From tourist to local. Povestea extraordinara a celor care au ales Romania

cover rolandia

Se spune ca Romania e frumoasa. Si este. Insa parca e mai frumoasa prin ochii strainilor care ne viziteaza tara si prin ochii romanilor plecati peste hotare de multi ani.

Inca din 2013 sustin pe Turism Market proiecte de promovare a Romaniei si, pe langa evenimentele de promovare pe care le-am organizat, cum sunt #CalatorPeValeaPrahovei, #RelaxareSiVitalitate in sudul litoralului romanesc si #RomaniaAutentica: Marginimea Sibiului si Valea Hartibaciului, am sustinut diferite alte evenimente precum au fost  Atra Doftana,  EnjoyHD, Calare in Carpati, #priNeamt, #EnjoyBucharest.

Astazi iti atrag atentia asupra unui alt tip de proiect de promovare a Romaniei numit “From tourist to local“, proiect care isi propune sa spuna povestile a 6 turisti straini deveniti… localnici in Romania.

Proiectul este initiat de Rolandia din Iasi, agentie de turism touroperatoare specializata pe incoming care doreste sa surprinda motivele care i-au convins pe cativa turisti sa vina in Romania, dar mai ales sa ramana aici. In cadrul proiectului sunt prezentate povestile a 6 turisti straini, care au devenit, involuntar, ambasadori ai Romaniei.

Povestile lor vor fi prezentate pe blogul agentiei timp de 7 saptamani incepand cu aceasta.

Toti cei 6 turisti care vor fi prezenti in proiect prin interviuri au venit prima oara in Romania in vacanta, nestiind ce le rezerva viitorul. Intamplarea (de fiecare data alta) a facut ca acestia sa se indragosteasca efectiv de ceva ce le oferea Romania si sa decida apoi sa ramana aici.

Primul lor contact cu Romania a fost poate cel mai important, astfel fiecare s-a indragostit de tara noastra si a reusit sa se integreze in comunitate, promovand, la randul lor, turismul in Romania. Ce le-a placut acestora la Romania?

Vei afla din interviuri insa ca si idee au fost impresionati de oamenii prietenosi gasiti aici, locurile pline de istorie si povestile incredibile care fac fiecare zi sa aduca o noua provocare.

Cine sunt cei 6 turisti straini ? Sa iti spun cate ceva despre ei…

  • Damian Galvin (interviul cu el este aici) a venit in Romania in anul 2004 iar frumusetea orasului Brasov l-a convins sa ramana aici. A renuntat la pozitia de Manager de Proiectare in cadrul Aston Martin pentru a incepe totul de la zero intr-o mica garsoniera din centrul vechi al Brasovului. Cuvintele sale frumoase despre Romania sunt mai convingatoare chiar si decat prefata unui ghid Lonely Planet. Fondatorul companiei imobiliare White Mountain, povesteste despre cum s-a indragostit de orasul Brasov, dar si despre munca lui caritabila in Constanta.
  • Yvette Larsson, scriitoarea blogului Bucharest Lounge, te va incanta cu povestea ei impresionanta despre experienta avuta in Romania. Vei afla cum a devenit Ambasador voluntar al Romaniei, dar si cum s-a nascut pasiunea ei deosebita fata de ceea ce inseamna portul traditional romanesc.
  • Duncan Ridgley, cunoscut mai ales in randul vedetelor din Marea Britanie datorita cadrelor surprinse in tabloidele britanice, a ales sa se stabileasca in tinutul linistit al Maramuresului. Dupa ce a marturisit intr-o nota mai comica ce l-a facut sa ramana in Maramures si cum a devenit pui de morosan am aflat despre „hotelul” care il administreaza, Village Hotel. Fascinat de viata simpla de la tara, traditiile ce inca se mai pastreaza si frumusetea locului, acesta s-a stabilit in Breb.
  • Despre Romania am auzit lucruri frumoase si de la Michael Fraser, care in prezent este proprietarul pub-ului Mojo, unul din cele mai cunoscute din Bucuresti. Dupa ce s-a nascut in Belgia, intr-o familie de britanici, a copilarit in Germania si a studiat in Anglia, urmand ca apoi sa se stabileasca in Romania.
  • Maria Alvarez a venit tocmai din Spania si a marturisit in timpul interviului ce face ea acum in Romania. Este profesoara la Facultatea de Litere din Iasi si ii place cu desavarsire Romania. Dupa 8 ani de cand sta in Romania, stie sa vorbeasca foarte bine in limba romana si spune ca aici a trait o noua viata.
  • Peter Hurley, al noualea copil dintr-o familie irlandeza, povesteste ce ii place cel mai mult in Romania si de ce ii este cel mai dor. Fondatoral festivalului anual „Drumul lung spre Cimitirul Vesel” si autor al cartii „Drumul crucilor”, considera ca Dumnezeu iubeste Romania, mai ales datorita frumusetii muntilor Carpati.

Eu abia astept sa urmaresc povestile acestor 6 oameni care mi se par deja fascinanti. Tu cunosti vreun strain stabilit in Romania? Daca da, intreaba-l de povestea pe care o are. S-ar putea sa fie una dintre cele mai frumoase povesti pe care le-ai auzit vreodata!

Carmina Nitescu

autor Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice. Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com
Tags: Carmina NitescuRomaniaspecialisti in turism

2 Comentarii

Leave a Reply