Cum a fost la TEDX Bucuresti noiembrie 2013?

tedx

CUM A FOST LA TEDX BUCURESTI – NOIEMBRIE 2013 ?

Aceasta intrebare am tot primit-o incepand de a doua zi dupa eveniment (sambata 09 noiembrie 2013), asa ca m-am hotarat sa scriu cateva impresii si daca ma mai intreaba cineva, o sa scap usor, le dau linkul 🙂

A fost pentru mine prima editie la care particip din sala. Ca asa pasiv, de acasa, ma tot uit pe TED Talks  si am urmarit o sumedenie de filmulete, pot sa ma declar fan. Asa ca am participat cu o mare bucurie, cu mari asteptari si cu o la fel de mare dorinta de a vedea cum ne descurcam si noi, romanii, cu acest eveniment atat de cunoscut in afara.

Nu va voi spune nimic despre speakeri, ii gasiti aici.

As vrea doar sa va mentionez pe doi dintre ei care mi-au produs cea mai intensa experienta: Karina Hollekim si a ei poveste de viata si de almost-death  si un filmulet cu ceea ce face , iar dintre speakerii romani, un super show a facut Berti Barbera . Excelent! Fara alte comentarii, nu pot exprima efectiv in cuvinte ce a facut!

Nu va mai dau alte informatii despre continut pentru ca oricat de multe si de explicite ar fi acestea, nu pot surprinde ce si cum s-a discutat cu adevarat si ce impact a avut TEDx. Va rog doar sa faceti cumva sa ajungeti la editia urmatoare, merita!

Si evident ca va voi mai spune, ca de obicei, cum m-am simtit ca simplu participant, ca om, ce a vazut si ochiul meu critic de Event Planner, ce a fost bine, ce a fost foarte bine, si unde ar mai fi fost loc de mai bine 🙂

Cum m-am simtit ? Pai, pentru o zi (am stat de dimineata de la 09.00 pana seara aproape de 20.00) am fost ca intr-o alta lume. Alta decat Romania evenimentelor noastre clasice, in tipare destul de conservatoare. Era o lume pestrita si a participantilor, media de varsta sa zic ca era undeva in aria 25-35 ani. Au fost 700 de participanti in sala. Deci 700 de oameni care au decis ca o sambata din viata lor sa mearga la un eveniment TED. Cand afara era cald si soare de primavara. Felicitari organizatorilor pentru reusita aceasta !

Unde s-a organizat ? Locatia aleasa a fost Auditorium Pallady, de pe bulevardul cu acelasi nume. O locatie noua pe piata de evenimente din Bucuresti, care mi-a facut o impresie foarte buna. Construita cu scopul precis de a gazdui evenimente, cu o sala amfiteatru foarte generoasa, Auditorium Pallady impune inca de cand ajungi in fata lui. Un hol generos (nu pot spune acelasi lucru despre parcare J, chiar ma intreb cateodata cum se dau autorizatiile de constructie in Romania…de fapt nu ma intreb, e retoric) ce acomoda partea de inregistrare, hol branduit foarte bine de TEDx …. full de participanti veseli si galagiosi, acestea au fost premisele sub care am fost intampinata la sosire.

Ca si logistica, as fi apreciat sa fie mai clar indicat la ce organizator sa imi fac inregistrarea, fiindca badge-urile erau alocate fiecaruia pe litere, dupa numele de familie, dar eu afland acest aspect dupa ce am stat la doua cozi diferite 🙂

Nu pot sa nu notez un alt minus in logistica: partea de asezare catering. Mi s-a parut, ca Event Planner, cumva foaaaaarteeee indraznet sa faci un singur punct de servire (ma refer aici la bufetul de la masa de pranz) pentru 700 de oameni infometati care au iesit tintit spre masa de pranz (mai ales ca se intarziase cu o ora si ceva )… nu va pot povesti ce coada s-a facut la acest unic bufet, pe scari in sus, spre usa de iesire J Am privit amuzata (si infometata) dar in acelasi timp impresionata de calitatea oamenilor din noua generatie care stateau cuminti la rand, necomentand nimic. Ma gandeam cu un zambet amar cum alti reprezentanti din niste industrii mai ¨galagioase¨(farma, bancar, F&B…etc) ar fi facut un mare show sa li se intample la eveniment asta 🙂 (evident avand si un motiv destul de bun sa spuna ceva).

Dar sa nu fiu carcotasa, pentru ca, da, intr-adevar nu ma pot abtine sa nu privesc si minusurile dintr-un eveniment de cate ori particip. Feedback-ul meu insa nu este cu intentie negativa, eu as dori sa reusim cu totii, invatand din experiente mai mult sau mai putin bune, astfel incat pe viitor sa imbunatatim cu totii serviciile de M.I.C.E. din industria romaneasca.

Izabela la TEDX BucharestRevenind la TEDx , anul acesta s-a desfasurat sub sloganul MAKE IT HAPPEN! , si cred ca a surprins foarte esenta generatiei care a dominat prin prezenta acolo si care se pare ca devine din ce in ce mai vocala in Romania.

Sunt oameni tineri, oameni frumosi, oameni care inca vor sa creada ca lucrurile se pot schimba, oameni care au nevoie de lideri spirituali si de puterea exemplului acum, in Romania, mai mult decat oricand. Dovada a fost interesul mare pentru acest eveniment, 700 de oameni care au ales sa plateasca o taxa de participare nu tocmai mica, care au ales sa petreaca o sambata, 12 ore intr-o sala, pentru a gasi o data in plus o inspiratie, un motiv sa faca ceea ce fac in fiecare zi, sau sa capete curajul de a schimba ceva, punand lucrurile in miscare.

Bravo organizatorilor TEDx Bucuresti 2013, bravo pentru eveniment, pentru speakeri, pentru continut, bravo pentru ceea ce ati reusit sa faceti si speram cu totii ca la anul, in 2014 vom avea un alt TEDx la care sa revenim cu acelasi interes !

Tags: Izabela Glomnicuspecialisti in turism

Leave a Reply