Educatie in turism – curs despre Facebook

credit foto: unsplash.com

N-am mai scris demult despre educatia in turism asa ca este momentul sa revin putin asupra subiectului.

Pana acum m-am concentrat asupra educatiei noilor veniti in turism, a celor ce isi doresc o cariera in domeniu. Oare totul se opreste aici?

Spuneam intr-un articol anterior ca toata viata inveti, oricat de bine pregatit ai fi. Si inveti pentru a fi la curent cu tot ce se intampla, pentru a cunoaste lucruri noi si pentru a creste alaturi de domeniul pe care il iubesti atat de mult (doar de asta lucrezi in turism si iti place ceea ce faci).

Spuneam ca educatia continua este importanta. Dar cum sa faci lucrul asta? Participand la evenimentele organizate in turism, participand la cursuri de specializare, la seminarii, workshopuri si alte dezbateri. Este important sa cauti singur surse pentru a cunoaste lucruri noi permanent si sa nu te multumesti cu ceea ce stii pana in prezent. Poate ca acum esti bine pregatit in ceea ce faci insa in scurt timp, daca nu faci nimic in sensul pregatirii continue vei ramane in urma cu informatia si cu tehnologia nou aparuta in turism.

In ultimii ani social media a luat amploare in intreaga lume dar si in Romania. Au aparut multe retele de socializare pe care suntem cu totii din ce in ce mai activi. Cum ar fi daca am folosi acest canal de comunicare in cresterea business-ului nostru?

Unele companii de turism deja fac acest lucru, altele inca nu. Si stiu ca multe companii de turism ar vrea sa cunoasca mai multe canale de promovare tocmai pentru a face si altceva pentru cresterea business-ului lor.

Si pentru ca tot vorbim de educatie in turism si promovarea pe retelele sociale trebuie sa iti spun despre un curs care mi-a atras atentia: cursul despre Facebook tinut de Alex Filip.

Alex Filip este organizatorul conferintei SM&MS for Travel Industry (aprilie 2013) si este foarte activ in zona evenimentelor in turism. Pana acum a tinut cateva cursuri despre Facebook in cateva orase din Romania iar in aceasta toamna pregateste un road show in care va tine cursuri in: Timisoara 23.09, Cluj Napoca 25.09, Sibiu 27.09, Brasov 30.09, Bucuresti 02.10, Constanta 4.10 si Iasi 7.10.2013.

Update 06.09.2013: Alex a facut cateva modificari in programul initial astfel incat cursul despre Facebook va avea loc numai la Bucuresti, pe 02.10.2013

La cum il cunosc eu pe Alex stiu ca va pune toate cunostintele lui despre Facebook la un loc si va tine o prezentare care merita urmarita. Recomand si sustin actiunea lui Alex si o consider a fi un pas important in educatia in turism in ceea ce priveste promovarea online.

De ce sa participi?

 • Vei intelege de ce Facebook este considerat un fenomen global (statistici si estimari).
 • Vei afla care este importanta retelei Facebook si ce beneficii aduce unui business de turism.
 • Vei invata ce inseamna un plan editorial si cum se creaza o strategie de continut.
 • Vei descoperi cum se seteaza si se targheteaza precis si eficient o campanie pe Facebook.
 • Vei afla care sunt indicatorii cei mai utilizati (actions, engagement, praguri de performanta).
 • Vei invata cum se monitorizarea si se evalueaza intreaga activitate.
 • Vei intelege cum iti poate aduce reteaua Facebook clienti noi si cum ti-i poate transforma pe cei deja existenti in clienti fideli.
 • Vei descoperi, prin studiile de caz prezentate, o serie de agentii si hoteluri care si-au dezvoltat cu succes o strategie de Facebook.

Cui se adreseaza evenimentul?

 • Proprietarilor de afaceri in turism.
 • Managerilor si coordonatorilor din departamentele de marketing si PR din cadrul agentiilor de turism.
 • Reprezentantilor din lanturile hoteliere, pensiuni si companii aeriene.
 • Consultantilor independenti in turism si marketing online.

Daca vrei sa participi la curs gasesti aici detaliile de inscriere. Inscrie-te la curs pana pe 15 august si ai o reducere (locurile sunt limitate).

Update 24.09.2013: Last minute pentru cursul din Bucurestii de pe 2 octombrie

Turism Market sustine initiativa lui Alex Filip si ii este alaturi ca si partener.

Vrei sa afli mai multe despre cum poti utiliza Facebook ca si canal de promovare al agentiei de turism sau al hotelului/pensiunii in care lucrezi? Vino si tu la curs.

Credit foto: unsplash.com

Carmina Nitescu

autor Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice. Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com
Tags: eveniment in turismsocial media in turismspecialisti in turism

2 Comentarii

 1. Carmina, am o intrebare: cum pot si eu sa va gazduiesc la Rm.Valcea in organizarea unui curs?administrez un hotel cu o sala de conferinte de 30 de locuri si mi-as dori sa fiu gazda cursului, sava cunosc si sa colaboram.Binenteles si sa particip la curs.Astept telefonl dvs.Laura Craioveanu
  0748360186

Leave a Reply