De ce trebuie sa alegi o agentie de turism

Asa cum am promis intr-un post din grupul Specialisti in Turism, articolul de astazi este facut

cu ajutorul celor care si-au dat cu parerea cu privire la subiectul din titlu.

Parerea mea o cunoasteti foarte bine iar daca nu, va reamintesc faptul ca sunt un mare sustinator al agentiilor de turism si al consultantei pe care o pot oferi. In cazul OTA ( Online Travel Agency ) va sfatuiesc sa le alegeti pe care care sunt capabile sa ofere si un serviciu de urgenta sau consultanta 24/24.

Revenind, iata ce spun cativa colegi care au avut amabilitatea de a raspunde provocarii de pe Facebook  cu privire la tema de azi:

este mai comod si scapi de bataia de cap si timpul pierdut ca sa organizezi totul singur. Si ai o mai mare singuranta ca daca rezervi ceva prin agentie, atunci sigur e rezervat. eu am patit-o de doua ori nasol cu doua cazari pe care le rezervasem, pe cont propriu, prin telefon, deci… mai bine cu agentia:)
pe principiul nu intotdeauna ce i-a placut vecinului ti se potriveste si tie, e foarte importanta consultanta in acest domeniu; un bun consultant in turism identifica nevoile clientului de cele mai multe ori mai bine decat o face insusi clientul. Asta, pe langa siguranta serviciilor, existenta unui contract, etc. Sa nu uitam si de serviciile post vanzare care, de asemenea sunt foarte importante.
Motivele sunt multiple: alegerea destinatiei (pentru turistii nehotarati), informatii detaliate cu privire la destinatia propriu-zisa, la cazare, bagaje, avertismente de calatorie, curs de schimb, orarele mijloacelor de transport local, diverse costuri, taxi, bacsisuri, etc. Practic, o agentie de turism scuteste turistul de timpul pierdut pentru documentare, il consiliaza. Lasand la o parte tarifele care pot fi vizibil mai reduse, decat daca isi cumpara pe cont propriu un pachet turistic. Mai sunt facilitatile cu obtinerea vizei, posibilitatea incheierii unei asigurari storno, a rezolvarii unor situatii neprevazute aparute la fata locului privind cazarea. Asigurarea transferului, diverse rezervari de bilete. Cam acestea ar fi motivele generale, din punctul meu de vedere si al colegei mele Georgiana Baicoianu .
Cristian C. Francu – relatia personala directa cu agentul de turism,
– consultanta personalizata si dedicata si nu doar intermedierea sau finalizarea de rezervari,
– contractul semnat in conditiile discutate si agreate,
– implicarea personala a agentului tau de turism in personalizarea ofertei conform asteptarilor, prioritatilor si bugetului tau
– suportul in caz de probleme neprevazute, problem solvingul oferit
– experienta, know how-ul si contactele agentiei
– tarifele speciale, negociate si obtinute de agentie pe baza volumului sau accesului in sisteme ori in baza unei relatii directe si privilegiate cu furnizorul de servicii
– Cu o agentie ai un contract,raspunde cineva de oferte
– Prin sisteme,daca ai over booking,esti ” haiduc”
– La avioane,dac ai probleme,ai pe cine sa suni
– O agentie cauta prin multitudinea de oferte- touroperatori,sisteme,parteneri,este un ” broker”, si iti prezinta mai multe optiuni.
Sper sa nu repet ce s-a mai zis, incerc sa sumarizez. Cel mai mare avantaj: clientul cedeaza responsabilitatea agentiei de la momentul cautarii ofertelor, respectiv al rezervarii, pana la intoarcerea din calatorie. Clientul nu are nici o alta grija, decat sa aleaga din mai multe variante de oferte si sa se bucure de sejur, scutind timpul lui pretios si evident, cu un cost redus! In plus, poate apela la agentie oricand, pentru orice fel de urgenta. Ce altceva si-ar mai putea dori clientul?

Consider extrem de pertinente toate parerile de mai sus iar in cazul in care mai sunt si alte pareri, pro sau contra, va astept cu comentarii.

Credit foto: unsplash.com

Tags : agentie de turismcompanii de turismmadalin mancilaspecialisti in turism
Madalin Mancila

The author Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com

8 Comments

  1. “De ce trebuie să alegi o agenţie de turism?” Hmm, chiar aşa, de ce “trebuie”? Consider că nu “trebuie” nimic pe lumea aceasta, mai ales când discutăm despre călătorii. Bineînţeles că fiecare stil de călătorie are avantajele şi dezavantajele lui, dar haideţi să nu inoculăm ideea că excursiile prin agenţie sunt ţâţă de mâţă şi restul ne expunem riscurilor, îndrăznind să călătorim independent!

    1. Evident ca nu TREBUIE!

      Ideea articolului era sa gaseasca niste avantaje pe care o Agentie de Turism serioasa si responsabila le ofera clientilor sai!

      Deci nu TREBUIE ci, poate, in unele cazuri, ar fi bine! Daca nu sa cumperi, macar sa compari si verifici ofertele unor Agentii de Turism!

      Da, trebuie sa fie una serioasa, cu oameni dedicati si care stiu ce fac.

      Insa in cazul in care ai gasit o astfel de agentie, sau un astfel de consultant de turism, e bine sa-l ti aproape!

      Da, poti sa te descurci si singur cu rezervarile online sau direct. Dar nu intotdeauna merita si nu mereu ai rezultate mai bune asa.

      In plus, nu toata lumea are timp, chef, idei, cunostinte si abilitati sa caute, compare, verifice si rezerve pe cont propriu in siguranta si confort.

      Nu e un… MUST. NU trebuie neaparat! Dar merita sa incerci!

      Si daca ai fost dezamagit de o experienta cu o agentie sau un agent… sa nu generalizezi!

      In rest, fiecre cu stilul de viata, de calatorie si cu alegerile personale! 😉

Leave a Response