Accent Shop: o noua platforma de rezervari dedicata segmentului B2B in turism

Turismul online este viitorul. O stim cu totii de cativa ani si iata ca din ce in ce mai multe companii de turism dezvolta solutii online atat pentru turismul B2C (business to client) cat si pentru B2B (business to business).

Cea mai recenta miscare de acest fel din piata de turism din Romania a avut loc zilele trecute cand Accent Travel & Events a lansat noul Accent Shop.

Accent Shop este un magazin de rezervari dedicat segmentului B2B si cu ocazia lansarii  i-am luat un scurt interviu lui Madalin Mancila Marketing & Development Manager al Accent Travel & Events.

Carmina: Buna Madalin. Ma bucur ca reusesc sa te prind putin acum cand sezonul de vara este in toi.
Madalin: Buna. Prietenii ma prind oricand 🙂

Carmina: Stiu ca ai ceva noutati, spune-mi te rog despre Accent Shop. Inteleg ca este un brand nou lansat de Accent Travel & Events care se adreseaza segmentului B2B.
Madalin: Accent Shop este brandul platformei noastre B2B prin care punem la dispozitia agentiilor partenere Accent, accesul la trei module, Avion, Hotels (peste 300.000 de hoteluri la nivel mondial, toate destinațiile într-un singur sistem, emitere vouchere în timp real etc.) și Pachete (locuri alocate pe litoral, în stațiunile balneo, montane și agroturistice, chartere, generare documente etc).

Carmina: Cu ce anume se diferentiaza Accent Shop de alte sisteme existente pe piata?
Madalin: Principalul diferentiator este Travel Fusion, furnizor integrat si disponibil in platforma cu 1 Iulie. Suntem singurii care oferim acest integrator de companii low cost in zona B2B, în cadrul modului Bilete Avion.

Carmina: Ce investitie a avut acest sistem si ce rezultate doriti sa aiba?
Madalin: Investitia in platforma nu se termina niciodata, pentru ca tehnologia trebuie dezvoltata si intretinuta constant. Dar ca sa-ti raspund la intrebare, pana in acest moment am ajuns la o investitie de 50.000 EUR.

Carmina: Care sunt asteptarile tale cu privire la acest produs?
Madalin: Din momentul in care m-am alaturat echipei Accent, mintea mea este blocata pe cuvantul performanta. Imi doresc ca alaturi de colegii mei sa performam in tot ceea ce facem. Sincer, sunt linistit si sigur de reusita, pentru ca ma bucur de sprijinul neconditionat al managementului, lucru destul de greu de obtinut, in general vorbind. Imbracarea tehnologiei noastre intr-un brand nou, reprezinta doar primul pas, urmeaza sa ne convingem partenerii ca putem livra ceea ce le promitem.

Carmina: De ce este important sa atasezi tehnologiei B2B in brand comercial?
Madalin: Stiam ca tehnologia este crucială în activitatea unei agenții de turism moderne, însă fără un brand atasat, pot spune că procesul este putin incomplet. Sunt convins de faptul că brandul umanizează tehnologia, de aici și decizia de a lansa Accent Shop ca brand dedicat B2B.

Carmina: Madalin, eu iti multumesc pentru timpul acordat. Daca mai vrei sa adaugi ceva pentru cititorii Turism Market te rog sa o faci in continuare.
Madalin: Eu iti multumesc si da, as vrea sa le multumesc cititorilor Tursim Market pentru ca au ramas alaturi de acest proiect frumos, facut si intretinut cu multa munca si pasiune.

Carmina: O zi frumoasa si mult spor cu Accent Shop!
Madalin: Multumesc si multa inspiratie si tie.

Ca si concluzie dupa ce mi-am aruncat o privire pe siteul AccentShop.ro, acesta este o platforma complexa care ofera tot ce are nevoie un client B2B (bilete de avion, cazari la hoteluri si pachete) si, in plus, ofera si consultanta prin echipa de agenti dedicati. Iar asta nu imi spune decat ca sistemul trece de granita online-ului tocmai prin acest serviciu de consultanta care ajuta mai mult decat credem in comunicarea intre cele 2 parti si in luarea deciziei de cumparare.

Tags : Carmina Nitescumadalin mancilaspecialisti in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response