism sa colaboreze cu bloggerii de turism pentru ca acestia sunt oameni carora le place sa calatoreasca, calatoresc, inteleg lucrurile din punctul de vedere al unui calator si transmit informatia ca atare mai departe. Informatia este transmisa transparent, asa cum o simt ei, acesta fiind un motiv in plus pentru a te baza pe colaborarea cu ei.

Noi ii felicitam pe toti colegii din turism care sunt prezenti in lista de mai sus si le transmitem un singur lucru: “Faceti ce va place voua mai mult: calatoriti. Si povestiti despre asta!”

Lista de mai sus cu influencerii din blogosfera de turism din Romania cat si celelalte liste cu influencerii din celelalte categorii (generalisti, culinar, vedete si jurnalisti, fashion, tehnologie, marketing/digital/media, relatii de cuplu, sanatate/sport/fitness, parenting, etc) le gasesti aici.

Tags : blog de turismCarmina Nitescusocial media summitspecialisti in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

4 Comments

  1. Ma bucur sa vad ca piata de turism acorda credit si blogerilor. Sa vedem daca lista creste sau devine doar o lista de casa pentru o mana de agentii.

Leave a Response