Despre campania #GreciaSigura

Ma tot tineam de cateva zile sa abordez subiectul campaniei #GreciaSigura insa am fost retinut de o vacanta… in Turcia 🙂 . Chiar si asa, am urmarit de acolo cu mare interes desfasurarea de forte a celor de la ANAT, Paralela 45, Cocktail Holidays si Prestige Tours.

Inca de la inceputul acestei crize europene s-a instalat panica in randul turistilor cu rezervari pe destinatia Grecia, panica alimentata si de scenariile apocaliptice ale mass-mediei. Sigur, panica este justificata pentru ca, raportat la nivelul general de trai al romanilor si frecventa redusa de calatorie, un concediu ratat poate reprezenta o adevarata drama pentru marea majoritate a clientilor nostri.

Am fost intotdeauna constient de faptul ca dupa ce ca lucrez intr-o industrie cu margini extrem de mici care ne ingreuneaza nu numai activitatea ci si dezvoltarea sau modernizarea serviciilor, orice dezechilibru politic sau economic ne afecteaza direct si foarte grav business-ul in care activam. Dar na… pasiunea face intotdeauna diferenta 🙂

Acum, tinand cont de toate aceste amenintari de mai sus, apreciez cu atat mai mult initiativa campaniei #GreciaSigura si mai ales eforturile financiare ale celor 3 agentii implicate care au reusit sa duca pe “front” echipe de jurnalisti si un blogger, pentru a transmite live informatii reale si relevante.

Nu ma pricep la politica astfel incat sa fac o analiza in acest sens insa, din punct de vedere al comunicarii, pot spune ca mixul de media pe care s-a comunicat Grecia ca destinatie sigura a fost unul foarte bun incepand cu PR-ul ANAT, aparitiile TV ale domnului Burcea, comunicarea in Social Media si viralizarea informatiilor.

Vorbeam cu o reprezentanta a uneia dintre agentiile sustinatoare ( nu ii dau numele pentru ca nu am apucat sa-i cer acordul, desi mi-ar fi placut 🙂 ) care imi spunea asa: “Trebuie sa luam atitudine ca sa reusim si sa incercam sa nu lasam o asemenea destinatie sa se duca pe apa sambetei”.

Sunt total de acord.
O destinatie precum Grecia nu merita sa se piarda.

Personal, m-as fi asteptat sa vad o industrie mai unita pentru salvarea unei asemenea destinatii.
Poate cu timpul.

P.S.
Acest articol nu este parte a niciunei campanii, ci doar un semn de apreciere pentru eforturile colegilor nostri 🙂

Credit foto: unsplash.com

Tags : agentie de turismconsultant de turismconsultanta in turismmadalin mancilaspecialisti in turism
Madalin Mancila

The author Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com

1 Comment

  1. Multumim,Madaline! Echipa tare- Adriana si Dan Goicea,Elena,Gabi Peset,Ana Smadeanu,cu colegii de la Anat. Am avut 3 televiziuni,bloggeri,jurnalisti.. O reusita!

Leave a Response